Kausi alkuun Laitilassa
Julkaistu: 10.10.2018 00.00

Leidien sarjakausi tällättiin käyntiin menneenä viikonloppuna Laitilan monitoimihallilla. Kokoonpano oli tällä kertaa täysin omavarainen, vaikka muutama Leidi joutuikin avauksen välistä jättämään.

Ensimmäisen pelin vastus oli Jyskeen naiset, joita vastaan harkkapelissä otettiin surkealla pelillä 7-0 pataan pari viikkoa sitten. Alkuvihellyksestä asti oli selvää, että tänään ei ihan niin helpolla Laitlalaisia päästettäisi. Tiedettiin siis hiukan, mihin varautua, kun harkkapelissä antoivat melkomoista runtua Leideille. Anni urakoi maalilla upeasti ja ekan erän jälkeen tilanne olikin vain 1-0 ja Leiditkin oli olleet tonteilla useaan otteeseen. Toisen erän alkuun kolmosketju pääsi kuittaamaan tasoitusmaalin! Noora upotti hienolla suorituksella pallon maaliin ja Pirittallekin kirjattiin Leidihistorian ekat pisteet syötöstä. ( kierros kaikille, Piritta! ) Tästä saatiin tietysti lisää virtaa laittaa urakalla kampoihin LaJylle ja toista erää mentiinkin pitkälti yli 10 minuuttia, ennen kuin Lajy sai peräperää upotettua 2 maalia Annin ulottumattomiin... Epäonnea oli näissä maaleissa mukana, mutta periksi ei annettu tuumaakaan. Kolmas erä menikin sitten jo hiukan mustemmalle puolelle. Pari täysin käsittämätöntä lirumaalia vastustajalle ja äkkiä oltiinkin jo 4 maalin takamatkalla. Surullinen loppu hienolle pelille.

Toiseen matsiin vastaan saatiin Ryhtiläiset. He tietysti tuoreella jalalla Leidien jo pikkusen painavaa jalkaa vastaan. Eka erä jaksettiin painaa todella tasaista vääntöä, ryhti onnistui kertaalleen, Leidit ei. Mutta torjunnat tasan, eli kuitenkin päästiin taas vetopaikoille. Toisen erään alkuun annettiin vikkeläjalkaisille Ryhdittärile pari helppoa maalia ja siihen päälle eka tilastomerkintä Viiville jäähyn muodossa. Av piti ja Laura hoiti maalille asti päässeet pallot hienosti. Erän lopussa Ryhti pääsi kuitenkin laittamaan neljännen kerran palloa Leidimaaliin, kun taas Leidien peli alkoi olla aikalailla hyytynyttä ja vetopaikoille asti ei oikein ehditty. Kolmas erä oli siten jo aivan vihonviimeistä tervassa tarpomista. Erän alkuun Ryhdille viides börsä. Leidijalka painoi tonnin ja siltikään ei vaan osattu laittaa palloa töihin. Laura joutui tekemään töitä urakalla, mutta piti kuin pitikin loppupelin maalin puhtaana. Viivi otti heti ekassa turnauksessa haltuunsa jäähykuningattaren tittelin, laittaen Muijat toistamiseen kyykkäämään alivoimaa. Aikalisällä erän loppuun pakeille pieni hengähdystauko ja nauruterapiaa. Loppulukemat tylyt, mutta eipä se meitä haitannut.

Valmennuksen palaute ekan pelin jälkeen oli lähestulkoon ylistävää. Uudet pelaajat ovat hitsautuneet jo tiiviiksi osaksi Leidejä, mikä on huippua. Elina häärää sentterin tontilla tottunein ottein, eikä kukaan uskois, että muidu on tarttunut mailaan pari kuukautta sitten. Piritta on työmyyrä. Jokapaikassa ja ajallaan.. Sanni kaikesta pienuudestaan huolimatta hakeutuu rohkeasti kulmatilanteisiin ja Irene laukoo tontilta kuin tontilta. Ja Viivi..jäähykuningatar olis kyllä ansainnu yhen maalinkin, niin monesti oli tonteilla maalin kulmilla... Vanhat on ihan ihmeissään. Alyna teki duunia hullun lailla koko kaks peliä, Päivi on loukkaantumisen jälkeen entisessä vireessä pakin tontilla. Monalle laitetaan ens peliin se sähköpanta ja Eipille annetaan tanssiopetusta kentän ulkopuolella. KatiEsta on kuoriutunut oikein maalihaukka ja Kikkakin selvisi tän kauden ekaa turnausta pitemmälle. Johannalla huikea pallosilmä ja maltti antavat tontteja ja Ch luuttuaa entiseen malliin pakkina. Maalivahtityöskentely on harpannut isoin askelin eteenpäin.Ensimmäiseksi yhteiseksi turnaukseksi loistosuoritus. Ja jos ei näillä treenien vetomäärillä ala uppoomaan, ni sitte ihmetellään uudestaan.

Seuraavaksi kotiturnaus Hanilla, siihen asti treenataan hullun lailla :-)