Edustukselle niukka kotitappio
Julkaistu: 26.10.2021 00.00

Sarjanelosena perjantaiseen kotiotteluunsa lähtenyt SBS Wirmo sai Mynämäkeen vieraakseen hienosti kauden avanneen sarjakolmosen GrIFK:n Kauniaisista. GrIFK oli tällä kertaa maalin verran parempi ja vei pisteet mukanaan lukemin 4-5 (0-3, 2-1, 2-1).

Avauserä eteni laukausten valossa tasaisesti, mutta silti erätauolle lähdettäessä vierasjoukkue oli ehtinyt nakuttaa taululle tylyt 0-3 numerot. Ensimmäisten erien nukkuminen on ollut Wirmolle tällä kaudella selkeästi trendi. Vastustajalle annetaan omilla huolimattomilla ratkaisuilla heti alkuun siimaa ja tehdään omasta loppupelistä sen vuoksi vaikea.

Toisessa erässä kotijoukkue heräsi taistelemaan, mutta jäähyjen sotkema kaksikymppinen ei silti tuonut joukkuetta vielä aivan voittokamppailuun. Kuparisen rikkoi kuitenkin viiden minuutin pelin jälkeen Jere Harejan syötöstä osunut Tomas Alivuotila. Erän ikävin tapahtuma nähtiin puolivälin lähestyessä, kun vierasjoukkueen hyökkääjä lanasi Wirmon nuoren maalivahdin Elmeri Laakson osuen polvellaan tämän kupoliin. Laakson ottelu päättyi ambulanssireissuun ja aivotärähdykseen. Maaliin asettui Aleksi Vainio.

Wirmo ei onnistunut tilanteesta seurannutta viiden minuutin ylivoimaansa hyödyntämään ja loppujen lopuksi loppuylivoiman vesitti Juho Kuutsalle tuomittu estämiskakkonen. Erän jälkimmäisellä puoliskolla molemmat joukkueet osuivat kertaalleen. Wirmon osumasta vastasi Erno Haapanala.

Myös päätöserän alkuun kiriä jarruttivat jäähyilyt, vaikka Eemeli Mustamäki alivoimalla kavennuksen pääsikin tuikkaamaan. Tasoituksen hakua vaikeutti nelisen minuuttia ennen loppua tehty vierasmaali ja vaikka Jere Hareja pääsikin toiseksi viimeisellä peliminuutilla vielä ilman maalivahtia kaventamaan, jäi tasoitus lopulta näkemättä.

• Kyllä me taas saimme pallonhallinnalla riittävästi tilaisuuksia pelin kääntämiseen, mutta sitten taas pieni uinahtaminen ja helisi omissa. Tasainen peli, mutta ehkä vastustaja puolusti paremmin kuin me. Eikä se yllätyksenä tullut, hyvin ovat alkukauden vetäneet. Parannetaan ja toivotaan Elmerin toipuvan mahdollisimman pikaisesti pelikuntoon, kommentoi päävalmentaja Petri Seppinen.

Pelit jatkuvat heti tämän viikon perjantaina, kun S.S. Storm saa vieraita Mynämäestä.