Wirmolle voitto kärkiväännöstä
Julkaistu: 28.02.2022 00.00

Keskiviikkoinen retki pääkaupunkiseudulle tuotti wirmolaisittain mieluisan lopputuloksen, kun Suomisarjan kärkikahinoissa koko kauden viihtynyt SBS Kings kaatui runsasmaalisessa ottelussa lopulta 8-12 (3-1, 2-4, 3-7).

Ensimmäisessä erässä Wirmo oli pallollisessa pelaamisessaan hieman huolimaton ja kotijoukkue päästettiin liikaa pallonriistoihin voimakkaan paineistamisensa myötä. Wirmolaispelurit eivät tulleet tarpeeksi lähelle auttamaan omia pallollisia pelaajiaan ja tämän myötä Kingsille tarjottiin mahdollisuuksia maalien tekemiseen. Kokeneet espoolaiset käyttivät tilanteet mieluusti hyväkseen ja niinpä ensimmäisen erän jälkeen taululla komeilivat 3-1 numerot kotijohdon merkiksi. Wirmolaisten ainokaisesta vastasi puolustaja Juho Nissi.

Toisen erän alkajaisiksi Kingsin tehomies Riku Reunamäki tuomittiin kaksiminuuttiselle ja Wirmon Henri Hakala onnistui ylivoimalla tuomaan mynämäkeläiset maalin päähän. Vaikka espoolaiset saivatkin revittyä jälleen eron kahteen maaliin, eivät vierailijat lannistuneet ja niinpä Henrik Rossin ja Timi Kosken maaleilla joukkue puristi pelin väkisin tasoihin. Kings kuittasi ylivoimamaalilla vielä kerran pelin nimiinsä, mutta erän lopulla tulleen Nissin toisen maalin jälkeen, ei kotijoukkuetta enää johtoon päästetty. Ylipäätään toisessa erässä Wirmo paransi pelaamistaan huomattavasti. Asioita tehtiin yhdessä, pallottomien liike parani ja paineen purkaminen onnistui helpommin.

• Kenttähän oli hieman pienempi kuin mihin olemme tottuneet. Tämä lisäsi ottelun tempoa, eikä pallon kanssa ollut aikaa ihmetellä. Totta kai tämäkin näkyi tekemisessämme, Wirmon päävalmentaja Petri Seppinen kommentoi.

Päätöserässä Wirmo rykäisi väkisin neljän maalin johdon, kun Kasperi Kantonen, Henrik Rossi, Erno Haapanala ja Eemil Isolauri iskivät pallot pussiin. Vastustaja otti aikalisän viitisen minuuttia ennen päätössummeria ja haki ahneesti osumia ilman maalivahtia, kuudella viittä vastaan mylläten. Loppuaika pelattiinkin tasan 3-3, kun taitaviksi tiedetyt espoolaiset onnistuivat ensin kaventamaan parilla maalilla ja Wirmo puolestaan heti perään vastaamaan kahdella tyhjiin lyödyllä osumalla. Tämän jälkeen molemmat maalasivat vielä kahdesti, eikä varsinaista loppukiriä wirmolaisten onneksi nähty.

• Joukkueena tekeminen ja erinomainen asenne lupailevat hyvää loppukauteen. Tällä kertaa seitsemän maalia tekemästämme kahdestatoista meni puolustajien nimiin. Se on tietysti tilastollisesti mielenkiintoinen fakta, Seppinen pohti.

Tehokkaimpana wirmolaisista hääräili nimenomaan puolustaja Juho Nissi, joka iski hatullisen maaleja ja yhden syötön vielä kylkeen. B-juniori-ikäinen Matias Koski syötti kolme osumaa ja sekä Henrik Rossi että Eemil Isolauri maalasivat kahdesti. Wirmolaisten kokoonpanossa debytoi tällä kertaa 2007 syntynyt Artturi Hyvärinen.