Wirmolle pisteet maalirallista
Julkaistu: 27.01.2020 00.00

Rauman SalBan vierailu Mynämäessä päättyi lopulta runsasmaalisen vauhtiherkuttelun myötä kotijoukkueelle 11-10 (4-4, 5-3, 2-3) ja tärkeät sarjapisteet jäivät Wirmolle.

Ottelu oli alusta loppuun vauhdikasta ja yleisöystävällistä salibandya, jossa todellakaan ei kulutettu energiaa kyttäilyyn tai jarruttelemiseen. SalBa antoi fyysisellä pelillään painetta Wirmon alakertaan ja mynämäkeläiset pyrkivät purkamaan korkean paineen vikkelällä pallonliikuttelulla. Asennepuolella oli wirmolaisissa tapahtunut kahden heikomman ottelun jälkeen tapahtunut totaalinen muutos ja lisäksi pienillä ketjumuutoksilla oli saatu tekemiseen uutta puhtia.

Avausmaali nähtiin kotiyleisön iloksi jo 25 sekunnin kohdalla, kun sarjan pistepörssiä dominoiva Antti Vuorinen iski pallon Mikko Laineen syötöstä SalBan pömpeliin. Loppuerä mentiinkin vuorovedolla ja erätaukoon mennessä kumpikin joukkue oli saanut taululle 4 täysosumaa.

• Avauserässä oma kenttätasapaino petti pari kertaa ja vastustaja pääsi niistä pelinkäännöillä rokottamaan. Onneksi tämä puoli parani pelin myötä, Wirmon päävalmentaja Petri Seppinen kommentoi.

Toisessa erässä Wirmo ehti karkaamaan Antti Vuorisen kahdella osumalla parin maalin johtoon, ennen kuin aloitettiin taas vuorotahtiin maalaaminen. Tällä tyylillä wirmolaiset pääsivät päätöserään kahden maalin johtoasemassa.

• Vastustajan erikoistilannepelaaminen oli todella vahvaa ja he saivat sitä kautta useampiakin onnistumisia. Meillä jäi siinä vastaavasti parannettavaa, Seppinen tuumi.

Kolmannessa erässä SalBa tuli vielä väkisin tasoihin, kun peliä oli jäljellä kolmetoista minuuttia. Wirmon paketti kuitenkin kesti tämän rymistyksen, eikä jäähyjen sotkema loppupeli antanut SalBalle viemisiä pisteiden muodossa. Antti Vuorinen iski vielä kahdesti, eikä SalBan loppuhetken kavennus viimeisellä minuutilla enää onnistunut kääntämään ottelua.

Mikäli ottelu oli jollekin katsojalle ensimmäinen paikan päällä seurattu salibandykokemus, tulee tämä todennäköisesti uudestaankin paikalle. 21 maalia, 3 rangaistuslaukausta, ylivoimamaaleja, alivoimamaaleja ja vauhtia sekä tapahtumia monen ottelun tarpeiksi. Yleisöystävällinen kamppailu oli varmasti kauden tähän mennessä vauhdikkain ja fyysisin vääntö. Ottelun kiistaton hahmo oli Antti Vuorinen, joka kohensi tehotilastoaan peräti kahdeksalla tehopisteellä (6+2).

• Tänään oli hienoa nähdä, miten jokainen teki kunnolla töitä puolustussuuntaan. Oma pelimme parani pelin edetessä ja saimme tulosta käännöillä, kun maltoimme liikuttaa palloa nopeasti paineen alta pois. Paljon tärkeitä onnistumisia, vaikka Antti pisteiden valossa toki valokeilassa olikin. Tärkeät pisteet ja yleisölle herkkua, Seppinen kommentoi.