Wolves niukasti nurin HaNilla
Julkaistu: 08.12.2021 00.00

Ennakolta tasaiseksi veikattu Länsirannikon derby SBS Wirmon ja SC Wolvesin välillä oli juurikin ennakkokaavailujen mukainen. Lopulta Wirmo oli maalin verran parempi lukemin 4-3 (1-0, 1-1, 2-2).

Alkukauden kaavasta poiketen, oli Wirmo avauserästä alkaen mukana ottelussa ottaen tapahtumat haltuunsa. Maalissa pelannut Aleksi Vainio hoiti tonttinsa moitteettomasti ja niinpä peli tuntui olevan mukavasti uomissaan. Erän puolivälissä Henri Alho avasi Eemil Isolaurin syötöstä kotijoukkueen maalitilin ja 1-0 lukemissa mentiin myös erätauolle. Wolves-vahti Werneri Laaksonen joutui muutamaan otteeseen erän aikana maalillaan venymäänkin, vaikka vierasjoukkue todella kurinalaisesti puolustikin.

Toisen erän alkajaisiksi vierasjoukkueen tehokkain peluri, Kalle Tuominen nykäisi Wolvesin tasoihin. Tasainen erä pelattiinkin tämän jälkeen maalittomana, kunnes erän viimeisellä sekunnilla Henri Hakala painoi Timi Kosken syötöstä Wirmon jälleen johtoon.

Päätöserässä kotijoukkue siirtyi Nooa Laurilan namipassista iskeneen Joonas Sukarin toimesta jo 3-1 johtoon. Wolves ei kuitenkaan luovuttanut, vaan tuli väkisin vielä rinnalle Kalle Tuomisen ja Tommi Sauvonsaaren osumilla. Tämän jälkeen paikkoja lisämaaleihin oli kummallakin joukkueella, mutta lopulta ainoastaan Wirmo sai pallon reppuun, kun toiseksi viimeisellä peliminuutilla Timi Koski sai iskettyä voittomaaliksi jääneen osuman. Hyvävauhtinen peli päättyi siis lopulta maalin marginaalilla Wirmolle ja joukkueet nappasivat syyskierrokselta sarjataulukosta peräkkäiset paikat yhden pisteen erolla. Wolves sijalla 4. ja Wirmo sijalla 5.

• Pienet marginaalit tänään. Molemmat joukkueet joutuivat tekemään paljon töitä maaliensa eteen. Pelin intensiteetti oli aivan eri luokkaa kuin viime peleissä on ollut, kommentoi Wolves-valmentaja Pasi Lehtonen ottelua tuoreeltaan sen päättymisen jälkeen. (Lainaus SC Wolvesin nettisivuilta)

Samoilla linjoilla oli myös Wirmon päävalmentaja Petri Seppinen.

• Wolves on urheilullinen ja kurinalainen joukkue, jota vastaan on mukava pelata. Pelissä mennään välillä todella kovaa, mutta urheiluhenki ja hyvä meininki säilyttäen. Onneksi saimme tällä kerralla puristettua yhden maalin vastustajaa enemmän ja näin tärkeät sarjapisteet jäivät Mynämäkeen.

Wirmolla on vielä ennen joulua jäljellä kaksi ottelua. Huomenna perjantaina Mynämäkeen saapuu suvereeni sarjakärki, kokenut HIFK ja seuraavana viikonloppuna vieraissa kohdataan SB Vantaa. Syyskierroksen alkajaisiksi Wirmo joutui lähtemään näistä peleistä tyhjin käsin.

• Kovia ja ennen kaikkea kokeneita joukkueita molemmat. Liigapelejä rosterissa enemmän kuin Mynämäessä traktoreita ja se on paljon se. Kyllä me silti lähdemme junnuvoittoisella nipullamme heitä haastamaan. Katsotaan joko olisimme saaneet pelaamiseemme riittävästi kypsyyttä, Seppinen tuumii.

SBS Wirmo - HIFK HaNi-hallissa perjantaina 10.12. kello 19.30. Yleisöltä kysytään koronapassit sisääntulon yhteydessä.