B-tytöille Suomen mestaruus!
Julkaistu: 24.04.2019 00.00

Sekä kolmas että neljäs finaalipeli olivat tiukkoja trillereitä, mutta lopulta SBS Wirmo punnersi EräViikingit kahdesti nurin ja nappasi voitot ja Suomen mestaruuden numeroin 11-9 (1-3, 2-5, 8-1) ja 4-5 (2-0, 1-4, 1-0, 0-1).

Kotiottelun alku oli erikoinen. Wirmolaiset painoivat päälle ja loivat paikkoja, mutta ErVin maalivahti torjui kaiken mahdollisen ja mahdottoman. Kun kotijoukkue ei maaleja saanut aikaiseksi kävi EräViikingit kuittaamassa käytännössä jokaisesta paikan tyngästäkin maalin ja johti peliä erätauolla 1-3.

Toisessa erässä touhu meni entistäkin hurjemmaksi. Eräviikingit viimeisteli hurmiossa ja lamaantuneet wirmolaiset puristivat mailoja, eivätkä päässeet ollenkaan peliin mukaan. Kahden erän jälkeen taululle oli taottu julmat 3-8 lukemat ja wirmolaiskannattajien katseet oli jo aika pitkälti suunnattu lauantaiseen vieraspeliin.

Tiedossa ei ole, mitä Wirmon pukukopissa erätauolla tapahtui, mutta kentälle saapui aivan eri joukkue, kuin mikä ensimmäiset 40 minuuttia oli peliä pelannut. Joukkue painoi kaasun pohjaan ja vyöryi pyörremyrskyn lailla köysiin painetun ErVin maalille. Kahdeksan minuuttia ennen normaalipeliajan loppua peli oli tasan, minuuttia myöhemmin Wirmo oli jo siirtynyt johtoon. Kun ero oli kasvatettu kahteen maaliin, näytti uskomaton vuoristoratapeli menevän wirmolaisille, mutta EräViikinkien kavennus näytti vielä antavan heille mahdollisuudet tulla mukaan otteluun. Viimeinen osuma tyhjään EräViikinkimaaliin ratkaisi kuitenkin voiton hurjan nousun tehneelle kotijoukkueelle. Näin mestaruus oli lauantaisessa Helsingin pelissä katkolla wirmolaisille.

Mosahallilla pelattu neljäs finaali alkoi aika lailla samoissa merkeissä kuin HaNi-Hallin avauserä. Wirmo loi paikkoja ja EräViikingit teki maalit. Erän jälkeen peli oli 2-0 kotijoukkueelle.

Toinen erä oli kokonaisuutena ehkä parasta Wirmoa. Peli oli kontrolloitua ja viimeistelykin onnistui toivotusti. Henkisesti vahva ja tärkeä erä, jossa Wirmo palasi tappioasemasta kuskin paikalle. Erä meni 1-4 Wirmolle ja päätöserään lähdettiin 3-4 vierasjohdossa.

Viimeinen kaksikymppinen oli tarkkaa kyttäilyä. Pallo oli pääasiassa Wirmolla, joka pelasi johtoasemassa kellosta sekunteja pois. Pitkään peli näyttikin menevän vierasjoukkueen suunnitelman mukaan, mutta kolme ja puoli minuuttia ennen loppusummeria pallo jäi pyörimään Wirmon maalin eteen ja ErVi onnistui läpsimään pelin tasoihin. Lopun ylivoima jäi Wirmolta aika lailla piippuun, eikä se tuottanut onnistumista jatkoajan alkuunkaan.

Mutta sitten, pudotuspelihengen mukaisesti, ratkaisu nähtiin varsin yllättäen. Jatkoajan viidennellä minuutilla Nora Pietilä syötti laidasta puolustajan paikalta keskellä kenttää odottaneelle Roosa Laihiselle, jonka laukaus kaukaa upposi EräViikinkien maaliin ja Wirmon voitonjuhlat seurahistorian toisen Suomen mestaruuden kunniaksi pääsivät alkamaan.

• Olimme sarjan paras joukkue ja mestaruus oli ansaittu, vaikkei se helpolla lopulta tullutkaan. EräViikingit on kova joukkue ja tällaisissa pudotuspelisarjoissa voi lopulta käydä miten tahansa. Nyt meillä kesti henkinen kantti paremmin. Kolmannen pelin kolmas erä oli se kulminaatiopiste, joka ratkaisi mestaruuden meille, kommentoi mestarijoukkueen päävalmentaja Mika Pietilä.

Hyvin sujunut kausi on herättänyt kiinnostusta wirmolaispelaajia kohtaan myös maajoukkuetasolla. Pudotuspeleissäkin edukseen esiintyneet Emilia ja Olivia Pietilä valittiin mukaan tyttöjen U19-maajoukkueeseen.

Huikean kauden pelanneessa B-tyttöjen Suomen mestarijoukkueessa olivat mukana seuraavat pelaajat ja toimihenkilöt:

Olivia Pietilä, Eerika Koski, Emilia Pietilä,Emilia Kurppa, Roosa Laihinen,Emmi Vaitiniemi, Nora Pietilä, Melisa Aydemir, Veera Leino, Jasmin Iltanen, Ronja Niemi, Linnea Kallunen, Tessa-Veera Pietilä, Mira Alagoda, Oona Jokela, Erika Rekola ja Sara Koski, päävalmentaja Mika Pietilä, valmentajat Juha-Matti Henriksson ja Eemi Varjonen, joukkueenjohtaja Niina Kylänpää ja huoltaja Vilja Raunio.