Pikkufinaalin voitto Mynämäkeen!
Julkaistu: 04.04.2022 00.00

SBS Wirmon tyttöjuniorijoukkueiden pelaajista koostuva naisten Akatemiajoukkue pelasi hienon taipaleen Teho Sport Suomen Cupissa ja kruunasi urakkansa voittamalla kotikentällään pelatussa pikkufinaalissa O2-Jyväskylä II:n maalein 7-4 (3-0, 0-2, 4-1).

Ensimmäinen erä oli wirmolaisilta aivan alkua lukuunottamatta todella hyvää tekemistä. Ensimmäiset hetket olivat puolin ja toisin melko hermostunutta pelailua, eikä suurempia salibandyhienouksia nähty. Kun lopulta erän puolivälissä Eveliina Hannula onnistui ampumaan ottelun avausosuman, tuntui Wirmon pelaaminen vapautuvan ja Jessica Luostarisen sekä Olivia Oikarisen kauniiden osumien myötä joukkue veikin erän nimiinsä tyylipuhtaasti 3-0.

Toisessa erässä kotijoukkue oli vaikeuksissa kokeneen vierailijan antaman korkean paineen kanssa. O2 iski todella kovaa kiinni heti, kun palloa vähänkin pomputeltiin. Valmentaja Jani Vaitiniemen pitämän aikalisän jälkeen touhu jälleen tasoittui ja wirmolaisetkin saivat taas juonesta kiinni. Vieraiden kahden kavennusosuman jälkeen erän jälkimmäinen puolisko oli jälleen tasaista vääntämistä.

Kolmannen erän alkuun Ronja Niemi ja Jasmin Iltanen lisäsivät Wirmon johdon kolmeen maaliin ja voitto näyttikin vahvasti menevän nuorelle kotijoukkueelle. Vaikka O2 kovaa kiriä vielä virittikin, menivät lopun osumat lopulta tasan 2-2, kun Martina Karvonen ja Olivia Oikarinen löivät kumpikin maalin tyhjiin ja vastaavasti jyväskyläläiset saivat kaksi onnistumista ilman maalivahtia.

• Korkeatasoinen ottelu kaiken kaikkiaan. Selkeästi kokeneempi vastustaja tuli Mynämäkeen voittamaan peliä ja vastaavasti me saimme pelattua toisen erän alun vaikeita hetkiä lukuunottamatta oikein mallikkaan ottelun. Hieno peli, kommentoi Akatemian valmentaja Eemi Varjonen.

Sekä vierasmaalivahti Hanna-Leena Räsälä että Wirmon maalissa pelannut Sara Koski onnistuivat hienosti. Kenttäpelaajista erottuivat erityisesti edukseen kahdesti osunut Olivia Oikarinen sekä Eveliina Hannula ja pakkipari Nea Kiuru ja Ronja Niemi. Kaiken kaikkiaan tasaisen hyvä ottelu koko Wirmon joukkueelta. Voittonsa myötä Wirmon Akatemia kuittasi itselleen tuhannen euron rahapalkinnon ja mitalit sekä voittopokaalin.