T16 tytöt raivasivat tiensä neljällä voitolla SM- finaaliviikonloppuun!
Julkaistu: 06.04.2022 00.00

Huipputasainen T16 SM runkosarja päättyi FBC:n emännöimään turnaukseen SB Areenalla. Lähtökohdat kahteen viimeiseen peliin olivat maittavat, sillä viimeisestä suorasta finaaliviikonloppu paikasta taistelivat vielä SBS Wirmon lisäksi SSRA sekä FBC. Wirmolla oli ainoana näistä omat pelit klaaratessaan varma paikka neljän joukkoon, muut tarvitsivat muilta apuja.

PSS pisti kuitenkin Wirmon ahtaalle ja vaikka viimeinen erä olikin pyöritystä kaverin päädyssä, loppulukemiksi jäivät katkeranmakuiset 4-4. Samalla tämä tarkoitti sitä, että mikäli SSRA voittaisi omat pelinsä, se nappaisi runkosarjan nelospaikan meidän tyttöjen nenän edestä. Toki Wirmolla oli myös Suomen suurimpana kantona kaskessa vielä peli EräViikinkejä vastaan, joka pitäisi myös voittaa. Siihen ei tällä kertaa kyetty, vaan ErVi nappasi voiton lukemin 2-5.

Tämä tiesi sitä, että Wirmon tie vei finaalikarsintoihin, jotka onneksemme saatiin tänne kotinurkille eli Hani Hallin ollessa jo täynnä, pelit pelattiin Nouste Areenalla. Turnaukseen saapui meidän lisäksi 7 joukkuetta, joista 4 SM:n puolelta ja 4 divarin kärjestä. Wirmon kanssa samassa lohkossa olivat Pelicans, SPV sekä Northern Stars. Tytöt väänsivät kaikista tiukoista peleistä voiton kotiin ja samalla tietysti lohkovoiton, joka tiesi Sunnuntai-illan tulos tai ulos-peliin vastustajaksi Häme Starsia. Ennen tätä omaa peliä nähtiin ehkäpä viikonlopun suurin yllätys, kun divarista ponnistanut SPV lähetti BeeCeen tytöt kesälaitumille jatkoaika voitollaan.

Häme Stars teki ottelun ensimmäisen maalin jo vajaan minuutin pelin jälkeen. Terävä alku ei tyttöjä kuitenkaan säikäyttänyt, vaan pallolla oltiin paljon vastustajaa enemmän, mutta jälleen kerran tuntui, että maalin tekemiseen tarvitaan lähemmäs kymmenen laatupaikkaa. Paikkoja kuitenkin tuli lähes liukuhihnalta, joten niitä osumiakin alkoi syntyä. Juuri ennen summeria Wirmo tasoitti pelin Suvi Sillgrenin osumalla Jade Hirven tarjoilusta. Toisessa erässä maaleja nähtiin kolme, joista 2 kihautti Wirmo. Ensin Pinja Sarkkinen Linnea Rekolan syötöstä ja Suvi illan toisella osumalla jälleen Jaden passista. Vastustaja pisti kuitenkin pelin jännäksi kaventamalla ennen toisen erän loppua tilanteeksi 3-2. Hieman helpotusta tuli viimeisen erän puolivälissä, kun Sara Laaksonen Pinjan esityöstä vetäisi Wirmon 4-2 johtoon. Häme Stars otti rohkesti veskan pois jo vajaa 4 minuuttia ennen pelin loppua ja pisti vielä pelin jännäksi kavennus osumallaan . Loppu oli selviytymistaistelua ja vielä muutama sekunti ennen loppua pallo pyöri Wirmon maaliviivalla, mutta koko viikonlopun hienosti maalissa urakoinut Anni Suopajärvi pelasti Wirmon jatkoajalta. Lopputulos 4-3 ja kaikilla katsomossa sykemittarit punaisella!!

T16 tytöt siis hienosti neljällä voitolla SM finaaliviikonloppuun Helsinkiin, jossa meidän lohkossa kohdataan runkosarjan ykkönen Classic ja nelonen SSRA. Lohkon kaksi parasta pelaavat Sunnuntaina ristiin toisen lohkon ykköstä ja kakkosta vastaan, josta tie vie sitten joko finaaliin tai pronssipeliin.

-Joukkue on näyttänyt kauden alusta asti uskomatonta venymiskykyä ja luonteen lujuutta, joten lähtökohdat loppukahinoihin eivät voisi olla herkullisemmat. Tuolta välikarsintojen kautta tulleena, niin meillähän on pelkkää voitettavaa tiedossa ilman suuria paineita. Heitetään paineet ihan muille joukkueille ja lähdetään nauttimaan ison kylän peliviikonlopusta, tunnelmoi Janne Lintupuro joukkueen taustoilta.