T18 hienosti välieriin!
Julkaistu: 07.04.2022 00.00

SBS Wirmon T18-joukkue sijoittui SM-runkosarjassa kakkoseksi ja valitsi voittaja Classicin jälkeen vastustajansa pudotuspelien ensimmäiselle kierrokselle. Vastukseksi valikoitui runkosarjassa kuudenneksi sijoittunut Pelicans.

Ensimmäinen ottelu alkoi kotijoukkueen kannalta täysin suunnitellusti, kun ensimmäiselle erätauolle siirryttiin Wirmon 3-1 johtoasemassa. Toisen erän alku oli tahmeampaa ja Pelicans hivuttautui vaivihkaa maalin päähän. Wirmo kuitenkin heräsi kavennuksen jälkeen jälleen pelaamaan ja iski erään kaksi lisäosumaa. Päätöserä oli kotijoukkueen parasta ja samalla kun vierasjoukkue saatiin pidettyä loppupelin maalittomana, pystyttiin itse lisäämään maalisaldoa kahdella lisäosumalla. Tärkeä avausvoitto wirmolaisille maalein 7-2 (3-1, 2-1, 2-0).

• Mahtava avaus pudotuspeleillemme. Erityisesti kolmannen erän kypsä johtoasemapelaaminen peliä kontrolloiden lämmittää kyllä mieltä, kommentoi Wirmon päävalmentaja Miro Portnoj.

Avausottelussa tehokkaimpina hääräilivät Aino Eloluoto ja Emma Palken, jotka kumpainenkin iskivät tehot 2+2. Maalissa Juliana Kiuru otti tililleen 18 torjuntaa.

Toiseen peliin Lahteen Wirmo joutui lähtemään päällekkäisten pelien vuoksi hieman vajaalla kokoonpanolla. Ottelusta tuli selkeästi avauspeliä tasaisempi, vaikka Wirmo edellisen pelin tapaan ensimmäisen erän nimiinsä 3-1 hoitikin. Keskimmäisessä erässä Pelicans osui kertaalleen ja päätöserään lähdettiin vierasjoukkueen niukassa maalin johdossa.

Kolmannen erän alkajaisiksi Pelicans löi pelin tasoihin. Pussinokat eivät kuitenkaan ehtineet nauttia tasatilanteesta kuin parisen minuuttia, ennen kuin Wirmon maajoukkuepeluri Olivia Oikarinen pommitti unelmakudin vastustajan maalin etuylänurkkaan. Minuutti tästä ja Emma Palken painoi maalieron jälleen kahteen. Palkenin maalista alkoikin kotijoukkueen vimmattu kiri ja painostus, josta seurasikin kavennusosuma. Wirmon onneksi tämä maali tuli vasta yhdeksän sekuntia ennen loppusummeria, eikä tasoitusmahdollisuutta lahtelaisille enää tarjottu. Wirmolle toinen voitto ja paikka mitalipeleihin välieriin.

• Taisteluvoitto! Erittäin ylpeä olen näistä kaikista pelaajista, jotka jaksoivat painaa hommia joukkueelle ja saivat mitä ansaitsivat. Tästä on hyvä jatkaa mitalipeleihin, kommentoi tyytyväinen Portnoj ratkaisevan ottelun jälkeen.

Jälkimmäisen ottelun paras pelaaja oli kiistatta Wirmon maalissa torjunut Juliana Kiuru, joka 27 torjunnallaan piti joukkuetta vaikeilla hetkillä pystyssä. Aino Eloluoto iski jälleen tehot 2+2 ja Martina Karvonen säesti tehoilla 1+1.

Välieräpelit alkavat perjantaina 8.4. HaNi-Hallilla klo 19.30 ja vastaansa Wirmo saa kivikovan Northern Starsin Helsingistä. Nyt onkin kannatusjoukoilla erinomainen tilaisuus saapua tsemppaamaan Wirmon tytöt avausvoittoon. Mökki täyteen!