Puimureille tärkeä vierasvoitto
Julkaistu: 29.11.2021 00.00

SBS Wirmon taistelu voitosta tasapisteissä peliin lähteneen RSS Panthersin kanssa päättyi lopulta vierasjoukkueen kannalta myönteisesti, kun mynämäkeläiset lähtivät kotimatkalle 6-8 (4-2, 0-3, 2-3) voitto takataskussaan.

Peliin lähtö oli wirmolaisittain jotenkin vaisu. Pelaajat eivät oikein päässeet vastustajiin kiinni ja olivat jatkuvasti askeleen verran perässä. Panthers-pelurit tosin liikkuivat ja liikuttivat palloa hyökkäysalueellaan terävästi luoden runsaasti maalipaikkoja. Onneksi maalivahti Aleksi Vainio oli alusta asti hereillä, eikä vastustajan karkumatka venähtänyt turhan reiluksi. Kotijoukkue iski kuitenkin neljä häkkiä ja Samu Lehto sekä Joonas Sukari osumat mieheen. Erätauolle Wirmo siis joutui parin maalin takaa.

Toisessa erässä peli tasoittui ja kun Wirmolle tarjottiin erän puolivälissä viiden minuutin ylivoimaa, alkoi vihdoin tapahtua. Samasta tilanteesta tuomitusta rangaistuslaukauksesta ei Henri Hakala vielä saanut kavennettua, mutta ylivoimalla hän ja kaimapoika Alho painoivat wirmolaisille kaksi täysosumaa tuoden joukkueen tasoihin. Samalla Wirmo tuntui saavan homman muutenkin kontrolliin. Aivan erän lopulla Matias Koski vei pukukoppimaalillaan Wirmon ensimmäistä kertaa johtoon.

Kolmannen erän alussa Samu Lehto tuplasi johdon, mutta sitten nähtiinkin wirmolaisilta muutama löysä ja heikko oman pään pelaaminen, jotka vastustaja hyödynsi ja iski pelin jälleen tasoihin. Wirmo reagoi yksinkertaistamalla pelaamistaan ja lähinnä huolellisuus pallon kanssa parani taas pykälän tai pari. Seitsemisen minuuttia ennen loppua tehdyn Matias Kosken osuman jälkeen joukkueen pelaaminen olikin järkevää, eikä vastustajaa päästetty enää mukaan loppuhetkien voittotaisteluun. Henri Hakala iski heti Kosken perään taululle kahden maalin johdon, eikä Wirmo tästä enää luopunut. Loppuhetkien toinen viisiminuuttinen kotijoukkueelle helpotti loppuhetkien pelaamista, eikä kunnollista loppukiriä Panthersin toimesta nähty.

• Tärkeät pisteet ja loppujen lopuksi avauserän jälkeen ihan mukavalla pelillä. Kyllä tällä tuloksella on ihan mukava matkata Riksusta kotikulmille, päävalmentaja Petri Seppinen kommentoi.

Hän näki myös vastustajan onnistuneen pelaamisessaan.

• Panthers pelasi vauhdikasta ja hyvää sählyä, joten kovan työn saimme voiton eteen tehdä. Iso kiitos tietysti tästä pelaajille. Vaikka välillä oli vaikeita hetkiä, oli asenne läpi pelin kunnossa, eikä työnteko missään kohdassa loppunut. Nyt saatiin siitä kunnon palkintokin, Seppinen pohti.

Seuraavaksi Wirmo kohtaa perjantaina kotiottelussaan hyvillä syysotteillaan sarjakolmoseksi kivunneen SC Wolvesin.