Akatemian naisilla Cup-menestystä
Julkaistu: 20.10.2021 00.00

Akatemian naisilla Cup-menestystä

SBS Wirmo Akatemia on syyskesän aikana painellut naisten Teho Sport Suomen Cupissa nälkäisenä uskomattomasti jo kahdeksan parhaan joukkoon. Viimeisimpänä kaatui naisten F-Liigan lohko B:ssä pelaava O2-Jyväskylä. Tasainen ja tiukka ottelu päättyi lopulta wirmolaisten riemuksi 2-4 (2-2, 0-1, 0-1) vierasvoittoon.

Ennen tätä ottelua kolmosdivisioonassa pelaava SBS Wirmo Akatemia oli kaatanut Cup-taipaleellaan SBT PaPon (1-divisioona) 5-3, FBC Remixin (1-divisioona) 8-1, HaHen (1-divisioona) 3-0 ja Sievin Sisun (1-divisioona) 10-2.

SBS Wirmon tyttöjunioripelaajista koostuva Akatemia on myös sarjapeleissään ollut tällä kaudella vakuuttava. Neljästä pelistä on kasassa neljä voittoa maalierolla 30-5.

  • Meillä on tässä tällä kaudella sellainen kuvio, että Cupin peleissä mennään enemmän T21 pelaajilla ja vastaavasti Akatemian sarjapeleissä T18 pelaajilla. Toki näissä toimitaan soveltaen eli eivät nämä mitään kiveen hakattuja ole olleet, joukkueen päävalmentajana Cupissa toimiva Jani Vaitiniemi kertoo.

Wirmo on Cupissa mukana melkoisen kovassa seurassa. Muut seitsemän joukkuetta ovat F-Liigan A-lohkosta EräViikingit, TPS, PSS, SB Pro sekä Classic ja F-Liigan B-lohkosta Saipa ja Helsinki United. Näistä Wirmoa vastaan arvottiin kivikova Classic, joka saapuu marraskuun puolivälissä Mynämäkeen HaNi-Hallille esittelemään Cup-kuntoaan.

  • Onhan Classicin tasoisen joukkueen kohtaaminen taas hieno haaste ja mahdollisuus meidän tytöillemme. Ja tietysti mahtavaa, että saamme heidät vielä vieraiksi HaNille. Toivottavasti saamme katsomon täyteen ja kotiyleisöltä tukea, jotta pystymme tekemään ottelusta tamperelaisille vaikean, Vaitiniemi pohtii.

Altavastaajana Classic-peliin lähtevä Wirmo lähtee otteluun nöyränä, muttei nöyristellen.

  • Tarkoituksena oli hakea näistä Cupin peleistä kovia treenipelejä ja niitä olemme saaneetkin. Nälkä tietenkin kasvaa syödessä ja tyttöjen hyvien otteiden myötä olemmekin nyt makoisassa paikassa. Classicin kaltaisella liigajoukkueella on tällaisessa ottelussa pelkästään hävittävää ja kun ottelut kuitenkin lähtevät nollista ja kestävät vähintään sen kuusikymmentä minuuttia, on kaikki mahdollista. Kyllä me tätä ottelua lähdemme tosissamme voittamaan, Vaitiniemi toteaa.

Helpolla F-liigassa kolmantena keikkuva Classic ei tule ottelussa siis pääsemään. Kävi puolivälierässä HaNilla miten tahansa, on Wirmon Akatemia jo joka tapauksessa varmistanut paikkansa Cupin pikkufinaalissa. Tämä kamppailu pelataan tammikuun alussa finaalitapahtuman yhteydessä. Toisaalta paikka välierissä on ajatuksena huomattavasti kiehtovampi. Jo nyt on kuitenkin Cupin peleihin kuuluvaa isot vastaan pienet -urheiluromantiikkaa ilmassa.

Seuran uusimmat