Puimurit joulutauolle tappiolla
Julkaistu: 20.12.2021 00.00

Sarjakakkonen SB Vantaa onnistui kotihallissaan pitämään SBS Wirmon aisoissa ja nappasi lopulta tasaisesta kamppailusta voiton lukemin 5-2 (1-0, 2-1, 2-1).

Avauserästä alkaen pelissä paineltiin tasaisissa merkeissä ja kumpikin joukkue sai omat paikkansa maalitilin lihottamiseen. Onnistujia oli kuitenkin vain yksi, kun Vantaan Riku Kallunki sai kirjattua erän loppupuolella nimensä maalintekijäsarakkeeseen. Erätauolle poistuttiin siis niukimmassa mahdollisessa kotijohdossa.

Toisessa erässä Wirmon Eemil Isolauri kajautti heti ensimmäisellä minuutilla pallon vantaalaisten maaliin Nooa Laurilan syötöstä tasoittaen ottelun. Erän puolivälissä vantaalaiset hyödynsivät pikatahtiin kaksi saamaansa maalipaikkaa rykäisten samalla kotijohdon kahteen maaliin. Vaikka Wirmo erässä painostavampi osapuoli olikin, ei lisävierasmaaleja saatu aikaiseksi ja niinpä päätöserään lähdettiin näissä samoissa 3-1 numeroissa.

Kolmannen erän alkupuolella SB Vantaa hyödynsi saamansa ylivoimamahdollisuuden, eikä tilanne näyttänyt Wirmon kannalta erityisen ruusuiselta. Erän puolivälin wirmolaiskavennus lähti Henri Hakalan lavasta Timi Kosken toimittua maalin syöttäjänä. Pian tämän jälkeen pääsivät mynämäkeläiset testaamaan oman ylivoimansa toimivuutta, mutta tämä etsikkoaika jätettiin tällä kertaa käyttämättä. Ja kun et itse tee, tekee vastustaja. Ajassa 56.32 kotijoukkueen Kallunki teki ottelun toisen maalinsa ja sinetöi lukemiksi 5-2. Nämä jäivät myös loppunumeroiksi, kun Wirmo ei onnistunut enää ilman maalivahtiakaan lisämaaleja iskemään.

• Vastustaja piti fiksusti meidät pois pallolta ja puolusti tiiviisti. Ei oikein saatu pallollista peliä missään vaiheessa käyntiin, vaan hukattiin pallo liian nopeasti pois. Periaatteessa puolustettiin ihan hyvin, mutta olisi pitänyt vain pyrkiä olemaan fiksumpi pallollisena, Wirmon päävalmentaja Petri Seppinen kommentoi.

Edellisessä ottelussaan Wirmo kaatoi kotonaan sarjakärki HIFKin. Siitä ottelusta oli Vantaan pöytäkirjaan vaihtunut lähes puolet kokoonpanosta. Seppinen ei kuitenkaan lähtenyt jossittelemaan poissaoloilla.

• Nyt on kaikenlaista. Pikkujouluja, reissuja, sairasteluja, loukkaantumisia ja sitä sun tätä. Kyllä meillä tänäänkin oli iskukykyinen ryhmä liikkeellä. Vantaa vain hoiti oman hommansa selkeästi paremmin kuin me, joten voitto heille oli täysin ansaittu, Seppinen tuumi ottelun jälkeen.

Sarjavitosena syyssarjasta joulutauolle lähteneen Wirmon pelit jatkuvat ensi vuoden puolella kotiottelulla VSS:aa vastaan HaNi-Hallissa heti loppiaisen jälkeen 7.1.