Salibandyseura Wirmon toiminnan tärkeimpänä periaatteena on, että harrastamisen pitää olla kaikille mukavaa ja mielekästä. Juniori- ja harrastejoukkueissa liikunnan ilo ja riemu ovat isossa roolissa sekä harjoituksissa, peleissä että muissakin joukkueiden tapahtumissa myös kentän ulkopuolella.

Suuri osa seuran joukkueista osallistuu Suomen Salibandyliiton alaisiin sarjoihin. Lisäksi seura pyrkii järjestämään harrastus- ja kerhotoimintaa myös sellaisille, jotka eivät halua liiton sarjoissa pelata.

Seuran edustusjoukkueita koskevat samat toimintamallit, mutta niissä tavoitellaan myös kilpailullista menestystä, hyvän urheiluhengen ehdoilla.

Wirmossa joukkueet toimivat itsenäisinä yksikköinä. Seuran hallitus toimii kuitenkin vahvana tukena: opastaa ja auttaa toiminnan kehittämisessä.

Wirmossa toimitaan avoimesti. Monista isommista asioista tiedotetaan hallituksen taholta suoraan joukkueenjohtajille, jotka sitten jakavat tietoa eteenpäin. Myös näiltä verkkosivuilta saa paljon tietoa ja apua. Näiltä sivuilta löytyvät hallituksen jäsenten ja joukkueiden toimihenkilöiden tiedot. Aina kannattaa kysyä, jos jokin asia on epäselvä.