Leidien ahkera treeni tuottaa pikkuhiljaa tulosta...
Julkaistu: 25.09.2021 00.00

Tihkusateinen päivä Mynämäellä oli valmis taipumaan illan syleilyyn, kun Leidit kohtasi kauden toisessa Pre- Season( Leidi-kielellä Suom. Ei iha viäl oikkia sarjamatsi) ottelussa SBS Liedon.

Tällä kertaa Leidit pääsi peliin lähes kaikilla pelaajilla, ja viesti ennen peliä olikin yksinkertainen: jatketaan siitä mihin viimeksi jäätiin. Treenataan omaa peliä ja koetaan saada rentous peliin. Rohkeuden kautta onnistumisiin.

Peli alkoi kotijoukkueen painostuksella, kun palloja sateli kohti vastustajan maalia. Ketju kerrallaan Leidit pyörivät vastustajan päässä, mutta vastustajan maalivahdin päivän vire oli kova, ja hän venyikin pallon eteen kerta toisensa jälkeen. Aina siihen asti, kunnes Irene riisti keskialueella pallon ja löysi syötöllään Monan, jonka suora laukaus yllätti maalivahdin.

Leidiriemua kesti lähes erän loppuun, kunnes vastustaja yllätti maalissa loistaneen Päivin ja tauolle siirryttiin tilanteesta 1-1.

Toisessa erässä käsikirjoitus oli edellisen kaltainen. Vetoja oikealta, vasemmalta, keskeltä, suoraan syötöstä, maskin takaa jne. Mutta kun ei mene, niin ei mene. Kaikkein eniten taisi palloa kiskoa maalia kohti Janna, jonka vetoihin vastustajan maalivahti ehti kaikkien ihmetykseksi kerta toisensa jälkeen.

Kolmannessa erässä Leidit pommittivat vastustajan maalia, saamatta kuitenkaan pelivälinettä verkkoon. Omat paikkansa oli myös vastustajalla, jonka vedot onnistuttiin hyvin peittämään. Loput hoiti Päivi, jonka torjunnat pitivät Leidit mukana pelissä.

Pelin jo näyttäessä päättyvän tasapeliin, jatkoi Leidit ratkaisevan maalin hakemista. Palkinto tuli maukkaasti viimeisellä minuutilla, maalivahdin torjuttua Monan vedon eteensä Miran ulottuville, joka siirsi pallon verkkoon. Viimeiset sekunnit jännitettiin vatsa kierteellä, mutta hyvin pelannut puolustus piti rauhan omassa päässä, ja summerin soidessa taululla komeilivat lukemat 2-1 Leidien hyväksi.

Pelin jälkeen valmennus kiitteli joukkuetta hyvästä peli-ilmeestä ja rohkeudesta pelata pallolla. Matka on vasta alussa ja sitä on vielä kuljettavana, mutta olemme jo liikkeellä.

Ensi viikonloppuna pelataan jo pisteistä, kun Leidit pakkaavat perhefarmarinsa ja matkaavat A-luokan reissulle( ilman lapsia ja aviomiehiä) kauden avausturnaukseen Raumalle. Tiedossa pelit naapurivaltioita vastaan, kun Leidit kohtaavat Laitilan Jyskeen ja Nousiaisten Ryhdin.