C2-pojat finaaliin!
Julkaistu: 11.04.2019 00.00

SBS Masku/SBS Wirmon C2-poikien yhteisjoukkue yllätti epäilijänsä voittamalla SM-välierien ratkaisevassa kolmannessa ottelussa suurseura Oilersin lukemin 11-6 (4-1, 3-1, 4-4). Voiton myötä SBS Wirmo/SBS Masku selvitti tiensä SM-finaaliotteluihin.

Kaksi edellistä välieräpeliä olivat olleet melko identtisiä keskenään. Runsasmaalisia ja vuorovetoisia. Kotijoukkueen päällimmäisenä tavoitteena ratkaisuottelussa olikin saada jonkinlaista tolkkua oman pään puolustamiseen. Avauserä olikin täysin erinäköistä kuin tähän asti pudotuspeleissä on nähty. Kaksinkamppailuvoitot kääntyivät MW:lle ja töitä tehtiin rajusti molempiin suuntiin. Avauserä menikin 4-1 lukemin kotijoukkueelle, Oilersinkin saatua maalitilinsä loppuhetkillä auki. Paras erä pudotuspeleissä tähän asti. Maalinteossa kotijoukkueelta onnistuivat Mico Hellen, Lauri Eloluoto, Roni Niemi sekä Mico Laaksonen.

Toisessa erässä tuntuivat MaskuWirmon pelureiden jalat ja ajatus jääneen kopin puolelle ja maalipaikkoja loi enimmäkseen vierasjoukkue Oilers. Maaleja ei kuitenkaan eka kymppiin nähty. Oilersin onnistuttua kavennuksessaan juuri ottelun puolivälin ylityttyä sai MW jälleen paremmin juonesta kiinni. Rangaistuslaukauksesta ei onnistumista tällä kertaa tullut, mutta Matias Kosken yhdellä ja Roni Niemen kahdella täysosumalla kotijoukkue paineli toiselle erätauolle lähdettäessä 7-2 johtoon.

Kolmas erä oli odotetun vaikea. Oilers ehti ennen Matias Kosken maalia tekemään kaksi kavennusosumaa ja Kosken maalin jälkeen helähti jälleen kahdesti kotijoukkueen päädyssä. Niinpä neljä minuuttia ennen loppusummeria MW tukeutui aikalisään vyöryn jarruttamiseksi, kun eroa oli enää kaksi maalia. Oilers otti luonnollisestikin maalivahtia pois ja haki lisäosumia yhden miehen ylivoimalla. Lauri Eloluoto kilautti kuitenkin pallon kahdesti tyhjään nuottaan ja loppuhetkillä Mico Hellen kuittasi vastustajan turhautumisjäähyn osumalla maalin edestä loppunumerot 11-6:een viimeistellen.

Tiukka ottelusarja sai arvoisensa huipennuksen peräti 330 katsojan silmien edessä. Maalirikas ja hyökkäysvoittoinen välieräsarja tarjosi kaikille pelaajille ja katsojille pudotuspelihuumaa yllin kyllin. Viimeisessä ottelussa MaskuWirmo oli juuri riittävästi parempi ja pääsee pelaamaan SM-finaaleissa, joissa vastassa on helsinkiläinen mahtiseura EräViikingit. Oilers puolestaan kohtaa pronssiottelussa tamperelaisen Classicin.

• Tänään pystyimme ensimmäisen erän ajan nostamaan tasoamme edellisistä otteluista. Valitettavasti hyvä ote katosi erätauolla, eikä toinen erä ollut enää samanlaista pelaamista, mutta silti saimme revittyä riittävästi eroa vastustajaan, eikä edellisten pelien vuorovetovastuu päässyt toteutumaan, vaikka Oilers loppuun vielä hyvän kirin kehittikin. Hieno sarja ja hieno voitto, kommentoi MaskuWirmon valmennus pelin kulkua.

Finaaliottelut alkavat lauantaina Helsingissä Mosahallilla 14.00 ja HaNi-hallilla pelataan sunnuntaina 18.00. Kahdella voitolla voitetaan Suomen mestaruus.

Kiitoksia Oilersille tiukasta välieräsarjasta!