T21-joukkue SM-finaaleihin!
Julkaistu: 02.05.2022 00.00

SBS Wirmon vanhinta tyttöjuniori-ikäluokkaa edustava T21-joukkue onnistui viikonloppuna nappaamaan välieräsarjastaan PSS:aa vastaan toisen, finaalipaikkaan oikeuttavan voiton, kun porvolaiset kaatuivat lauantaisen kotivoittonsa jälkeen sunnuntaina HaNi-Hallissa maalein 3-2 (2-1, 1-0, 0-1).

Lauantainen peli Porvoossa ei lähtenyt wirmolaisittain kovin häävisti käyntiin, kun parin minuutin pelin jälkeen kotijoukkue oli jo iskenyt pallon kahdesti vieraiden maaliin. Erän puolivälin jälkeen Wirmo sai kuitenkin ylivoimalla painettua Roosa Laihisen toimesta kavennusosuman, eikä PSS päässyt rynnimään sen pahemmalle karkumatkalle.

Kun toisessa erässä joukkueet osuivat kumpainenkin kertaalleen, lähdettiin päätöserään niukassa 3-2 kotijohdossa. Porvoolaisten johtoasema kesti kolmannessa erässäkin melko pitkään, kunnes kuusi ja puoli minuuttia ennen loppusummeria Eveliina Hannula ampui ylivoimalla tasoitusosuman. Pari minuuttia myöhemmin PSS kuitenkin siirtyi uudestaan johtoon ja peli näytti väkisinkin kääntyvän kotijoukkueelle. Kolmanneksi viimeisellä peliminuutilla Roosa Laihinen ampui ottelun toisen täysosumansa ja väänsi pelin vielä tasoihin ja samalla lopulta jatkoajalle.

Jatkoerässä kumpikin joukkue sai ammuttua kaksi laukausta kohti vastustajan maalia, mutta lopulta Emilia Tiihonen ratkaisi pallonriistonsa jälkeen tyylikkäällä yksilösuorituksellaan ottelun kymmenellä jatkoerän minuutilla, kun hän sähäkän nousunsa päätteeksi ampui pallon yläriman alle ohi maalissa pelanneen Ella Tuomelan. Näin otteluvoitot tasoittuivat ja ratkaisua lähdettiin hakemaan sunnuntaina HaNilta.

Wirmo niukalla voitolla finaaliin

Wirmo oli ottanut kotipeliinsä oppia porvoolaisilta ja karkasi heti avauserässä Roosa Laihisen ja Tessa Pietilän osumilla kahden maalin johtoon. PSS:n Aada Heikkinen kavensi vielä avauserässä alivoimamaalillaan, mutta lisäosumiin ei kumpikaan joukkue enää yltänyt ja niinpä toiseen erään lähdettiin edelleen maalin kotijohdossa.

Wirmo onnistui toisessa erässä ylivoimalla Jada-Liinu Aallon toimesta ja näin ero saatiin jälleen puristettua kahteen maaliin. Näissä 3-1 lukemissa päästiin aloittamaan myös kolmas erä, mutta heti viimeisen kaksikymppisen alkajaisiksi PSS:n Alina Söderström kavensi ottelun ja näin vieraille jäi lähes koko erä aikaa tasoitusosuman hakemiseen.

Kummallakin joukkueella oli erässä paikkansa. Wirmo olisi voinut iskeä ratkaisevat lisäosumat jo hyvissä ajoin, mutta toisaalta porvoolaisten tasoitusosumakin pyöri muutaman kerran todella lähellä, jopa tolpassa.

Maalissa pelannut Sarja Koski kuitenkin kesti, eikä lisämaaleja kuitenkaan nähty ja näin Wirmo pääsi juhlimaan finaalipaikkaa. Loppuotteluissa vastaan asettuu kivikova Loisto, jonka joukkueesta pääosa on pelannut jo muutaman kauden isossa roolissa F-liigassa.

• Tämä oli tasainen sarja, josta kumpi tahansa olisi voinut mennä jatkoon. Odotan innolla finaalisarjaa. Kovia pelejä on tiedossa. Myös henkisesti. Vastassa on kuitenkin todella tuttu joukkue, neljä maalia välieräsarjassa iskenyt Tessa Pietilä kommentoi.

Samoilla linjoilla oli myös Wirmon päävalmentaja Jani Vaitiniemi.

• Tähän välieräsarjaan lähdettiin vain ja ainoastaan tavoittelemaan voittoa ja finaalipaikkaa. Tiukkaahan tämä oli, kun jokainen ottelu oli ns. maalin peli. Tulokset kertovat sarjasta ja sen tasaisuudesta olennaisen. Hattua pitää nostaa noille pelaajille, jotka antoivat läpi ottelusarjan kaikkensa ja taistelivat loppuun asti, vaikka hiukan oli sairastelua ja loukkaantumisiakin riesana, Vaitiniemi kommentoi.

Myös valmennus käänsi pikaisesti jo katseet ensi viikonloppuna alkavaan finaalisarjaan.

• Nyt saadaan muutama huilipäivä ja sitten päästään haastamaan hyvää ja sitoutunutta Loistoa. Aika lailla liigajoukkuetta vastaan pelataan eli altavastaajana tietysti lähdetään. Huimat paikallisfinaalit edessä. Toivottavasti saadaan hallit täyteen, Vaitiniemi toivoo.

Loppuottelusarja alkaa Turussa ensi lauantaina ja heti sunnuntaina pelataan Mynämäessä, HaNi-Hallissa 18.00. Suomen mestaruuteen vaaditaan kolme otteluvoittoa.