Wirmolla kuuden pisteen viikonloppu
Julkaistu: 28.02.2022 00.00

SBS Wirmon miesten edustusjoukkue otti viikonloppuna loppukauden kannalta tärkeät kuusi sarjapistettä ja vahvisti samalla asemiaan Suomisarjan kärkiviisikossa. EräViikinkien Akatemia hävisi HaNi-Hallissa selkein 15-5 (3-1, 4-0, 8-4) lukemin ja SC Wolvesilta joukkue kävi hakemassa vieraskentältä niukan 4-5 (0-3, 1-2, 3-0) voiton.

Perjantainen kotiottelu latistui heti kättelyssä, kun maailman suurimpiin salibandyseuroihin lukeutuva EräViikingit oli lähettänyt maaseuturetkelle vain yhteensä yhdeksän pelaajaa. Varsinaista syytä niukkaan nippuun voi vain arvailla. Ehkä matkustaminen Mynämäelle ei ollut perjantai-illan aktiviteettien kärkipäässä.

Wirmo nappasi luonnollisesti alusta asti otteen pelistä, mutta aika pikaisesti suurin innostus siihen terävimpään pelaamiseen oli taputeltu. Vierasjoukkue puolusti mitä pystyi ja heitteli pallonriistoista kaaripallolla kärkkyviä pelaajia mahdollisiin maalipaikkoihin. Suurta spektaakkelia tällä kaavalla ei aikaan saatu. Wirmolaiset kaunistelivat maalieroaan kymmenellä plusmerkkisellä osumalla ja saivat kolme sarjapistettä. Wirmolaisista kolme peluria, Kasperi Kantonen, Eemil Isolauri ja Henri Hakala iskivät hatullisen osumia. Kasper Kulmala säesti tehokkaasti lukemin 0+4.

• Perjantaina harmitti ennen peliä ja pelin jälkeen. Kuinka tuollainen organisaatio kehtaa lähettää tuollaisen määrän pelaajia? Kaikki kunnia näille pelureille, jotka paikalle saapuivat, että saatiin peli pelattua. Mutta kyllähän tämä kertoo EräViikinkien arvostuksesta lajin muita toimijoita kohtaan, Wirmon päävalmentaja Petri Seppinen ilmoitti.

Sunnuntaina päästiinkin pelaamaan sarjatason mukainen kamppailu. SC Wolves on vahvalla joukkuetekemisellään noussut aivan sarjan kärkikahinoihin. Wirmo avasi ottelun terävästi viimeistellen ja johti peliä ensimmäisen erän jälkeen 3-0.

• Puolustimme alussa hyvin ja iskimme neljästä maalipaikasta pallon kolme kertaa reppuun. Hieno alku ennakkoon vaikeaksi tiedettyä Wolvesia vastaan heidän kotikentällään, Seppinen kehui.

Toisessa erässä Wirmo oli paremmin pallolla ja peli parani muutenkin. Puolustaminen oli edelleen hyvällä tasolla. Kotijoukkue iski kertaalleen ja Wirmo kahdesti joten päätöserään päästiin wirmolaisittain maukkaassa 1-5 johdossa.

Kolmannessa erässä tapahtui jotakin kummallista. Vastustaja nosti hieman karvaustaan, eikä Wirmo enää malttanut pelata huolellisesti. Palloja alettiin hukata väärissä paikoissa, tuet karkasivat turhan kauas ja pallo syötettiin hätäpäissään vain johonkin, useimmiten vastustajan lapaan. Näistä seurasi vastaiskuja ja maaleja omaan häkkiin.

• Ihmeellinen pelaamisen romahtaminen. Onneksi taistelimme loppuhetket hyvin ja saimme sen kolme pistettä mitä olimme hakemassakin, Seppinen tuumi.

Wirmolaisista tehokkaimpina häärivät Joonas Sukari ja Kasper Kulmala, jotka kummatkin onnistuivat maalin ja syötön arvoisesti.