Wirmo avasi sarjan vierastappiolla 17.9.

SBS Wirmo 4

Mikko Immonen

SBS Wirmo ei päässyt Suomisarjan avauskamppailuun liikkeelle aivan parhaalla

mahdollisella kokoonpanollaan. Hyvä taistelu ei tuottanut Helsingissä wirmolaisittain

toivottua lopputulosta ja niinpä pisteet jäivät pääkaupunkiin lukemin 8-4 (3-0, 0-3, 5-1).

Avauserä oli tasainen ja molemmilla joukkueilla oli omat paikkansa maalien tekoon. Kokenut

kotijoukkue HIFK oli kuitenkin jäätävän kliininen viimeistelyssään ja napsutteli erän viimeisen

viiden minuutin aikana pallon kolme kertaa ohi Wirmon maalissa pelanneen Aleksi Vainion.

Wirmo ei maaleja saanut aikaiseksi ja niinpä erätauolle mentiin synkissä 3-0 lukemissa.

Toisessa erässä jatkettiin niin ikään erittäinen tasaisissa merkeissä ja keskimmäisen

kaksikymppisen aikana maalaamisesta vastasi vierasjoukkue Wirmo. Joonas Sukari, Henri

Alho ja Jere Hareja tekivät maalin mieheen ja peli päästiin aloittamaan aika lailla alusta 3-3

lukemissa. Kaksi sekuntia ennen erätaukoa Jere Harejalle tuomittiin 2+10 minuuttia

epäurheilijamaisesta käyttäytymisestä ja tällä olikin ottelun lopputulokseen yllättävänkin suuri

merkitys. Toiselle erätauolle mentiin kuitenkin tasalukemissa.

Kolmannen erän alkuun HIFKin ylivoima jauhoi pallon maaliin. Wirmo joutui myös Harejan

pitkän jäähyn vuoksi muokkaamaan ketjujaan kolmanteen erään, eivätkä valinnat tällä kertaa

välttämättä menneet aivan nappiin.

- Otamme kyllä valmennuksen osalta piikkiimme päätöserän sekavaa pelaamista.

Teimme ketjujen rikkomisissa vääriä valintoja, emmekä saaneet peliä pyörimään

edellisen erän malliin, kommentoi päävalmentaja Petri Seppinen ottelun jälkeen.

HIFK ehti painaa vielä viidennenkin maalin ennen kuin Wirmo pääsi Timi Kosken toimesta

jälleen kaventamaan. Alkamassa ollut kiri jäi kuitenkin kesken, kun maalivahti Vainio nappasi

protestoinnista kaksiminuuttisen ja vain 18 sekunnin pelin jälkeen HIFK:n pakkopeli tuotti

jälleen kahden maalin johtoaseman. Wirmo otti rohkeasti maalivahtia pois jo nelisen

minuuttia ennen loppua, mutta tällä kertaa maaleja sai vain kotijoukkue, joka herkutteli pallon

vielä kahdesti tyhjiin. Loppunumerot 8-4 kertovat tylyä kieltään vastustajan

viimeistelytarkkuudesta, sillä ottelu oli kenttätapahtumien valossa varsin tasainen.