C2-pojille vierasvoitto Espoosta
Julkaistu: 03.12.2018 00.00

Esport Arenan massiivisessa urheilukeskittymässä pelattu C2-poikien SM-sarjan ottelu kotijoukkue Oilersin ja vierasjoukkue SBS Masku/SBS Wirmon välillä ei MW:n näkökulmasta lähtenyt kovin häävisti liikkeelle, kun jo ennen peliä jouduttiin säätöhommiin pelipaitaongelmien vuoksi. Tai ei niistä sen enempää ongelmia ollut, niitä vain ei ollut riittävästi mukana. Ensimmäinen erä olikin aika heikkoa pelailua, mutta parantuneet otteet takasivat onneksi pisteet lukemin 5-7 (2-1, 3-4, 0-2).

Avauserässä vierasjoukkueen pelaaminen meni puskemiseksi ja toisaalta liikkeellä ei oltu ihan parhaalla jalalla. Enemmänkin hölkällä mentiin ja se harvoin riittää. Heti ottelun alkumetreillä kotijoukkueelle tuomittiin rangaistuslaukaus, jonka hyvin pelannut MW-maalivahti Aleksi Haikio selvitti. Pian tämän jälkeen tarjotusta ylivoimasta vierasjoukkue pääsi Mico Hellenin loppuun asti pelatusta maalineduspallosta 1-0 johtoon. Loppuerästä meininki näytti kuitenkin siltä, että Oilers tulee menemään menojaan. Eino Kemppainen iski kaksi osumaa kotijoukkueelle ja vieraiden pelaaminen oli kaukana parhaasta.

Toiseen erään peli kuitenkin parani. Erityisesti hyökkäyspeliin saatiin säpinää ripeämmällä pallon liikuttelulla. Vastustajan pallollisen pelaajan tuplaaminen laitojen läheisyydessä oli edelleen myrkyllistä, jos pallollinen peli meni yhtään puskemiseksi, mutta järkevällä poikittaissyöttelyllä tilanteita saatiin mukavasti luotua. Oman pään pelaaminen jäi edelleen melko kevyeksi. Tästä oivallisena esimerkkinä toimi vastustajan avausvaihdossa painama 3-1 osuma, jossa torjunnasta kimmonneeseen reboundiin ei vierasjoukkueesta halukkaita löytynyt. Matias Koskea rikottiin erän alkuvaiheissa rangaistuslaukauksen arvoisesti, mutta hänen itsensä suorittama yritys ei lisämaaleja tuottanut.

Sen sijaan pian tämän jälkeen seurannut vierasylivoima oli tehokasta. Lauri Eloluodon maukas syöttö tavoitti takatolpilta Mico Hellenin, joka takoi pallon verkon perukoille. Alle minuutti tästä ja MW:n tämän ottelun paras ketju värkkäsi tasoitusosuman Roni Niemen syötettyä pallon Saku Antolalle, joka pommitti vieraiden kolmannen osuman. Iloa ei pitkään kestänyt, sillä jo seuraavassa vaihdossa Oilers hyödynsi lähivaparin tyylikkäällä etuyläkulmakudilla. Pelin puolivälissä Niemi-Antola -kaksikko värkkäsi jälleen tasoituksen ja pian tämän jälkeen ylivoimalla Niemi rummutti Mico Hellenin namupassista vierasjoukkueen jälleen johtoon. Seuraava ylivoima jäi hyödyntämättä ja erän lopulla Oilers livahti MW-pelurin jalan kautta sisään kimmonneella onnenkantamoisella jälleen tasoihin. Päätöserään siis 5-5 lukemissa ja peli edelleen auki.

Päätöserässä MW:n peluutusta tiivistettiin. Tämä tuotti tulosta heti erän alkuun, kun Mico Laaksonen viimeisteli maalin takaa vastustajan maalivahdin kautta vieraiden kuudennen osuman. Nelisen minuuttia myöhemmin oli MW:n onnekkaan osuman aika, kun Saku Antolan laukaus kimposi Miro Pietilästä yläilmoihin ja yllätti vastustajan maalissa pelanneen Antti Molariuksen. Saku Antolalle siis samalla hattutemppu täyteen. Oilers joutui maalien myötä nostamaan karvaustaan ja avaamaan peliään. Näin myös vierasjoukkueelle avautui paikkoja vastaiskuihin, mutta näistä ei enää onnistuttu viimeistelemään.

Onneksi oman pään puolustaminen oli hyvällä tasolla. Oilers pääsi pyörittämään pitkiä hyökkäyksiään vieraspäädyssä, mutta MW-pelureiden maltti riitti ja syöttölinjat sekä kanttilaukaukset saatiin peittoon. Loput hoiti Aleksi Haikio. Tyhjään maaliin päästiin lopussa muutamaan otteeseen yrittämään, mutta maalisarake jäi sen osalta koskemattomaksi. Tasaisen pelin taisteluvoitto lopulta Länsirannikolle 5-7 lukemin. Tärkeät pisteet ei niin täysipainoisella esityksellä.

- Alkulämmöistä aisti neppailumeiningin. Se menee tietysti valmennuksen piikkiin. Täytyy seuraavassa pelissä parantaa tätäkin. Ensimmäinen erä oli heikko, toisessa erässä alkoi hyökkäyssuuntaan sujua paremmin ja kolmas erä meni maalien jälkeen enemmän puolustamiseksi. Hyvä voitto, mutta paljon jäi parannettavaa, totesi pelin jälkeen valmentaja Mikko Immonen.

Seuraava peli on perjantaina 7.12. 19.00 HaNi-Hallilla. Vastassa silloin FBC Turku.