Kärkikamppailu selkein luvuin Wirmolle
Julkaistu: 02.12.2019 00.00

Ennakkoon kovasti odotettu ottelu sarjakärki SBS Wirmon ja sarjakakkonen FoSun välillä ratkesi lopulta yllättävänkin suurella marginaalilla mynämäkeläiselle vierasjoukkueelle, joka vei pisteet lukemin 3-11 (0-3, 1-3, 2-5).

Avauserän alkajaisiksi tuomarikaksikko otti varovaisella linjallaan pelistä käytännössä kaiken tunteen pois viheltämällä kaikki kaksinkamppailut hyvissä ajoin poikki. Näin ollen pelin intensiteetissä ei päästy kärkiottelun tasolle. Ensimmäisen kaksikymppisen aikana Wirmo iski kolmesti. Antti Vuorinen osui sekä pelitilanteessa että rangaistuslaukauksesta ja välissä Miro Portnoj kuittasi Vuorisen osumien välissä.

Erikoisin tapahtuma nähtiin kuitenkin erän lopulla, kun kotijoukkueen pelaaja potkaisi vääntötilanteeseen tullessaan epähuomiossa joukkuekaverinsa pudottamaa mailaa kauemmas tilanteesta. Kumpikaan oikeudenjakajista ei lopulta nähnyt, kuka mailaa potkaisi ja näin he palkitsivat tilanteessa lähinnä olleen vierasjoukkueen pelaajan, Olli Laineen, varmuuden vuoksi 2+10 minuutin käytösrangaistuksella. Ylivoima jäi onneksi hyödyntämättä.

Ottelun keskivaiheilla kotijoukkue Fosu kavensi pelin 1-3:een, mutta pikaisesti tämän jälkeen Mikko Laine lisäsi vierasjohdon jälleen kolmeen maaliin. Erän lopulla Valtteri Sainio ja Antti Vuorinen repivät maaleillaan eron viiteen maaliin ja wirmolaisittain lähtökohdat päätöserään olivat melko herkulliset.

Kolmannessa erässä Portnoj liittyi Vuorisen seuraksi hattutemppukerhoon viimeistelemällä kahdesti jäähyltään vapautuneen Olli Laineen syötöistä. Loppupeli olikin enemmän pelailua. FoSu osui vielä kahdesti, Wirmo kolmesti. Vieraiden maaleista vastasivat Elmo Kylänpää, Jere Hareja sekä neljännen täysosumansa iskenyt pistepörssin kärkimies Antti Vuorinen. Loppunumerot 3-11 olivat ottelun tapahtumiin nähden turhankin selkeät, mutta tällä kertaa terävämmin viimeistellyt Wirmo sai forssalaiset numeroiden valossa näyttämään todellisuutta heikommalta.

• Olisin toivonut vähän enemmän fiilistä peliin, mutta mahdollisuudet siihen kitkettiin heti alkuun. Forssalainen yleisö piti hienosti kyllä möykkää ja nostatti toiminnallaan meininkiä. Se on aina hienoa, tulee pelaajillekin vähän tunnelmaa, mietti Wirmon päävalmentaja Petri Seppinen.

Seppinen oli tyytyväinen omiensa asenteeseen ja erityisesti puolustuspelaamiseen.

• Joukkueena pelaaminen oli mallillaan. Lehtinen pelasi maalissa hyvän ottelun saaden hienosti tukea kenttäpelaajilta. Hyökkäyspäässä olimme tällä kertaa vastustajaa nälkäisempiä ja se oli suurin ero voittoa jaettaessa. Tärkeät pinnat hyvällä esityksellä, Seppinen ynnäsi.

Wirmon pelit jatkuvat vierasottelulla porilaista FBT Pitua vastaan itsenäisyyspäivän jälkeisenä lauantaina.