Sarjakärki kaatui komeasti HaNilla
Julkaistu: 09.03.2020 00.00

Sijoituksensa kahden parhaan joukossa varmistaneet SBS Wirmo ja Forssan Suupparit hakivat asetelmia pudotuspeleihin kohtaamalla runkosarjan toiseksi viimeisellä kierroksella Mynämäessä. Ensimmäisen kohtaamisen tavoin oli Wirmo myös tällä kertaa selkeästi parempi loppunumeroiden oltua 12-2 (2-0, 6-1, 4-1).

Kotijoukkue Wirmo otti alusta asti pelin haltuunsa. Ensimmäisessä erässä FoSullakin oli toki paikkansa, mutta pääsääntöisesti mynämäkeläiset onnistuivat hyvin katkomaan vierasjoukkueen hyökkäykset, eivätkä nämä näin ollen päässeet pyörittämään pitkiä hyökkäysalueen palloralleja. Avausmaali nähtiin avauserän puolivälissä, kun Antti Vuorinen täräytti Valtteri Suvalan passista pallon nuottaan. Hetkeä myöhemmin Suvala sai kunnian toimia viimeistelijänä Henrik Rossin tarjottua maaliin johtaneen syötön. Erätauolle lähdettiin lukemissa 2-0.

Toinen erä oli kotijoukkueen kannalta yhtä onnistumista. Maalisarakkeeseen merkittiin kuusi täysosumaa (Antti Vuorinen 2, Olli Laine 2, Ilari Rossi ja Valtteri Sainio) ja vaikka vieraatkin saivat painettua yhden kavennusosuman, oli erä kaiken kaikkiaan täysin wirmolaisten. Tästä kielivät myös laukaukset maalia kohti. Wirmo ampui kaiken kaikkiaan 16 kertaa kohti Jaro Saarisen vartioimaa FoSu-maalia ja forssalaiset saivat työllistettyä Aleksi Vainiota neljän laukauksen verran.

• Kaksi ensimmäistä erää olivat meiltä kauden parasta. Kokonaisuutena oikein hyvälaatuista peliä, jossa pysyttiin fiksusti pallossa ja rakennettiin peliä maltilla. Myös puolustuspää oli varsin tiiviissä kunnossa, tyytyväinen Wirmon päävalmentaja Petri Seppinen kommentoi.

Viimeinen kaksikymmenminuuttinen oli enemmänkin sitten kosmeettista pelailua. Kotijoukkue pelasi järkevästi, eikä päästänyt vastustajaa enää mukaan otteluun ja toisaalta vieraidenkin osalta taisi suurin into talttua ensimmäisen 40 minuutin aikana. Wirmo pääsi kierrättämään pelaajia kokoonpanossaan ja sai samalla säästeltyä juniori-ikäisiä pelaajiaan seuraavan päivän tärkeään A-junioriotteluun. Tino Pietilä ampui kaksi lisäosumaa ja Niko Aaltonen sekä Olli Laine osuivat myös kertaalleen. Vastustaja pääsi ohittamaan Vainion kerran ja niinpä loppunumeroiksi kirjattiin peräti 12-2 kotivoitto.

Wirmon selkeästä voitosta huolimatta on FoSu ennen viimeistä kierrosta kuitenkin sarjan kärkipaikalla. Wirmo kärkkyy kolmen pisteen päässä kakkossijalla ja mikäli mynämäkeläiset voittavat ja FoSu häviää, on Wirmo paremman maalieron turvin sarjan ykkönen. Omissa käsissä voitto ei siis kuitenkaan ole. Viimeisen kierroksen pelissään Wirmo kohtaa perjantaina kotonaan porilaisen FBT PiTUn.

IBK MedA, FBT PiTU, SC Wolves sekä Rauman Salba taistelevat vielä kahdesta jäljelläolevasta pudotuspelipaikasta. Näistä neljästä kaksi lohkon pudotuspeleistä ulos jäävää joukkuetta siis jatkaa kauttaan Suomi-Sarjan karsintapeleissä.

UHV Bulls, SB Hirvensalo sekä Paimion Ruoska päättävät kautensa runkosarjaan ja jatkavat ensi kaudella kakkosdivisioonassa. Sarjan hännille jääneet KaKo ja FBC Turku 2 pelaavat vielä ensi kauden sarjapaikoistaan kolmosdivisioonajoukkueita vastaan. Nousiaisten Ryhti sekä SBS Lieto varmistivat jo nousunsa ensi kauden kakkosdivisioonaan. Onnittelut nousijajoukkueille!