N4D on startannut
Julkaistu: 31.10.2022 15.58

Leidien nelosdivarikausi polkaistiin käyntiin kotihallilta lokakuussa, kun vieraaksi saapuivat satakunnan edustajat NTK Keisarinnat ja SalBa 2 naiset. Turnauspäivästä ei pelillisesti jäänyt juurikaan jälkipolville kerrottavaa. Tai olishan siinä tietty opettavaista tarinaa siitä, mitä ei pitäisi tapahtua, kun leikkiin on lähdetty.

NTK oli vastustajana uusi, eli edellisillä kausilla ei ole heihin törmätty. Matsin alku näyttikin ihan kohtalaiselta,ensimmäisessä erässä vastustaja teki maalin, nappas sen jälkeen pari jäähyä, joista toinen vielä 2+2. Irene kuittasi tasoituksen yv:llä, mutta sitten tapahtui se perus-leidiyv-sekoilu ja vastustaja sai av-maalin. Toinen erä menikin sitten 3-1 vastustajille, Leidimaalista vastasi Janna. Torjunnat kertoo karua kieltään Leidien hyökkäyspään pelaamisesta, torjuntoja NTK:n veskalla erässä 1… Kolmas erä alkoi vahvasti, kun Heidi upotti nätisti rankkarin NTK:n maaliin, mutta sitten se kuuluisa notkahdus ja vastustajalle 5 maalia 7 minuuttiin… Leideille jäis siis tehokas viisminuuttinen kiriä, mutta huolimatta Jannan, Ellun ja Miran onnistumisesta maalinteossa, lopputulos 6-10 kertoo karusti, mitä tapahtuu, kun herpaannutaan hetkeksikään tekemästä sovittuja asioita. Se täytyy nostaa positiiviseksi, että ei kuitenkaan heitetty hanskoja tiskiin, vaan jaksettiin loppuun asti yrittää.

Toisin, kuin seuraavassa SalBa-matsissa…. Alku oli terävä, reilu 3 minuuttia ja tilanne oli 1-1, Sannin onnistuessa viimeistelyssä.. Siinä se sitten olikin. Salba tuli, laittoi Leidit nippuun, teki maalit ja vei matsin suvereenisti 12-1. #Eilisättävää. Pisteet jäi kotiturnauksesta saamatta ja mielikin tuntui olevan aika matalana yhdellä jos toisella.

Markuksen posin kautta- henkisen palautteen voimin sitten otettiin treeneihin uusi ilme ja koitettiin löytää korjauskeinoja niihin kotiturnauksen murheisiin. 3 viikkoa tiukkaa puolustustreeniä Christan ohjauksessa, kulmavääntöjä ja vetoja ja uusin voimin Naantaliin.

Siellä vastaan ensin iki-ihana ASB, jonka kanssa pelatun harkkapelin Airisto vei niukasti 4-5. Peli alkoi parketilla juuri niin, kuin sen ei pitänyt alkaa, eli Leidien täydellinen jäätyminen. Kolmeen minuuttiin vastustajalle 3 maalia. Läntisen sanoin..”mitä täällä tapahtuu!!”.. No, siinä sitten Niemistönpoika puhaltamaan hetkeksi ja sitten ystävällissävytteisesti muistuttamaan Leidejä, mitä varten siellä kentällä oikeastaan ollaan. Tulosta alkoi syntyä ja erän loppupuolella Almiina sai kavennettua tilannetta maalilla. Saatiin selkeästi uutta virtaa tekemiseen ja toinen erä mentiinkin sitten ilman lisämaaleja. Erätauolla kuuluisa Leidihenki kaivettiin esille, vedettiin hymy korviin ja kolmas erä olikin sitten Leidien. Mona ja Almiina onnistuivat kumpikin kertaalleen ja lopputuloksena huikean nousun jälkeen 3-3 tasapeli, vaikka päästettiin vastustaja erän lopussa vielä yv:lle, kun Tiialle oli unohdettu kertoa, että tässä lajissa toi maasta pelaaminen on kiellettyä..

Toisen pelin vastustaja oli nuori ja vikkeläkinttuinen Naantalin joukkue, jolla parketti toimi tietysti myös etuna, koska kotikenttä. Yllättäen kuitenkin Leidit oli se, joka maalitilin avasi ensimmäisenä Almiinan toimesta, kun aikaa oli kulunut vain vajaa 2 minuuttia. Pian tämän jälkeen tuomari rankaisi ensin Kaisaa mailaanlyönnistä ja sen jälkeen Ireneä korkeasta jalasta?! Leidit tappoi kuitenkin onnistuneesti 3:lla 5 vastaan ja sen jälkeen voitontahto oli ylimmillään. Juostiinkin 2 erää aivan hulluna Eveliinan pitäessä meitä pystyssä huikeilla torjunnoillaan. Kolmannen erän alkuun Janna maalasi Leidit 2-0 johtoon, mutta tämän Naantali kuittasi aikalailla samantien kaventaen tilanteen 2-1. Janna onnistui 38 minuutin kohdalla uudestaan, mutta tämänkin Naantali kuittasi aika nopealla tahdilla taas maalin eroksi. Viimeiset 7 minuuttia mentiin sitten sillä linjalla, että se, mikä ei jäisi pelaajien nahkaan tai mailoihin, jäisi Even liimanäppeihin. Ja tämä sisukkuus todella palkittiin ja loppulukemat 3-2 Leideille toivat historiallisesti 3 pistettä turnauksesta kotiin!

Turnauksen ehdoton Leidikuningatar (tai tässä tapauksessa ehkä enempi prinsessa) oli Eveliina, joka piti torjunnoillaan Leidit pystyssä ja mahdollisti koko joukkueen pelaamisen kentällä pelikirjan mukaan. Onnistumisia laajalla rintamalla, pakistossa uudet pelurit Kaisa ja Tiia ekassa turnauksessaan, huikeaa suorittamista, Tilda ja Juulia, kovaa duunia, maalintekijät Mona, Janna ja Almiina,wau! Ja hei, Valmennus. Mikä tyyneys, mikä positiivisuus! Huikea Leidipäivä! Tästä on hyvä jatkaa.