KaKo-ottelu palautti Puimurit voittokantaan
Julkaistu: 28.10.2019 00.00

Säkyläläisen Karhukoplan kanssa on vuosien varrella vedetty Mynämäessä monta tiukkaa ja tasaista kamppailua. Viime perjantaina sellaista ei nähty. Wirmo oli todella kovalla pelipäällä, eikä KaKo pystynyt tällä kertaa haastamaan. Loppulukemat 12-4 (5-0, 5-1, 2-3) kotijoukkueelle.

Etukäteisasetelmissa wirmolaisten puolustus näytti haavoittuvaiselta. Kokeneista runkomiehistä mm. Henrik Rossi ja Valtteri Suvala olivat matkoilla ja hyökkääjiä siirrettiin alakertaan nuoriso-osaston täydentäessä hyökkäyspäätä. Avauserä oli kuitenkin todella kliininen esitys, jossa vierasjoukkueelle jätettiin lähinnä katsojan rooli.

Wirmolaiset rummuttivat ensimmäiseen kymmeneen minuuttiin pallon neljä kertaa KaKon verkkoon ja kun erän loppupuolella Miro Portnoj pääsi hienon sommitelman päätteeksi siirtämään pallon takatolpalta viidennen kerran pussiin, oli erä näytöstyyliin wirmolaisten. KaKo-pelureita ei käytännössä erän aikana päästetty ensimmäisen vaihdon jälkeen ollenkaan palloon ja Wirmo-maalissa pelannut Joni Lehtinen joutuikin torjumaan erän aikana vain kahdesti. Vieraspäädyssä verkkoja vartioinutta Tapio Valjasta kohti ammuttiin sen sijaan 16 kertaa.

Usein toinen erä on kotipeleissä ollut Wirmolta heikompaa pelaamista. Tällä kertaa joukkue jatkoi lähes tulkoon avauserän malliin. Vaikka KaKo pääsikin kertaalleen juhlimaan kavennusosumaa, puttailivat wirmolaiset pallon viisi kertaa ohi Valjasen, jota kohti toisessa erässä pommitettiin jälleen peräti 17 laukausta. Ei keskimmäinen kaksikymmenminuuttinen aivan avauserän näköistä linkousta ollut, mutta vahvaa perustekemistä kuitenkin. 10-1 kotijohdossa päätöserään.

Viimeisessä erässä päävalmentaja Seppinen sekoitti hieman pakkaa keventäen juniori-ikäisten kuormitusta ja antamalla koko penkille peliaikaa. Elmo Kylänpää käyttikin paikkansa tehden ensimmäisen kakkosdivarimaalinsa. Muutoin päätöserä oli ymmärrettävästi enemmänkin pelailua päätössummeria odotellessa. KaKo sai lohtua kolmen maalin verran ja Wirmo osui kahdesti. 60 minuutin jälkeen taululla komeilivat 12-4 lukemat kotivoiton merkiksi.

• Erinomainen avauserä, hyvä kakkoserä ja heikko kolmas erä. Kokonaisuutena hyvä esitys ja jälleen tärkeät pisteet. Erityisesti kahden ensimmäisen erän pallollinen pelaaminen ja järkevät ratkaisut miellyttivä kovasti, kommentoi päävalmentaja Petri Seppinen.

Wirmon parhaana palkittiin tehot 2+3 nakutellut Olli Laine. Janoisimman pelaajan tittelin kotijoukkueesta nappasi maalivahti Joni Lehtinen, otti tarvittavat torjunnat, kun joukkue niitä kaipasi. Esimerkkinä vaikkapa ottelun avausvaihdossa läpiajoon päässeen KaKo-hyökkääjän nollaaminen. Maali vieraille heti alkuun olisi voinut olennaisesti muuttaa ottelun kulkua.

Seuraavaksi Wirmo kohtaa perjantaina Turussa hyvin kauden aloittaneen FBC Turkun kakkosjoukkueen.