T16 välieriin
Julkaistu: 10.04.2023 12.57

SBS Wirmon T16-joukkue sijoittui tasaisessa SM-sarjassa viidenneksi ja joutui näin valittavan rooliin. Runkosarjan 1. ja 2. ei voinut meitä valita, joten jäljelle jäivät 3. FBC Turku ja 4. EräViikingit. Koska FBC Turku ei halunnut paikalliskamppailuja, vaan lähtivät ennemmin Ouluun, jäi vastustajaksemme Helsingin ylpeys EräViikingit.

Ensimmäinen puolivälieräottelu pelattiin kiirastorstaina Mosahallilla. Vähän piti pelaajien, toimihenkilöiden ja mukaan lähteneiden vanhempien aloittaa pääsiäisloma etuajassa, kun kolmelta starttasi bussi HaNin pihasta. Bussimatkalla oli hyvin aikaa kerätä hyvää fiilistä letittämällä ja glitteröimällä hiukset.

Pukukopissa oli hyvä pöhinä, ja itse peliä enemmän tyttöjä tuntui jännittävän alun esittelyt ja kättelyt. Ensimmäinen erä oli hyvin tasaista ja peli aaltoili päästä päähän. Erätauolle siirryttiin Wirmon 1-2 johdossa Jasmin “Jaska” Häggströmin kahdella upealla osumalla.

Suurelle osalle joukkueesta kyseessä oli ensimmäinen 3x20 min tehokkaalla peliajalla pelattu ottelu, ja 12 min erätauko vasta kummastuttikin. Erätauolla kopissa luotiin lisää itseluottamusta, pelirohkeutta ja -fiilistä. Kentälle marssi päättäväinen joukkue isolla J:llä.

Toinenkin erä jatkui molempien joukkueiden osalta tarkasti, ja vasta ajassa 34.37 päästiin tuulettamaan kapteeni Sara Laaksonen osumaa. Erän lopussa Jaska täydensi hattutemppunsa ja Jasmin Mattila jatkoi vain 45 sekuntia myöhemmin siirtäen joukkueen 1-5 johtoon.

Toisella erätauolla pukkarissa ei ollut väsymyksestä tietoakaan, vaan joukkue tanssi Gangnam Stylen tahtiin ja tuli lauleskellen takaisin kentälle. Tämä toi selkeästi toivottua rentoutta, koska joukkue iski 2,5 minuutissa kolme maalia Carolina “Caro” Karvosen, Jasminin ja Jaskan (illan neljäs osuma) toimesta. Viimeisen 10 minuutin aikana nähtiin vielä Saran hattutempun täydennys, vastustajan kavennusosuma sekä Kaisla Eskelisen ja Almiina Almion osumat. Lopputulos siis 2-12 Wirmolle. Näin ensimmäinen täbbä Japibara-tauluun ansaittu suvereenilla peliesityksellä. Joukkueen pupunkorvat sai Emma Tammenkoski hyvällä puolustuspelaamisella.

Pelin jälkeen hetki kentällä ihmeteltiin, kun ei jaettu lainkaan parhaan pelaajan palkintoja, mutta pukkarin lämmin sauna, bussissa tapahtunut pääsiäismunajahti ja uusi salainen aseemme, (lue: Mäkkäri), saivat nopeasti tämän unohtumaan.

Sarjan toinen osaottelu pelattiin sunnuntaina 9.4. HaNilla. Kotiotteluissa on aina oma ekstralatauksensa, niin eilenkin. Vastustaja vaihtoi pelitaktiikkaansa puolustaen tiiviisti ja odottaen vastaiskupaikkoja. 1.erä olikin maaliton Wirmon hallitessa peliä ja voittaessa selvästi laukaukset.

Ottelun avausmaalin teki vastustaja ajassa 24.26. Tämä toimi herätyksenä Wirmon tytöille, ja ajassa 31.54 Iisa Mattila teki makoisaan paikkaan ensimmäisen SM-maalinsa. Minuuttia myöhemmin Jaska siirsi joukkueen 2-1 erätaukojohtoon. Vastustajan maalivahti ehti toisessa erässä pallon eteen 17 kertaa, Wirmon veräjänvartijan Anni Suopajärven ollessa täysin työtön.

Kolmannessa erässä maalintekoa jatkoi ensin Kaisla, Jaska tuplasti ja viimeisen maalin kunnian sai Wiola Mäkelä. Hienosta vastustajan taistelusta huolimatta, ei heillä riittänyt jalka pikkuwirmottarien kaatamiseen. Ottelun lopputulos Wirmolle 6-1, ja näillä kahdella voitolla joukkue saavutti paikan välierässä. Ottelun parhaana palkittiin hattutempun iskenyt Jaska ja joukkueen oma MVP-palkinto siirtyi puolustuksessa hyvin pelanneelle Tilda Harjulle.

Muut välieriin päässeet joukkueet ovat odotetusti runkosarjan kärkikolmikko: Nibacos/SB Vaasa, Classic ja FBC Turku. Meidän vastustajaksi näistä tulee alku- ja runkosarjaa suvereenisti hallinnut KoVa, jolle aiheutimme kauden aikaisemmissa kohtaamisissa "harmaita hiuksia". Välieräsarja pelataan tulevana viikonloppuna osaltamme seuraavasti: lauantaina 15.4. Kokkolassa ja sunnuntaina 16.4. klo 14.30 alkaen HaNi-hallilla. Tarvittaessa kolmas välieräottelu pelataan tiistaina 18.4. Kokkolassa.

Tervetuloa sunnuntaina HaNille kannustamaan tytöt finaaliin :)