Akatemia laittoi Classicin tiukille
Julkaistu: 15.11.2021 00.00

SBS Wirmon naisten Akatemian taistelu Suomen Cupin voitosta päättyi Mynämäessä Suomen ikonisimman salibandyseuran, Classicin, naisten liigajoukkuetta vastaan, kun tamperelaisten kokemus oli lopulta mynämäkeläisille liikaa ja Classic lunasti välieräpaikan 3-5 (2-2, 0-1, 1-2) lukemin. Jo aiemmin wirmolaiset olivat toki varmistaneet paikkansa Cupin Pikkufinaaliin.

Ottelun alku oli wirmolaisittain juuri sellainen kuin toivottiinkin. Vaikka pallonhallinta luonnollisestikin oli vierasjoukkueella, iski ensimmäiset maalit Wirmo. Ensin seitsemännellä peliminuutilla Ronja Niemi pääsi iskemään Jessica Luostarisen laukauksen reboundista maalin edestä 1-0. Vain 16 sekunnin kuluttua avausmaalista onnistui Olivia Oikarinen riistämään hyökkäysalueella pallon ja kävi kotiyleisön riemuksi iskemässä sen Classic-maalissa pelanneen Emma Mannilan selän taakse. Kun vielä sekä Martina Karvonen että Olivia Oikarinen olivat lähellä lisätä johdon 3-0:aan, näytti maalaisten meininki enemmän kuin vahvalta.

Classic kuitenkin kiri ensimmäisen erän aikana pelin väkisin vielä tasoihin. Ensin Suvi Hämäläinen vapautti Lotta Purhosen yksin nokikkain Wirmon maalissa loistaneen Sara Kosken kanssa ja erän lopulla vielä Sofia Lappalainen hyödynsi maalin edestä kimpoilleen irtopallon ja peli olikin tauolle lähdettäessä 2-2.

Tasatilanteessa edettiinkin lähes toisen erän loppuun asti. Keskimmäinen erä ei ollut pelitapahtumien valossa niin tasainen kuin ensimmäinen ja erityisesti erän edetessä ote siirtyi enemmän ja enemmän vierasjoukkueelle. Wirmolaiset kuitenkin liikkuivat hyvin ja puolustivat sitkeästi ja myös heillä oli kyllä omat paikkansa lisämaalien iskemiseen. Erän ainoan osuman teki kuitenkin Classic. Ajassa 37.58 Meri Mäkisen pitkä syöttö tavoitti maalille turhan vapaaksi unohtuneen Meri Jokisen, joka sai tuikattua Classicin johtoon.

Päätöserässä Wirmo onnistui kuitenkin vielä tasoittamaan pelin, kun Eveliina Hannula sai vasemmalta laidalta noustuaan syötettyä maalille nousseelle Mikaela Laaksolle, joka ajassa 46.40 ohjasi pallon verkkoon. Samassa tilanteessa Classic-peluri lanasi vauhdilla oman maalivahtinsa yli ja Emma Mannila joutui jättämään pelin kesken. Maaliin hänen tilalleen vaihdettiin Elsi Kangasharju.

Kangasharju löikin sitten Classic-maalilla luukut totaalisesti kiinni. Wirmon taistelu voitosta loppui 52 peliminuutin kohdalla, kun U19 tyttöjen MM-sankari Suvi Hämäläinen kanttasi pallon vasempaan ylänurkkaan. Wirmolle tarjottiin vielä viitisen minuuttia ennen loppua ylivoimamahdollisuutta, mutta vieraiden vahva alivoimapelaaminen tylsytti kotijoukkueen pakkopelin, eikä lisämaaleja kotijoukkueelta nähty. Wirmon varsinainen loppukiri jäi hieman Classicin pallonhallinnan jalkoihin ja lopulta sinetin pelille löi Meri Mäkinen 17 sekuntia ennen loppusummeria. Hieno taistelu jäi näin lopulta ilman palkintoa ja Classic jatkaa Cup-otteluitaan alkuvuoden Final four -tapahtumassa Turussa. Samana viikonloppuna pelataan myös wirmolaisten Pikkufinaali.

• Kova peli. Mahtava taistelu, vaikka tappio tulikin. Vaikea löytää negatiivisia asioita, kun on tuollainen ottelu takana. Vastustaja oli jopa kovempi kuin ennakkoon ajattelimme eli tässä oli kyllä tytöille hyvää mittaria, mitä salibandy Suomen huipulla taidollisesti ja fyysisesti vaatii, kommentoi omiensa esitykseen tyytyväinen päävalmentaja Jani Vaitiniemi ottelun jälkeen.

Ottelu keräsi HaNi-halliin yli 300 katsojaa (323) ja meininkiä oli rumpuryhmineen ja kannustusjoukkoineen juuri niin kuin kunnon salibandytivolissa kuuluukin.

• Kiitokset joukkueen puolesta kaikille otteluun ja sen järjestelyihin osallistuneille. Mahtava tapahtuma. Ja Classicille tsemppiä seuraaviin Cup-otteluihin ja loppukauteen, muisti Vaitiniemi vielä lisätä.