Puimurit veivät ratkaisun Tampereelle
Julkaistu: 01.04.2022 00.00

Reippain lukemin Tampereella tappion kokenut Wirmo oli koonnut hyvin rivinsä toiseen, Mynämäellä pelattuun osaotteluun ja sai puristettua vähämaalisesta kamppailusta itselleen jatkoaikavoiton lukemin 2-1 (0-0, 1-1, 0-0, 1-0).

Ottelun ensimmäinen erä oli molemmin puolin varsin tarkkailevaa. Soittorasia pudotti puoleen kenttään odottamaan Wirmon hyökkäämistä ja Wirmo yritti päästä murtautumaan vastustajan pakan läpi maalipaikkoihin. Heikohkolla menestyksellä. Muutamia paikkoja saatiin luotua, mutta erinomaisesti pelannut tamperelaismaalivahti Eero Makkonen hoiteli pestinsä virheettömästi. Avauserässä ei vastustajan toimesta Wirmon maalissa pelannutta Aleksi Vainiota vaarallisesti hätyytelty.

Toisen erän alkajaisiksi Wirmon oman alueen hukkasyöttö tarjosi Soittorasian Kimi Rantamäelle avopaikan maalin tekemiseen, eikä Divarissa lähes pinna per peli -tahdilla onnistunut Rantamäki paikastaan erehtynyt. Pallo pöllysi ylänurkassa ja Soittorasia siirtyi 1-0 johtoon. Vierasjohto säilyikin toisen erän lopulle asti. Tasakentin Wirmo ei tuntunut millään saavan palloa pussiin, mutta lopulta kahden miehen ylivoimalla Valtteri Sainio sai lähietäisyydeltä tyyliteltyä pallon yli maalivahdin ja tasoitettua ottelun.

Kolmannessa erässä molemmat joukkueet hieman rohkaistuivat pelaamaan ja paikkoja pelin ratkaisemiseen oli kummassakin päässä. Maalivahtien mainiot otteet ja maalinteosta puuttunut viimeinen huolellisuus kuitenkin pitivät maalit 1-1 tilanteessa ja niinpä kuudenkymmenen minuutin pelin jälkeen ratkaisua lähdettiin hakemaan jatkoajalta.

Wirmo oli jatkoajalla selkeästi terävämpi ja esimerkiksi Valtteri Sainiolla oli erinomainen paikka nostaa pallo yli maahan heittäytyneen maalivahdin, joka kuitenkin onnistui vielä torjunnallaan pelastamaan vierasjoukkueen. Viidennellä minuutilla maaliahne Kasperi Kantonen haki kulmalyönnistä murtautumista kanttivedolle vastustajan keskustaan, mutta laukaus jäi pänniin ja pallo ajautui Erno Haapanalalle, joka huudatti kotiyleisöä laukomalla yhdellä kosketuksella pallon Soittorasian maaliin.

Voittonsa myötä Wirmo tasoitti ottelusarjan ja näin ollen sen ratkaisu siirtyi Tampereelle sunnuntaille. Ratkaisevan ottelun voittaja jatkaa pelejään Divarikarsinnan toisessa vaiheessa ja häviäjä lähtee kesälaitumille.

• Puolustimme tänään huolellisesti ja uhrautuvasti. Niin teki toki vastustajakin. Kun siihen yhdistetään maalivahtien onnistumiset, jäivät maalimäärät harvinaisen pieniksi. Sunnuntaina lähdetään sitten hakemaan sitä toista voittoa, Wirmon päävalmentaja Seppinen kommentoi.

Mynämäen ottelun parhaana palkittiin ansaitusti kummankin joukkueen maalivahdit. Sunnuntainen ottelu pelataan Tampereen Spiral-hallilla klo 18.45.