Edustukselle voitto pitkän kaavan kautta
Julkaistu: 04.11.2021 00.00

SBS Wirmon miesten edustusjoukkue joutui lähtemään perjantaiseen Siuntion vierasotteluun aavistuksen vajaamiehisenä monien päällekkäisten tapahtumien vuoksi. Matkaan saatiin onneksi kuitenkin vielä lähes kolme täyttä viisikkoa pelureita. Monien käänteiden kautta Mynämäkeen saatiin muutama arvokas lisäpiste 7-8 (4-0, 1-3, 2-4, 0-1) voiton myötä.

Avauserä oli wirmolaisittain jo turhan tutuksi käynyttä touhuamista. Jostain syystä peleihin tullaan heikolla keskittymisellä ja vastustaja saa turhaan alkuun selkeänkin johdon, jota Wirmo sitten lähtee pelin parantuessa jahtaamaan kiinni. Tällä kertaa kotijoukkue Storm naputteli avauserään neljä täysosumaa Wirmon nollaa vastaan ja peli näytti ratkeavan ennen aikojaan. Erätauolle jäikin valmennusvastuussa olleelle Jani Haapanalalle runsaasti pähkäiltävää.

Toisessa erässä Wirmo tuli peliin mukaan. Eero-Antti Suominen ja Juho Nissi iskivät pari kavennusosumaa heti erän alkajaisiksi ja meininki näytti varsin lupaavalta. Kolme sekuntia Nissin maalin jälkeen helähti kuitenkin omissa heti aloituksen jälkeen ja kotijoukkue näytti tarraavan taas kiinni pelin hallintaan. Muutamien jäähyjen sotkiessa hieman erää, pelailtiin tehokkaan alun jälkeen pidempi pätkä ilman täysosumia, mutta erän viimeisen minuutin ollessa juuri pyörähtämässä käyntiin onnistui Jere Hareja iskemään vielä wirmolaiset kahden maalin päähän.

Päätöserä alkoi wirmolaisittain varsin murskaavasti. Storm iski kahteen minuuttiin kaksi maalia ja näytti karkaavan reippaaseen kotivoittoon. Mynämäkeläiset saivat kuitenkin vyöryn katkaistua ja kun Henri Hakala ja Erno Haapanala saivat erän puolivälin tienoilla nakattua pari kavennusmaalia, sai vierasjoukkue lisäbuustia pisteistä pelaamiseen. Kotijoukkueen aikalisä sai hieman jarruteltua kiriä, mutta kun Jani Haapanala käytti vierasjoukkueen aikalisän kolmisen minuuttia ennen loppua ja nappasi klassisesti maalivahdin pois, alkoi kentällä tapahtua.

Minuutti aikalisän jälkeen puhui kokemus, kun Miro Portnoj kilautti Joel Varjosen syötöstä Wirmon maalin päähän, kun peliaikaa oli jäljellä parisen minuuttia. Noin minuutti tästä ja edelleen ilman maalivahtia pelannut Wirmo sai tällättyä pelin tasoihin. Henri Hakala maalasi ja Jere Hareja syötti. Voittomaalia Wirmo ei erän loppuun saanut enää väännettyä ja niinpä ratkaisua lähdettiin hakemaan jatkoajalta.

Wirmo pääsi aloittamaan jatkoajan lähes kahden minuutin ylivoimalla. Pakkopeli oli kuitenkin sen verran ruosteista, että vastustajan maalivahdille saatiin kirjautettua ainoastaan yksi torjunta, mutta maalit jäivät uupumaan. Wirmon maalissa pelannut Aleksi Vainio ei jatkoajalla palloon koskenut. Maalittoman viisiminuuttisen jälkeen voittajaa lähdettiin selvittämään voittolaukauskisan kautta.

Vainio onnistui nollaamaan Stormin ensimmäisen laukojan yrityksen. Sen jälkeen Wirmolta onnistuivat Jere Hareja, Erno Haapanala, Henri Hakala ja Valtteri Sainio. Myös Stormin kolme seuraavaa laukojaa saivat heilutettua maaliverkkoa. Kun Aleksi Vainio sai vielä pimennettyä Stormin ratkaisevan viidennen laukojan yrityksen, lähtivät kaksi sarjapistettä Wirmon mukana Mynämäkeen.

• Monenlaista käännettä mahtui tähänkin otteluun ja näiden jälkeen kaksi pistettä kyllä maistuu. Etenkin, kun peli näytti karkaavan käsistämme heti avauserässä. Paljon on töitä tehtävänä, jotta saadaan otteisiin ennen kaikkea tasaisuutta. Ja tietysti tuo alun siimataktiikka täytyy saada loppumaan, kommentoi Wirmon valmentaja Jani Haapanala.

Tulevana sunnuntaina Wirmo isännöi HaNilla keravalaista Blackbirdsiä. Ottelu alkaa klo 15.00.