Syyskausi purkissa
Julkaistu: 19.12.2022 14.56

Leidisyksy on ehtinyt joulutauolle asti, eikä suurempia loukkaantumisia tai muutakaan flunssa-aaltoa kummempaa ole joukkueeseen iskenyt.

Pelitahti on ollut kohtalaisen verkkainen, marraskuussa pelattiin yksi peli ja viikonloppuna laitilassa päästiin kentälle kahdesti. Otteluohjelma on kaudella kaikenkaikkiaan melko erikoinen, sisältäen näitä yhden ottelun turnausreissuja useampia.

Marraskuussa ajeltiin Liedon parketille pelaamaan Salamandersia vastaan. Otttelu oli tiukka ja ehdottomasti Leidien parhaita matseja ikinä, huomioiden, että kentällä oltiin täysin omalla ryhmällä. Peli oli alusta asti todella tiukkaa ja tasaista vääntöä, vauhtia ja nöyrää puolustamista vuorotahtiin. Avausmaalin otti nimiinsä Liskot, mutta epäonnistuneen rankkarin ja siitä kertyneen sisun voimin Mona onnistui Irenen passista tasoittamaan tilanteen ennen erän vaihtumista. Toinen erä alkoi Salamandersin maalilla lähestulkoon suoraan keskialoituksesta.Tahti pysyi kovana ja Heidi joutuikin tosissaan töihin tolppien välissä, huolimatta puolustuksen huikeasta yrityksestä pitää vetopaikat vähissä. Onneksi vain hetki ennen erän loppua Janna onnistui Miran esityöstä tasoittamaan taas tilanteen. Kolmas erä olikin sitten uhrautuvaa puolustusta, kovaa yritystä ja upeita torjuntoja tulvillaan. Valitettavasti ajassa 39.38 Liskot saivat ohitettua sekä puolustuksen, että Heidin, eikä viimeinen 5 minuuttia enää riittänyt Leideille maalintekoon. Kirvelevä maalin tappio kertoo siitä huikeasta edistyksestä, joita Leidien leirissä on koettu, sillä viime kaudella ko. vastustaja vei matsin toisensa jälkeen huomattavasti suurilukuisemmin.

Pitkähkön pelipaussin jälkeen autojen nokat suunnattiin kohti Laitilaa, mielessä tietenkin 4 pistettä. Pelipaussin aikana yksi jos toinen Leidi ehti potea koronoita ja influenssoja ja ties mitä, eikä näihinkään peleihin tietenkään päästy täydellä kalustolla, vaan nämä kulkutaudit pitivät edelleenkin osan Leideistä huililla. Ensimmäisenä vastaan saatiin Liedon pieni, mutta sitäkin pippurisempi joukkue, jonka kanssa matsit on aina mukavan tasapäisiä ja lepposia. Erä alkoi ryminällä, mutta maaleitta. Loppuminuuteilla Leidit sortui vaihtovirheeseen ja Tiitun istuessa kakkosta, Lieto onnistui yv:llä avaamaan maalitilinsä. Toisen erän alkuun Janna otti mailaanlyönnistä seuraavan kakkosen, mutta tiivis leidipuolustus onnistui tappamaan alivoiman. Valitettavasti hetki siitä, Lieto pääsi yllättämään Lauran maalissa ja otti jo kahden maalin kaulan. Siitä sisuuntuneena Mira sai Ireneltä napakan passin päätyyn ja onnistui toimittamaan pallon verkkoon kaventaen tilanteen 1-2:n. Tämän jälkeen Leidipelaajan suotuisalla avustuksella Lieto onnistui maalinteossa vielä kertaalleen, mutta sitten peli olikin Leidien. Toisen erän loppuun Ramona onnistui Emman esityöstä kaventamaan taas maalin päähän. Hiukan takkuisen kolmannen erän alun jälkeen Mira onnistuu kaapimaan mukaansa Liedon pakilta karanneen pallon ja sijoittamaan sen kerrankin tolppien väliin ilman paniikkia. Tasoittavan jälkeen maalinteossa onnistui Heidi ja syöttöpisteen tästä vei nimiinsä Kaisa. Vielä viimeisen 5 minuutin aikana maalin teki kunnon räkäpallolla myös Tiia ja lopuksi vielä Ramona tuplasi maalipisteensä, jälleen kerran Emman esityöstä. Loppulukemat 6-3 hivelivät Markuksen mieltä ja pitivät yllä toivoa neljän pisteen päivästä.

Päivän toiseen peliin kopissa valmistautuminen poikkesi vahvasti ensimmäisestä. Nyt haettiin selkeästi tsemppiä ja zeniä, koska vastassa oli UHV Bulssit, joiden pelityyli ei oikein kohtaa Leidien anteeksipyytelevän pelitavan kanssa. Tiedossa oli, että pää on pidettävä kylmänä ja kentälle on lähdettävä hellän leidiasenteen sijasta pikkuisen enemmän asenteella. Peli pyöri alkuun valitettavasti Leidien päädyssä, mutta Noora onnistui maalissa pitämään puolensa, eikä UHV päässyt tiiviin puolustuksen ansiosta maalinedustalle sörkkimään. Reilun kympin kohdalla Janna ja Ramona pääsivät tontille ja onnistuivat siinä, mikä oli ollut toiveena. Avausmaali Leideille. Erän lopulla UHV:n pelaaja kamppasi tylysti Ramonan jäähyn arvoisesti ja tämän kakkosen Janna kuittasi Ramonan esityöstä 2-0 :an. Seuraavassa erässä tilanne eskaloitui huonommalla mahdollisella tavalla ja ensin Leidipelaaja antoi hiukan liian aggressiivisesti kylkeä 2+2min edestä ja hetken kuluttua vastustaja piittaamattomalla mailapelillä taas 2+2 arvosta. Kummankin joukkueen puolustuspeli piti, eikä lisämaaleja näiden valitettavien jäähyjen ansiosta nähty. Toisen erän loppuun UHV sai avattua maalitilinsä ja viimeiseen erään lähdettiin 2-1 tilanteesta. Kolmas erä ei ehtinyt vanhentua kahtakaan minuuttia, kun Miran passi löysi Irenen ja kaukoveto upposi hienosti UHV- veskan selän taakse. Leidit huokaisivat kahden maalin johtoasemassa ehkä hiukan liian syvään ja kuitti tulikin sitten muutaman minuutin päästä. Leidi-Heidin jäähy maalin johtoasemassa aiheutti pikkusen kovempaa sydämentykytystä, mutta tiivis kyykky piti ja av selätettiin. Valitettavasti pari minuuttia ennen summeria UHV kuitenkin pääsi maalin nurkille ja onnistui tekemään tasoitusmaalin. Viimeiset 2,5 minuuttia kumpikin joukkue keskittyi yrittämään maalin upotusta ja samalla pitämään oman pään puhtaana. Oma pää piti kummallakin, mutta voittomaali jäi tekemättä. Nihkeä tasuri, kun kumpikin varmasti voittoa haki. Kopissa oli kuitenkin yhteenkin pisteeseen tyytyväinen valmentaja.

Nyt on aika joululoman, heti loppiaisen jälkeen lauantaina pelataan ASB:n kanssa irtopeli Hani-Hallilla, luvassa laadukasta, vauhdikasta ja tasaväkistä salibandyä, tervetuloa katsomaan!!

Leidit toivottaa kaikille Rauhaisaa Joulunaikaa ja Kaikkea Hyvää Uuteen Vuoteen!!!