B-pojat SM -esikarsinnasta jatkoon!
Julkaistu: 27.08.2018 00.00

Wirmon ja Maskun yhteisjoukkueena perustettu B-pojat pelasivat 25.8.-26.8. SM -esikarsinnoissa Hämeenlinnassa. Liitto oli asettanut meidät lohkoon A, jossa oli lisäksemme 3 joukkuetta: Steelers, Merikoski SBT ja SC Alajärvi.

Ensimmäinen peli oli lauantaina Merikoskea vastaan. Sen pojat hoitelivat rutiinilla poikki ennen varsinaista peliaikaa. Lopputulos selvä 0-12. Jonni Tervonen piti maalinsa puhtaana ja hyökkäyksen tehokkaimpana kärkenä oli Eero Elonen joka teki hatullisen maaleja.

Toisen pelin vastustaja oli Steelers, joka oli ennakkoon rankattu lohkon ykköseksi. Kovaksi nipuksi se tiedettiin, mutta silti vähän yllätti, miten kova se oli. Lopputulos Steelersille 9-2. Meidän maaleista vastasi Timi Hellman ja Eemil Kosonen. Ihan hyvällä pelillä tuli selvä tappio. Steelers oli jokaisella alueella vaan parempi ja nopeampi.

Kolmas peli oli illalla ja vastaan asettui SC Alajärvi. Panoksena oli jatko tai putoaminen. Steelers tappio oli nollattu pelaajien päässä, mutta silti Alajärvi pääsi yllättämään: kaksi maalia alle minuutin ja peli oli 0-2. Näistä takaiskuista sisuuntuneena joukkue aloitti pelaamaan vahvuuksillaan: vastustajan peli vaikeaksi hyvällä liikkeellä ja korkealla karvauksella. Peli loppui ajassa 37:36 tulokseen 14-2. Kaksitoista pelaajaa pääsi pisteille. Isoimmat pisteet teki tutkapari Jouko Leinonen – Eemil Kosonen: Jouko 4+2 ja Eemil 2+3.

Sunnuntain ensimmäinen peli oli B -lohkon toiseksi sijoittunutta joukkuetta vastaan, joka oli Papas Kajaanista. Nyt vastus oli alkusarjaa tasaisempi ja pelistä kaksi erää pysyi tiukkana. Kolmannessa erässä lisättiin kaasua, ja Papas jäi tappiolle. Lopputulos 9-5 ja jatkopaikka peliin jossa ratkaistaan toinen jatkopaikka varsinaisiin SM-karsintoihin Steelersin seuraksi. Papas pelissä tehokkaimmat olivat Jere Hareja 3+1 ja Jouko Leinonen 3+0.

Esikarsintojen viimeisessä pelissä vastustaja oli Pelicans, joka oli voittanut B-lohkon. Ensimmäinen erä oli meiltä hermostunutta peliä. Rangaistusminuutteja meille tuomittiin ensimmäisessä erässä yhteensä 14 ja Pelicans pääsi tekemään niiden aikana kaksi maalia. Mutta joukkueen halu jatkoon näkyi otteissa. Nopeajalkaiset Elmo Kylänpää ja Eemil Kosonen painoivat kumpikin yhden alivoimamaalin. Tauolle tilanteessa 2-2. Toinen erä alkoi edelleen rikkonaisena ja Pelicans teki yhden ylivoimalla, yhden rangaistuslaukauksella ja yhden maalin tasakentällisillä. Oma joukkue samoin kaksi maalia ylivoimalla ja yhden tasakentillä. Toiselle erätauolle tasalukemissa 5-5. Kolmannessa erässä Pelicans otti vielä jäähyn, josta pääsimme painamaan ylivoimamaalin. Toinen maali tuli tasakentällisillä ja kolmas juuri ennen loppuvihellystä rangaistuslaukauksella. Kun kolmannessa erässä Pelicans ei pystynyt tekemään kuin yhden maalin, niin joukkueelle makea voitto 6-8 ja tie aukesi SM-karsintoihin. Tehokkaimmat pelaajat olivat Jere Hareja 2+1 ja Eemil Kosonen 2+0.

Peleistä voitot kuuluvat kuitenkin koko joukkueelle. Jokainen pelaaja osoitti kovaa sitoutumista joukkuepeliin hoitamalla oman roolinsa esimerkillisesti. Ennen kaikkea joukkue oli hitsautunut raskaassa turnauksessa tiiviisti yhteen ja meininki oli sekä reilua että kannustavaa. Pelaajat olivat hyvällä tuulella takaiskunkin hetkillä koska uskoivat voittoonsa.

Joukkue on siis nyt varmistanut paikkansa valtakunnallisessa 1.divisioonassa. 8.9. ja 9.9. pelataan vielä neljässä lohkossa viiden pelin turnaus, jossa ratkotaan jäljellä olevista 24 joukkueesta ensin 8 joukkuetta suoraan SM-sarjaan ja toiset 8 joukkuetta SM-karsinnan toiseen vaiheeseen. Hävinneet 8 joukkuetta jatkavat pelejään 1.divisioonassa. Uskomme joukkueen menestykseen myös näissä jatkopeleissä.