Puimurit jatkoivat voittojen tiellä
Julkaistu: 08.03.2022 00.00

Mynämäessä nähtiin viikonloppuna kaksi varsin runsasmaalista Suomisarjan ottelua, kun perjantain pelissä iskettiin 19 täysosumaa ja sunnuntaina nokitettiin vielä yhdellä 20 maaliin. Mynämäkeläisittäin mieluisaa oli, että kotijoukkue SBS Wirmo nappasi molemmista peleistä voitot. Perjantain pelissä kaatui RSS Panthers maalein 12-7 (6-3, 2-1, 4-3) ja sunnuntaina melkoisen tykityksen jälkeen S.S. Storm osumin 19-1 (6-1, 5-0, 8-0).

Perjantain pelin riihimäkeläinen vastustaja Panthers tiedettiin erittäin vaaralliseksi joukkueeksi. Wirmolla ja Panthersilla oli ennen ottelua kuusi pistettä eroa Wirmon hyväksi, mutta Panthersilla oli toisaalta myös kaksi peliä vähemmän pelattuna. Voitiinkin hyvällä syyllä puhua legendaarisesta kuuden pisteen ottelusta.

Wirmo aloitti ottelun terävästi ja kymmenen minuutin pelin jälkeen taululle oli isketty 3-0 kotijohto. Ensimmäisen erän jälkimmäinen puolisko pelattiin sitten tasan 3-3, eikä ratkaisevaa eroa onnistuttu vielä siis avauserässä tekemään puolin tai toisin.

• Ensimmäisessä erässä olimme hyökkäyspäässä hyviä ja tehokkaita, puolustuspäässä vähän löysiä ja huolimattomia, kommentoi Wirmon päävalmentaja Petri Seppinen.

Toisessa erässä wirmolaiset paransivat myös oman pään pelaamistaan. Erä meni Wirmolle 2-1, eikä maalissa pelanneella Elmeri Laaksolla juuri hommia ollut. Vastustajan maalissa pelanneelle raamikkaalle Jani Järviselle sen sijaan saatiin wirmolaisten toimesta hiki pintaan. Sen verran hanakasti joukkue kävi tämän tontilla härnäämässä.

Päätöserässä vastustaja nosti karvauksensa käytännössä päätyyn asti ja wirmolaiset purkivat sitä vaihtelevalla menestyksellä. Hieman kontrolloimattomaksi rokkisählyksi menneen erän wirmolaiset onnistuivat kuitenkin voittamaan maalilla ja niinpä päätössummerin soidessa oli ero taululla 5 maalia.

• Tärkeät kolme pistettä joukkueelta, joka kilpailee selkeästi meidän kanssamme samoista sijoituksista. Niihin pitää olla tyytyväinen. Toki myös joukkueen hyökkäyspelaaminen oli hyvällä mallilla, vaikka jossain kohtaa hiukan jo leikkimiseksi menikin, Seppinen ynnäili.

Kolme wirmolaispeluria kirjautti itselleen hatullisen osumia, kun Valtteri Sainio, Lauri Eloluoto ja Jere Hareja painoivat kukin pallon kolmesti reppuun. Henri Alho keräsi neljä syöttöpistettä ja muista maaleista vastasivat Henri Hakala, Juho Nissi ja Henrik Haikio.

Maalitivoli siuntiolaisten kustannuksella

Wirmolaisten kokoonpano eli perjantain voittopelin jälkeen erinäisistä syistä kovinkin paljon ja muun muassa maalintekijöistä ainoastaan Henrik Haikio oli mukana myös sunnuntain kokoonpanossa. Onneksi wirmolaisten materiaali on tällä hetkellä laaja ja tasokas, eikä uusien ratkaisijoiden löytäminen ollut ongelma.

Peli alkoi ryminällä ja neljässä minuutissa taululla komeili 3-0 kotijohto. Jalka ei tämänkään jälkeen juuri noussut kaasulta ja erän loppuun mennessä wirmolaiset olivat takoneet taululle 6 täysosumaa. Yksi sentään lipsautettiin omaankin.

• Saatiin kyllä täydellinen startti tähän kamppailuun. Heti alkuun nippu onnistumisia ja pyörä lähti meidän kannaltamme pyörimään oikeaan suuntaan. Pitää muistaa, ettei Storm ole millään lailla huono nippu, kaatoivathan he esimerkiksi edellisenä päivänä sarjan kärkikahinoissa koko kauden pyörineen SC Wolvesin, Seppinen kehui.

Toiseen erään vierailijat hakivat uutta lähtöä vaihtamalla maalivahtia. Ensimmäistä peliään Wirmon miesten edustusjoukkueessa pelannut B-juniori Juho Harjunpää ei kuitenkaan antanut kylmälle veräjänvartijalle armoa, vaan paukutti pallon nuottaan jo 24 sekunnin pelin jälkeen. Erä meni kokonaisuudessaan kotijoukkueelle 5-0 ja niinpä 11-1 lukemista aloitetulle päätöserälle jäikin lähinnä kosmeettinen rooli.

Wirmolla vaikuttikin olevan jo vatsa täynnä, eikä kolmannen erän ensimmäisellä 15 minuutilla tehty kuin yksi lisäosuma ylivoimamaalin muodossa. Sitten mynämäkeläiset heräsivät vielä pelaamaan ja takoivat viimeiseen viiteen minuuttiin pallon julmasti vielä seitsemän kertaa siuntiolaisten reppuun. Kuudenkymmenen minuutin jälkeen taululla oli hämmentävät 19-1 lukemat.

• Tämä oli meiltä kiistatta tämän kauden parasta pallollista peliä. Huikea esitys. Kun vielä huomioi, että jouduimme perjantain pelin jälkeen aika lailla säätämään kokoonpanoa, ei voi kuin hattua noille pelureille nostaa. Yksi parhaista peleistämme lähihistoriassa, Seppinen kehui.

Kenttäpelaajista kolmea vaille kaikki pääsivät tehopisteille. Eniten pisteitä keräsivät Miro Portnoj (4+1), Timi Koski (2+2), Henri Alho (1+3), Tino Pietilä (0+4) sekä heti debyytissään hattutempun niitannut Juho Harjunpää (3+0). Maalissa Aleksi Vainio pääsi 15 torjunnalla hoitaen ne eleettömän varmasti.

Voittonsa myötä Wirmo nousi sarjataulukossa toiseksi Divarikarsintapaikalle. Wirmolla on tänään tiistaina edessään matka Kauniaisiin ja tulevana perjantaina Forssaan. Isoja pelejä edessä siis tälläkin viikolla, mikäli joukkue mielii jatkaa kauttaan runkosarjan jälkeen vielä karsintapelien muodossa.