P18 välieriin!
Julkaistu: 30.03.2022 00.00

SBS Wirmon ja SBS Maskun P18-joukkue sijoittui ikäluokkansa SM-sarjassa kuudenneksi saavuttaen näin suoran pudotuspelipaikan vuoristoratamaisen runkosarjan päätteeksi. Pudotuspeleissä puolivälierävastustajaksi määräytyi runkosarjan nelonen Blackbirds United Keravalta. BBU oli kummassakin runkosarjapelissä niukasti maalilla WirmoMaskua parempi, joten odotettavissa oli tiukka ja tasainen ottelusarja.

Siinä missä WM joutui pelaamaan erityiset viimeiset runkosarjapelit varsin vaihtelevalla kokoonpanolla sairastelujen vuoksi, pääsi joukkue pudotuspeleihin lähes parhaalla mahdollisella nipulla. Tämä näkyi heti ensimmäisessä puolivälierässä lauantaina Keravalla, kun joukkue latasi tiskiin melkoisen myrskyvaroituksen lyömällä BBU:n 11 maalilla. Ensimmäisen erän alku oli vielä hieman tunnustelevaa, mutta ottelun edetessä vauhti vain kiihtyi. Kahden erän jälkeen taululla komeilivat 2-8 lukemat vierasjohdon merkiksi ja niinpä päätöserä lähinnä pelattiin pois jo seuraavaa ottelua odottaen. Sekin Wirmolle viiden maalin marginaalilla ja loppunumeroiksi 3-14.

Heti seuraavana päivänä jatkettiin ottelusarjaa Mynämäessä ja välieräpaikka oli siis jo katkolla kotijoukkueelle. Ensimmäinen erä meni kotijoukkueelle 3-1, mutta sen jälkeen alkoi puristaminen ja puskeminen, eikä pelaaminen enää ollutkaan irtonaisen sujuvaa. Toisessa erässä maalien tekemisestä vastasi lähinnä vierasjoukkue, joka nappasi puhtaan erävoiton 5-1 lukemin. Päätöserässä WM sai painettua pelin vielä tasoihin, mutta lopulta kevyt, linjaton ja ottelun kokonaiskuvaan täysin istumaton jäähyvihellys antoi vierasjoukkueelle voittomaalin tuottaneen ylivoimamahdollisuuden, jonka tämä tyylikkäällä osumallaan käytti hyväkseen. WM ei enää saanut puristettua peliä tasoihin ja niinpä toinen kiinnitys meni maalin marginaalilla Blackbirdsille.

Ratkaiseva kolmas puolivälierä pelattiin tiistaina Keravalla. Hienot puitteet salibandyn pelaamiselle tarjonneen Kurkelan koulun salin katsomo täyttyi äänekkäistä kannattajista, kun WirmoMaskunkin kannattajia oli lähtenyt liikenteeseen fanibussilla ja omilla kyydeillä yli kuusikymmentä. Ääntä ja tunnelmaa riitti pelaajaesittelyistä alkaen, eivätkä mailaanlyönnit tai tuomareiden vihellykset kuuluneet katsomon huiman volyymin alta.

WirmoMasku aloitti ottelun vauhdikkaasti kovalla asenteella ja kun joukkueen nuorimpiin lukeutuva Jace Hellen kävi jo kolmannella minuutilla upottamassa vieraille tuomitun rangaistuslaukauksen, lähti peli rullaamaan maalaispoikien näkökulmasta toivottuun suuntaan. Pari minuuttia avausmaalin jälkeen maalivahti Aleksi Haikio torjui vastustajan rangaistuslaukauksen ja nostatti omiensa fiiliksiä entisestään. WM ehti tekemään vielä ennen erän puoliväliä kaksi lisäosumaa ennen kuin kotijoukkue sai maalitilinsä auki. Erän loppupuoli menikin pelillisesti Blackbirdsille, vaikkei lisämaaleja enää nähtykään. 1-3 vierasjohdossa siis erätauolle.

Toinen erä oli Mynämäen pelin tapaan enemmän BBU:n hallintaa niin kenttätapahtumien kuin maalienkin valossa. Blackbirds peitti paremmin laukaukset ja oli huolellisempi sekä ripeämpi pallon liikuttelussaan. Erä meni kotijoukkueelle 3-1 ja niinpä päätöserään lähdettiin hakemaan ratkaisua kutkuttavissa tasalukemissa 4-4.

Päätöserässä iskettiin maaleja ensin vuorotahtiin. Saku Antola vei vieraat johtoon heti erän alkajaisiksi, mutta viitisen minuuttia myöhemmin BBU väänsi pelin tasoihin. Parisen minuuttia tästä onnistui Mico Hellen kaukovedollaan yllättämään vastustajan maalivahdin, mutta erän jo käännyttyä loppupuolikkaalleen sai Blackbirds iskettyä ylivoimalla tasoitusosumansa.

Molemmilla joukkueilla oli tämän jälkeen useampiakin maukkaita maalipaikkoja, mutta erinomaisesti pelanneet maalivahdit pitivät pelin tasalukemissa ja ilmassa alkoi haista jatkoaika. Puolitoista minuuttia ennen loppua Matias Koski kuitenkin sotki pitkällä syötöllään BBU:n miesvartiointipelin ja Lauri Eloluoto pääsi oikea-aikaisella liikkeellään ajamaan itsensä nokikkain maalivahdin kanssa nostaen pallon varmasti vasempaan ylänurkkaan. Vieraiden johtomaalin jälkeen BBU haki vielä tasoitusta ilman maalivahtia, mutta terävästi puolustanut WirmoMasku teki kaksi lisäosumaa tyhjään maaliin ratkaisten näin tiukan ottelusarjan itselleen.

• Ensimmäisen ottelun henki ja maalintekotehokkuus oli todella korkealla tasolla. Toisessa ottelussa hiukan puristettiin eikä saatu ihan parasta irti. Ratkaisevassa pelissä olisi lopulta voinut käydä miten vain, mutta tällä kertaa saimme raavittua voiton ja jatkamme pelejämme SM-välierissä. Blackbirds oli kyllä kova vastus. Tasainen ja taitava nippu, joukkueen päävalmentaja Petri Seppinen kommentoi.

Välierissä vastaan asettuu tulevana viikonloppuna runkosarjan voittaja EräViikingit. Lauantaina pelataan Helsingissä Mosa-hallissa klo 14.00 ja sunnuntaina Mynämäessä HaNi-Hallissa 15.00. Mahdollinen kolmas ja ratkaiseva peli on tiistaina Helsingissä.