Miesten nousukarsinta päättyi tappioon
Julkaistu: 11.04.2022 00.00

Miesten nousukarsinta päättyi tappioon

Divarikarsinnan viimeiseen ja ratkaisevaan vaiheeseen edennyt SBS Wirmo jatkaa ensi kaudellakin pelejään Suomisarjassa, kun Divarissa jo neljän kauden ajan pelanneen Kirkkonummi Rangersin rutiini oli mynämäkeläisille liikaa ja otteluvoitot menivät lopulta suoraan 2-0 kirkkonummelaisille.

Ensimmäinen peli lauantaina Kirkkonummella meni enemmän tai vähemmän puristamiseksi, eikä pelissä lopulta ollutkaan epäselvyyttä paremmasta. Rangers teki kaiken huolellisemmin ja nappasi lopulta selkeän 9-2 (2-0, 3-1, 4-1) voiton ja samalla ensimmäisen kiinnityksen Divaripaikkaan.

  • Peli oli loppujen lopuksi aika samanlainen kuin ensimmäinen ottelu Soittorasiaa vastaankin. Rangers vain oli vielä tamperelaisia parempi nippu ja sen hyökkäyspelaaminen oli astetta monipuolisempaa ja tehokkaampaa. Me jäimme taas hiukan telineisiin, emmekä päässeet lähellekään omaa parastamme. Kaikki tekeminen jäi vajaaksi, eikä sellaista vaadittavaa karsintapöhinää ollut päällä, Wirmon päävalmentaja Petri Seppinen pohti.

Sunnuntaina Mynämäessä pelattiin toinen osaottelu. Tällä kertaa Wirmokin oli pukenut työhaalarit ylleen ja taisteli tosissaan ottelun voitosta. Ensimmäinen erä meni kuitenkin 0-1 Rangersille.

Toisessa erässä ehdittiin ylittämään jo puolivälikin, ennen kuin verkot jälleen helähtivät. Ensin osui jälleen vierasjoukkue, mutta sen jälkeen paineltiinkin maalitalkoissa reippaampaan tahtiin, niin että loppujen lopuksi kolmanteen erään lähdettiin tasatilanteessa 4-4.

Kun Jere Hareja iski illan toisellaan päätöserän alkajaisiksi Wirmon johtoon, näytti vahvasti siltä, että otteluparissa tullaan menemään ratkaisevaan kolmanteen kamppailuun. Kirkkonummelaiset kuitenkin olivat toista mieltä ja puristivat erän puolivälissä pari lisäosumaa, joiden turvin he pitivät johtoasemansa loppuhetkille asti ja lopulta vielä iskivät kuitiksi yhden lisäosuman tyhjiin Wirmon hakiessa tasoitusta ilman maalivahtia.

  • Toinen peli oli kyllä selkeä tasonnosto lauantailta. Sekään ei tällä kertaa vain riittänyt. Rangers oli parempi ja ansaitsi säilyttää sarjapaikkansa. Onnittelut vain heille. Meille nämä viisi nousukarsintapeliä olivat kuitenkin selkeä signaali siitä, että olemme nuoren joukkueemme kanssa oikealla polulla. Pelasimme pelkästään Divarijoukkueita vastaan ja näimme, että pystymme jo nyt täysipäisesti haastamaan ja jopa voittamaan näitäkin. Tästä on hyvä lähteä rakentamaan tulevaisuutta ja Divarinousun tavoittelua, Seppinen toteaa.

Wirmon miesten edustusjoukkueen kausi tuli siis samalla valmiiksi ja joukkue jatkaa ensi kaudella pelejään Suomisarjassa, jonka joukkuemäärä kasvaa melkoisesti. Seppinen kokee Suomisarjan muutaman kauden kokemuksella varsin toimivaksi konseptiksi.

  • Kyllähän tämä tuo Divaria lähemmäs meille sinne pyrkiville joukkueille. Sarja voisi olla toki suppeampikin, jotta kaikki osallistujat edes jollakin tasolla olisivat eteenpäin pyrkiviä organisaatioita. Sanoisin, että Suomisarjassa pitää tehdä aika lailla selvää jälkeä ja rakentaa taustaorganisaatio Divaritasolle, jos meinaa ylöspäin nousta ja siellä pysyä.

SBS Wirmon miesten edustusjoukkue kiittää samalla kaudesta katsojia, yhteistyökumppaneita, talkooväkeä ja taustalla häärineitä henkilöitä. Olette tärkeitä! Ensi kaudella jatketaan. Entistä vahvempina.

Seuran uusimmat