Vuosi alkoi tappiolla
Julkaistu: 13.01.2020 00.00

Tavallista niukemmalla nipulla Mynämäkeen saapunut IBK MedA oli valinnut tapojensa vastaisesti erittäin passiivisen ja matalan karvauksen, jolla pyrittiin ottamaan pelistä vauhti pois. Taktiikka onnistui täydellisesti ja salolaiset kellistivät kotijoukkue SBS Wirmon lopulta maalein 5-6 (1-2, 1-2, 3-2).

Ensimmäinen erä ei yleisölle juuri herkkuja tarjoillut. Peli oli varsin staattista ja seisovaa, eikä kentällä tapahtunut juuri mitään. IBK MedA peruutti omalle kenttäalueelleen puolustamaan ja wirmolaiset seisoskelivat palloa laidoilla siirrellen, eikä varsinaisia maalitilanteita saatu näin aikaiseksi. MedA sai pari kertaa katkottua wirmolaissyötön ja iski varsin tehokkaasti kahdesta näin auenneesta vastahyökkäyksestä maalit. Wirmo sai palloa erän mittaan kyllä kohti MedA-maalissa pelannutta Kallioniemeä, mutta vaarallisia paikkoja ei montaa ollut. Antti Vuorinen onnistui erän viimeisellä minuutilla kertaalleen pussittamaan ja niinpä erätauolle lähdettiin 1-2 vierasjohdossa. Wirmon näennäisestä hallinnasta huolimatta erä oli MedA-merkkinen.

Toiseen erään yleisö odottikin terävämpää Wirmoa. Sitä ei kuitenkaan nähty. Peli jatkui tauon jälkeen avauserän malliin. Kotijoukkue seisoskeli sekä hyökätessään että puolustaessaan ja päästi vierailijat aivan turhan helpolla. Erän neljännellä peliminuutilla vieraat olivatkin kahden hienon kuvion päätteeksi käyneet kuittaamassa pallon jo kahdesti ohi Wirmo-maalissa pelanneen Antti Arolan ja johtivat ottelua 1-4. Erän puolivälin lähestyessä alkoi wirmolaistenkin pelaaminen aktivoitumaan ja kentällä alkoi pikkuhiljaa tapahtua. Wirmon nostaessa pelaamistaan, aukesi toki myös enemmän paikkoja vastustajille, mutta ennen kaikkea, kotijoukkueen pelaaminen alkoi saada säpinää. Erässä tehtiin runsaista paikoista huolimatta enää yksi maali, kun Antti Vuorinen onnistui toistamiseen Valtteri Suvalan poikittaissyötöstä.

Kolmannen erän alkuun MedA onnistui kasvattamaan johtonsa jälleen kolmeen maaliin, mutta kun Wirmo pääsi Henrik Rossin, Antti Vuorisen ja Miro Portnojn maaleilla tasoittamaan pelin, odottivat monet joukkueen marssivan viimeisen kymmenminuuttisen aikana vielä voittoon asti. Toisin kävi. Tasoitusmaalin jälkeisessä vaihdossa hukkasyöttö, vastahyökkäys ja 5-6 vieraille. Tämän jälkeinen yhdeksän minuuttia oli kyllä kotijoukkueen rumputulta, mutta kun tolppaa lähemmäs maalia enää päästy, vei MedA ansaitusti pisteet mukanaan Saloon jätten wirmolaisille melko paljon parannettavaa seuraavaan otteluun.

• Vastustajalle kunnia siitä, että he puolustivat meidän vahvuutemme pois. Tavallaan tyydyttiin siihen, että pysyttiin pallossa, muttei haluttu liikkua tarpeeksi ja murtaa vastustajan pakkaa. MedA puolusti keskustan hyvin ja karvasi järkevästi. No, ensi viikolla jatketaan, Wirmon päävalmentaja Petri Seppinen totesi.

Ennen ottelua SBS Wirmo muisti pienin palkinnoin tähän kauteen lopettavan IBK MedAn sieluksi profiloitunutta Daniel Rantasta sekä neljällä vuosikymmenellä SBS Wirmossa pelannutta Antti Arolaa. Ottelun jälkeen palkintopöydän puhdistivat Wirmon Antti Vuorinen ja MedAn Jesse Kuusisto. Myös Valtteri Suvala sekä Joni Kallioniemi huomioitiin raatien toimesta. Seuraavaksi Wirmo pelaa Turussa tulevana lauantaina. Vastassa silloin pitkäaikainen kilpakumppani Paimion Ruoska.