Edustuksen vuosi päättyi ilotulitukseen
Julkaistu: 31.12.2019 00.00

Aiemmin syksyllä Wirmon vieraspeli SB Hirvensaloa vastaan takkuili pahasti ja ainoastaan päätöserän huima nousu tuotti vieraille ottelusta yhden pisteen jatkoaikatappion myötä. Kotiyleisön edessä esitys olikin kahden tappiollisen ottelun jälkeen täysin eri maailmasta. Hyväasenteinen Wirmo vei peliä alusta loppuun ja tulitti taululle huimat 14-0 (5-0, 3-0, 6-0) lukemat.

Avauserän alkajaisiksi Antti Vuorinen pommitti puhtaan hattutempun ja kun vielä kolmannellatoista peliminuutilla Miro Portnoj lisäsi johdon 4-0:aan, oli SB Hirvensalon pakko käyttää aikalisänsä wirmolaisten vyöryn katkaisemiseksi. Erän lopulla Jere Hareja lisäsi taukojohdon jo kuitenkin viiteen maaliin, eikä turkulaisryhmä saanut loppujen lopuksi avauserässä kuin kaksi laukausta kotijoukkueen maalia kohti.

Toisessa erässä puhtaan hattutempun pommitti Miro Portnoj, joka siis jo ennen päätöserää sai nostettua ottelun maalimääränsä neljään täysosumaan. Wirmon maalissa Antti Arola sai venyä pallon tielle neljä kertaa, onnistuen kuitenkin edelleen pitämään veräjänsä koskemattomana.

Kosmeettinen päätöserä tuotti wirmolaisille kuusi lisämaalia, harvinaisen nollapelin ja kolme sarjapistettä. Edes 5-3 ylivoima ei saanut vieraiden maalihanoja auki ja niinpä Antti Arola tarvitsi lopulta yhteensä 13 torjuntaa nollapelin nappaamiseen. Myös vastustajan maalivahdit napsivat yhteensä 13 koppia. Päätöserässä pistepörssin kärkimies Antti Vuorinen osui kahdesti nostaen ottelun maalimääränsä viiteen. Samaan maalimäärään ylsi lopulta myös Miro Portnoj. Muista päätöseränsä osumista vastasivat juniorit Jere Hareja, Jonne Larinen ja Samu Lehto, jolle kakkosdivisioonaosuma oli uran ensimmäinen.

• Nyt oli asenne kunnossa, eikä vaaralliselle vastustajalle annettu oikein mitään mahdollisuuksia. Viimeistelyprosentti oli todella kovalla tasolla ja oma pää saatiin Arolan johdolla pelattua tiiviiksi. Tästä on erinomaisen maukas lähteä joulutauolle, Wirmon päävalmentaja Petri Seppinen myhäili.

Murskavoiton myötä wirmolaiset lähtivät joulutauolle sarjakärjessä, toki yhden ottelun muita kärkijoukkueita enemmän pelanneena. Pari harmillista vierastappiota tasoittivat sarjataulukkoa, mutta toisaalta playoff-viivan alapuolelle on 6 pistettä matkaa. Kevään puolella wirmolaisilla on 8 ottelua jäljellä. Näistä 5 pelataan kotihallissa ja 3 vieraissa. Seuraavaksi Hanille saapuu 10.1. salolainen IBK MedA.