Puimureiden harjoituspelikausi alkaa
Julkaistu: 04.09.2020 00.00

Puimureiden harjoituspelikausi alkaa

Aika tarkkaan puoli vuotta kestänyt pelitauko päättyy SBS Wirmon edustusjoukkueen osalta tänään perjantaina 4.9. HaNi-hallilla, kun viime kaudesta roimasti vahvistunut Rauman Salba saapuu testaamaan entisestään nuorentuneen Wirmon syysvireen.

Wirmon riveistä on puolen vuoden aikana poistunut muutamia runkopelaajia, kun kakkosen viime kauden pistepörssiä mennen tullen dominoinut Antti Vuorinen lähti hakemaan isompia haasteita FBC Turun liigaan halajavasta Divari-joukkueesta, Juhani Niemi siirtyy Karhukoplaan, Mikko Laine jättäytyy pois edustuksen toiminnasta, Ilari Rossin opiskelut vievät herran toisaalle ja Veikko Sainio joutuu opiskeluiden ja töiden puristuksessa pitämään salibandysta sapattivapaata. Maalivahtiosastolta Joni Lehtinen pukee ylleen Nousiaisten Ryhdin peliasun ja Antti Arolan tilanne on vielä jonkin verran auki. Samoin on auki vielä Olli Laineen jatkaminen. Paljon kokemusta ja tehopisteitä siis joka tapauksessa lähti kauden päätteeksi joukkueen rosterista. Uutta peluria ja ilmettä siis on varmuudella riveissä.

Uutta on myös joukkueen sarjataso. Suomisarja muodostettiin Divarin ja kakkosdivarin väliin täysin uutena sarjatasona ja myös Wirmo lunasti hyvillä kakkosdivariotteillaan paikkansa uudesta sarjasta.

Tämän illan ottelussa Wirmo pelaa varsin junioripainotteisella joukkueella. Kahdestakymmenestä pelaajasta peräti puolet saa tällä kaudella vielä pelata juniorisarjoissa. Tämä ei päävalmentaja Seppisen mukaan ole mikään ongelma, pikemminkin päinvastoin.

- On meillä nuoria pelureita kyllä, mutta toisaalta niin niitä tulee olemaan kauden mittaankin. Esimerkiksi B-junioreilla on vielä karsinnat kesken, emmekä tämän vuoksi sotke heidän valmistautumistaan ottamalla heitä mukaan miesten peleihin tässä vaiheessa. Nuoruuden into tulee nimenomaan olemaan meidän vahvuutemme.

- Nämä on niitä kuuluisia näytönpaikkoja. Jos SalBaa vastaan pystyt pelaamaan onnistuneesti, niin sen jälkeen pärjäät muitakin vastaan. Jos et ennen tämän iltaista peliä ymmärrä kuinka isoa työmäärää vaaditaan näissä peleissä niin uskon, että illalla jokainen pelaaja on tietoinen siitä, Seppinen tuumii.

- Mielenkiintoista nähdä miten meidän nuoret maalivahdit Välimäki ja Aaltoseppä hoitavat vkl pelit. Itse uskon, että hyvin.

Päävalmentaja Seppinen itse on estynyt pääsemään viikonlopun peleihin penkin taakse ja tämän vuoksi Puimureiden rattia kääntelevät Jani Haapanala ja Niko Haanperä.

- Toivottavasti molemmat pääsevät paikalle. Hyvissä käsissä joukkue on joka tapauksessa, Seppinen toteaa.

Rauman Salba sai kesän aikana kovia lisävahvistuksia, kun mm. liigastatuksella operoivat Niko Kaerla, Mikko Immonen ja Jani Lehtoniemi siirtyivät joukkueen riveihin. Myös Viron pääsarjasta siirtyvä Mikko Saarivuori on varmasti hyvä lisä joukkueen rosteriin. UHV Bullsista Salbaan siirtyivät Lari Lahti ja Taneli Mäkitalo. Maalivahti Petri Elo palaa pelikentille välivuoden jälkeen.

- Siellä on nyt entisiä ja tulevia liiga- ja divaripelaajia niiin paljon, että hyvä kun yhteen koppiin mahtuvat ja lisää tulee koko ajan. Varmasti pelaavat aktiivista ja fyysistä sählyä ja ovat inhottava vastustaja. Samaan toki itse pyritään, mutta vähän nöyremmin työnteon kautta ja pienemmin pelimerkein.

SBS Wirmon kokoonpano illan otteluun:

Maalivahdit: Joel Välimäki, Frans Aaltoseppä

1-ketju: Lauri Helminen-Jere Hareja-Valtteri Sainio-Henrik Rossi-Timi Koski

2-ketju: Samu Lehto-Eemeli Mustamäki-Valtteri Toivonen-Valtteri Suvala-Juho Nissi

3-ketju: Joonas Sukari-Jonni Oikarinen-Juho Kuutsa-Tino Pietilä-Niko Aaltonen

4-ketju: Tomas Alivuotila-Roni Salmi-Matias Hakamäki

Yleisölle tiedoksi, että sisäänpääsy otteluun on maksuton. Yleisön tulee huomioida huolellinen käsihygienia ja turvavälit katsomossa ja sinne liikuttaessa.

SBS Wirmo - Salba pe 4.9. klo 19.30


Seuran uusimmat