Puimurit kesyttivät Härät Vehmaalla
Julkaistu: 25.02.2020 00.00

SBS Wirmo onnistui nappaamaan tärkeän vierasvoiton Vehmaalta, kun kotijoukkue UHV Bulls kellistyi lopulta lukemin 4-12 (1-1, 1-6, 2-5).

Ensimmäinen erä oli niukkamaalinen, mutta Wirmo-merkkinen. Ottelun avausmaalin ilahduttavan runsaslukuisen yleisön (240 katsojaa) edessä pääsi iskemään lohkon suvereeni pistepörssin valtias Antti Vuorinen, kun ottelu oli edennyt seitsemännelle peliminuutille. Wirmo sai erässä peräti 15 laukausta kohti UHV;n maalia vartioinutta Harri Soinia, mutta lisäosumia ei vierasjoukkue enää onnistunut askartelemaan. Kotijoukkueen Valtteri Salin osui kertaalleen ja niinpä ensimmäiselle erätauolle mentiin 1-1 tasatilanteessa.

Toinen erä jatkui tasaisissa ja vähämaalisissa merkeissä. Ensin ajassa 21.10 sai Veikko Sainio puristettua mynämäkeläiset jälleen johtoon, mutta erikoisesti tuomitun rangaistuslaukauksen myötä Bullsin Eero Holanne tasoitti pelin, kun ottelu alkoi lähestyä puoliväliään. Sitten alkoikin tapahtua. Wirmolaiset saivat aikaiseksi maukkaita riistoja vehmaalaisten puolustuspäässä ja tuntuivat iskevän jokaisesta paikastaan pallon pussiin. Ajassa 29.17 Antti Vuorinen 2-3. Sitten Antti Vuorinen 2-4, Olli Laine 2-5 ja Mikko Laine 2-6 ja vajaat neljä minuuttia myöhemmin peli olikin käytännössä ratkennut. UHV käytti aikalisänsä, mutta Olli Laine lisäsi vielä johdon 2-7:ään ennen kuin erätauko päästi Härät pukuhuoneeseen pohtimaan uutta iskua.

Erän alkuun kokenut Jussi Lännistö saikin painettua kavennuksen, mutta kun seuraavat kolme maalia menivät wirmolaisille, haihtuivat kotijoukkueen suurimmat yrityshalut, eikä peli enää saanut yleisölehtereitäkään heräteltyä. Loppupeli taputeltiin pois ja päätössummerin pärähdettyä komeilivat taululla rumat 4-12 lukemat.

- Hienosti oli yleisöä, mutta kyllä suurin pöhinä katsomossa lopahti siihen meidän toisen erän rykäisyymme. Pojat tekivät hienoja riistoja ja olivat vielä terävinä viimeistelyssä. Viiteen minuuttiin viisi maalia ja peli oli aika pitkälti ratkennut. Hyvät pinnat, Wirmon päävalmentaja Petri Seppinen mietti.

Ottelussa tehokkaimpina häärivät 5+1 nakuttanut Antti Vuorinen sekä 3+2 poiminut Olli Laine. Vuorinen on pistepörssissä repinyt jo 20 pisteen eron toiseksi tehokkaimpaan peluriin, IBK MedAn Joonas Mäntsälään. Olli Laine nousi pistepörssin kolmoseksi ja on jo kahden pisteen päässä Mäntsälästä.

Vierasvoittonsa myötä SBS Wirmo varmisti paikkansa lohkon pudotuspeleihin ja samalla varmistui, että ensi kaudella joukkue pelaa vähintäänkin Suomi-sarjassa, joka on uusi sarjataso, joka muodostuu Divarin ja kakkosdivarin väliin. Näiden vähimmäistavoitteiden täyttymisen myötä joukkue voi rauhassa keskittyä tavoittelemaan pudotuspelien kotietua ja sen jälkeen jatkopaikkaa Divarikarsintoihin. Kun myös A-pojat varmistivat viime viikonlopun tuplavoitollaan paikan vähintään A-poikien ykkösdivariin, näyttävät lähtökohdat ensi kauteen jo varsin hyvältä.