T21 nappasi SM-hopeaa!
Julkaistu: 12.05.2022 00.00

Tiukan PSS-välieräsarjan jälkeen SBS Wirmon T21-joukkue lähti selkeänä altavastaajana haastamaan nimivahvaa FBC Loistoa finaaleihin. Wirmon tiiviistä puolustamisesta ja taistelusta huolimatta liigapainotteinen Loisto oli lopulta parempi suoraan kolmessa ottelussa ja otti näin nimiinsä vanhimman tyttöikäluokan Suomen mestaruuden. SBS Wirmo saavutti näin ollen hienon kauden kruunanneen SM-hopean.

Ensimmäinen ottelu Turussa, Sport Gardenilla, oli kaksi ensimmäistä erää äärimmäisen tasainen ja päätöserään lähdettiin kotijoukkue Loiston 1-0 johtoasemassa. Päätöserässä vastustajan kovuus kuitenkin tuotti riittävät lisäosumat ja ensimmäisen pelin voitto kirjattiin Loistolle numeroin 4-1. Wirmon ainoan osuman iski Emilia Kurppa.

Toisessa ottelussa ensimmäisen erän jälkeen johtoasema oli jälleen Loistolla yhden maalin turvin. Toisen erän alussa Wirmo onnistui Emilia Kurpan toimesta tasoittamaan pelin, mutta valitettavasti Loisto iski seuraavaan viiteentoista minuuttiin peräti viisi maalia ja ratkaisi ottelun. Näin ollen kolmas erä olikin lähinnä kosmeettinen Loiston pysyessä pallossa ja vierasvoitto kirjattiin lopulta lukemin 1-6.

Ratkaisevaksi jäänyt kolmas ottelu alkoi dramaattisissa merkeissä, kun paikalle kutsuttiin ambulanssi Wirmo-pelurin loukkaantumisen vuoksi. Peli oli pitkään poikki ennen kuin se oli kunnolla alkanutkaan ja ottelun siirtämiselle olisi ollut täydet perusteet. Tätä mieltä olikin pääosa paikallaolijoista erotuomareita myöten. Salibandyliiton kilpailupäällikkö kuitenkin näki toisin.

Kun ottelu kolmen vartin tauon jälkeen käynnistettiin uudestaan, oli vierasjoukkueen pelaaminen ymmärrettävästi sekaisin. Siinä missä ennen ottelua oli joukkueessa vielä ollut vahva usko ja tahto ottelusarjan ratkaisun siirtämisestä viikonlopulle, olivat ajatukset nyt loukkaantuneen pelurin tilanteessa. Loisto hyödynsi tilanteen iskien tylysti kahdeksaan minuuttiin kolme maalia ja käytännössä ratkaisten pelin siihen. Wirmollakin oli ottelun kuluessa selkeitäkin maalipaikkoja, jopa enemmän kuin aiemmissa kamppailuissa, mutta Loiston rutiini ja kovuus riitti pitämään vierasjoukkueen 54 minuuttia nollilla. Loppunumeroiksi kirjattiin lopulta 6-2 kotivoitto. Wirmon maaleista vastasivat jokaisessa finaalipelissä osunut Emilia Kurppa sekä loppuhetkillä lukemia kaunistellut Roosa Laihinen.

• Parempi joukkue voitti. Kyllähän nuo maalilukemat kertovat olennaisen. Kyllä me tuohon kolmanteen peliin tietenkin lähdettiin vielä ottelusarjaa pidentämään, mutta alun dramatiikka kyllä siirsi pelaajien ajatukset aivan toisaalle. Loisto käytti paikkansa ja nappasi tarvittavan kolmannen voiton, onnittelut SM-kullasta turkulaisille, kommentoi Wirmon päävalmentaja Jani Vaitiniemi.

Korona on kurittanut kovalla kädellä Wirmon vanhinta tyttöikäluokkaa, eikä tämäkään kausi vuodenvaihteen tauko huomioiden ollut helppo. Onneksi nyt saatiin pelata kausi loppuun asti, vaikka se pitkälle kevääseen lopulta venyikin.

• Oli hienoa päästä pelaamaan nimenomaan Turussa näitä finaalisarjan pelejä, niin saatiin kivasti kannustusta katsomoon. Asetelmat olivat toki täysin erilaiset kuin aiemmissa pudotuspeleissä, kun nyt oli niin paljon kavereita vastustajienkin paidassa. Taistelimme minkä pystyimme ja se riitti hopeaan. Olen todella ylpeä koko joukkueesta ja oli mahtava olla osa sitä. Ja meille muutamille, jotka kasvamme nyt ulos junnusarjoista, oli tietenkin upeaa päättää junnutaival tähän mitaliin, Wirmon kapteeni Nea Kiuru kehui.

Samoilla linjoilla oli myös päävalmentaja Vaitiniemi.

• Tämä kausi oli kyllä näiltä pelaajilta erinomainen. Oli Cupissa isoa tarinaa ja nousua naisten divariin. Siihen vielä tämä SM-hopea. Hieno päättää kausi ja omalta osaltani tällä erää Wirmo-taival mitaliin. Haikeilla mielin, hienot kolme kautta. Ja mahtavaa, että nämä hienot pelaajat saivat vaikeiden kausien jälkeen palkinnon työstään, Vaitiniemi jatkoi.

SBS Wirmon ja KaPa-65:n kasvatteja löytyi myös Loiston kultaa napanneesta joukkueesta. Molemmissa joukkueissa on myös runsaasti pelaajia, joiden kausi jatkuu vielä maajoukkue-edustuksissa kun N19-joukkue kohtaa ensi viikolla Ruotsin maaotteluiden merkeissä länsinaapurissa.

SBS Wirmo onnittelee tuoreita SM-mitalisteja!