Edustuksen pelit jatkuvat karsinnoissa
Julkaistu: 24.03.2022 00.00

SBS Wirmon runkosarja päättyi maalirikkaaseen kohtaamiseen Lohjan Salibandyn kanssa, kun sarjataulukon häntäpäähän jäänyt vastustaja hävisi HaNi-Hallissa lukemin 14-1 (3-0, 7-0, 4-1).

Kapealla rosterilla Mynämäkeen saapunut LoSB ei pystynyt haastamaan kotivoittoa janonnutta Wirmoa kuin hetkittäin. Samu Lehto ja Miro Portnoj veivät Puimurit 2-0 johtoon jo kuudennella peliminuutilla ja Portnoj tekaisi vielä toisen häkin erän loppupuolella vieden joukkueensa 3-0 johdossa erätauolle. Wirmon otteissa näkyi aavistuksen nousukarsintapaikan varmistuminen jo ennen ottelua. Suurin sykkiminen jäi hieman uupumaan.

Toisessa erässä wirmolaiset ratkaisivat ottelun iskemällä pallon seitsemän kertaa vastustajan nuottaan. Jere Hareja sai kunnian iskeä Wirmon kauden maalin numero 200. Wirmo oli erässä ja läpi ottelun vahva pallollisessa pelissään ja hallitsemalla pelivälinettä hallitsi samalla myös ottelutapahtumia. Siinä missä joukkue oli vielä ensimmäisessä erässä ollut vähän huolimaton, oli toisessa erässä tekeminen huomattavasti ryhdikkäämpää. Töitä tehtiin molempiin suuntiin ja kaverille tarjottiin syöttösuuntia. Vastustaja saatiin omalla hyvällä tekemisellä pidettyä hyvin pois tekopaikoilta. Kolmanteen erään päästiin 10-0 kotijohdossa.

Päätöserä jäi melko kosmeettiseksi. Peli oli ratkennut aikapäiviä sitten ja wirmolaisten ajatus alkoi selkeästi olla jo jatkopeleissä. Kotijoukkue onnistui vielä neljästi maalinteossa ja hoiti osuutensa riittävän tyylikkäästi loppuun asti. Vastustajan ainokaisen pääsi sopivasti tekemään peliuransa otteluun päättänyt LoSB-ikoni Eddy Sobott. Kotijoukkue kunnioitti lähes 30 vuotta Lohjan Salibandya edustaneen Sobottin komeaa taivalta ja seurauskollisuutta ottelun jälkeen muistamalla tätä Wirmo-henkisesti. Lopputulokseksi itse ottelussa kirjattiin siis 14-1.

• Tasapainoinen 60 minuuttia siihen nähden, että jatkopaikka oli varmistunut jo ennen ottelun alkamista. Nyt on sitten nousujohteinen runkosarja saatu pakettiin ja lähdetään innolla haastamaan karsintapeleihin, Wirmon päävalmentaja Petri Seppinen kommentoi.

Wirmo sijoittui Suomisarjan B-lohkossa lopulta SB Vantaan jälkeen toiseksi. Wirmolaiset tekivät sarjassa eniten maaleja (204) ja päästivät vähiten (114) maalieron jäädessä komeasti 90 plussan puolelle. Runkosarjassa eniten pisteitä wirmolaisista tekivät Joonas Sukari (20+11), Henri Hakala (24+6) ja Jere Hareja (19+9). Aleksi Vainio sijoittui torjuntatilaston kakkoseksi prosentilla 83,86.

Nousukarsintojen esimmäisessä vaiheessa Wirmoa vastaan asettuu Divarissa tällä kaudella yhdenneksitoista sijoittunut tamperelainen Soittorasia. Pelit alkavat heti tulevana viikonloppuna.

La 26.3. 18.45 Soittorasia - SBS Wirmo (Spiral-halli, Tampere)