Maalaisseuroille jättipotti SM-karsinnoista
18.9.2019 10:06 Uutisointi / Pääsivusto
Maalaisseuroille jättipotti SM-karsinnoista

SBS Wirmo ja SBS Masku nappasivat salibandyn SM-karsinnoista sarjapaikkoja oikein urakalla, kun viime viikonloppuna viimeisetkin seurojen joukkueet saivat urakkansa valmiiksi. SBS Wirmon A-tytöt saivat varmistettua paikkansa jo keväällä, kun A- ja B-tyttöjen sijoitusten tuottamat rankingpisteet oikeuttivat wirmolaiset vanhimman tyttöikäluokan pääsarjapaikkaan. Muut joukkueet pelasivat elokuun viimeisinä viikonloppuina sarjapaikoistaan eri puolilla Suomea.

Tyttöpuolella täysosuma

B-tyttöjen karsinnat pelattiin Ruskeasuolla, Helsingissä. Joukkue voitti karsintapeleissään Pelicansin 12-0, O2-JKL:n 9-1 ja ratkaisevassa viimeisessä ottelussaan LASBin 2-0 napaten näillä tuloksilla suoran paikan B-tyttöjen SM-sarjaan.

- Viimeinen peli meni hieman puristamiseksi, vaikka pitää antaa tunnustusta myös hyvin pelanneelle vastustajalle, joka myös varmisti SM-paikkansa jatkokarsintojen kautta. Kaksi ensimmäistä peliä tuottivat onnistumisia laajalla rintamalla ja kaiken kaikkiaan karsinnat tarjosivat hyvän alun kauteen, kommentoi myös Loisto Cupin voittaneen B-tyttöjoukkueen valmentaja Mika Pietilä.

C-tytöissä SBS Wirmolla ja SBS Maskulla on tällä kaudella yhteisjoukkue, joka on ehtinyt olemaan kasassa vasta kolmisen kuukautta. SBS Wirmo/SBS Maskun tyttöjen karsinnat pelattiin AutoCenter Areenassa, Tampereella. Avauspäivänä tytöt voittivat keskeytyksellä Nibacosin 12-0 ja Kooveen 13-1. Karsintojen kakkospäivän ensimmäinen ottelu oli SM-paikan kannalta ratkaiseva ja ottelun tärkeys näkyi tyttöjen otteissa melkoisena jännityksenä. Vastassa ollut Josba sai pelinsä kulkemaan ja johti ottelua 4 minuutin jälkeen jo 3-0 ja vielä 10 minuutin kohdalla 4-0. WirmoMaskun tytöt saivat pikkuhiljaa pelistä kiinni ja vaikka joukkue oli vielä 8 minuuttia ennen loppua kolmen maalin tappioasemassa, sai se lopulta iskettyä sarjapaikan ratkaisseen voittomaalin 21 sekuntia ennen loppusummeria. Huikea jännitysnäytelmä päättyi siis WirmoMaskun voitonjuhliin. Viimeinen karsintapeli olikin jälleen vapautuneempaa pelaamista ja Länsirannikon tytöille merkityksetön kamppailu KalvKea vastaan päättyi lopulta suurinumeroisesti 10-2.

- Kyllä tuo ratkaisupelin nousu ja loppuhuipennus kertoo, millaisia pelureita meillä täällä maalla kasvaa. Taistelutahto lähti tytöistä itsestään. He eivät ajatuksissaan antaneet edes mahdollisuutta sille, että peli oltaisiin häviämässä. Huikeita tyttöjä, kommentoi C-tyttöjen valmentaja Hannu Niemi.

Myös poikien puolella menestystä

SBS Wirmon ja SBS Maskun A-ikäiset pojat yhdistettiin tälle kaudelle SBS Wirmon nimen alle. Motivoitunut joukkue lähti melko lyhyen yhteisen taipaleen jälkeen tavoittelemaan paikkaa valtakunnalliseen 1-divariin. A-poikien osalta karsinnat pelattiin Keravalla, Kurkelan koululla. Karsintasysteemi oli varsin tyly, kun viiden joukkueen lohkosta ainoastaan lohkovoittajalle oli tarjolla sarjapaikka 1-divisioonaan. Ensimmäisessä ottelussaan Wirmon joukkue kaatoi isäntäjoukkue Blackbirdsin maalein 8-6. Toinen peli OLSia vastaan päättyi 8-4 tappioon ja haaveet sarjapaikasta alkoivat liueta taivaan tuuliin. Pelit menivät kuitenkin sopivasti ristiin ja toisena karsintapäivänä joukkueelle olikin jälleen tarjolla oljenkorsi valtakunnalliseen sarjaan. Kovaa luonnetta osoittanut SBS Wirmo voitti kajaanilaisen Papasin 5-4 ja ratkaisevassa ottelussa Rauman Salban 7-4 napaten niukalla mutta riittävällä marginaalilla paikan valtakunnalliseen ykkösdivariin. B-pojilla oli tällä kertaa pisin karsintareissu, kun valtakunnallinen esikarsinta pelattiin SBS Wirmo/SBS Maskun osalta Sport Forumissa, Mikkelissä. Harmaita pilviä nousi sarjapaikkataivaalle jo ensimmäisen ottelun lopussa, kun 38 sekuntia ennen loppua Merikoski SBT ampui 6-5 voittomaalin. Vaikka tämän jälkeen kaatuikin Happee 4-3 ja FoSu 8-0, ei tämä riittänyt jatko- ja divaripaikkaan, vaan turnauksesta jatkoon paineli Happee. Tällä tuloksella Wirmo/Maskun B-pojat jäivät tällä kaudella pelaamaan alueellisia sarjoja.

- A-poikien divaripaikka on kyllä kaikin puolin erinomainen asia. Miesten pelejäkin jo laajalla rintamalla pelanneet jätkät ovat treenanneet hyvin ja nyt sille saatiin palkinto valtakunnallisen sarjapaikan myötä. B-pojilla homma jäi tällä kertaa valitettavan pienestä kiinni, mutta ei tuo meidän maailmaamme kaada. Tehdään omaa juttua niin hyvin kuin mahdollista ja haetaan pojille sitten kovempia pelejä muista sarjoista, kommentoi molempien joukkueiden päävalmentaja Petri Seppinen.

C-pojat räjäyttivät pankin

C1-poikien SBS Masku/SBS Wirmon yhteisjoukkue pelasi karsintansa Pirkkalassa. Avausottelussa kaatui Classic Red lukemin 12-0 ja lauantain toisessa pelissä Merikoski SBT Warriors 13-1. Sunnuntain ratkaisevassa ottelussa vastassa oli isäntäjoukkue Pirkat, jonka Masku/Wirmo kaatoi maalein 6-2. Kolmella selkeällä voitolla sarjapaikka C1-ikäluokan SM-peleihin oli siis selvä. C2-pojissa SBS Masku/SBS Wirmon yhteisjoukkue pääsi pelaamaan kotimaisemissa HaNi-Hallissa. Avauspäivänä joukkue kaatoi Nibacosin 7-3 ja AC HaKin 12-3. Sunnuntaina ratkaisupelissä vastassa ollut Koovee oli kuitenkin joukkueelle liian kova vastus ja suoran paikan SM-sarjaan nappasivat tamperelaiset maalein 6-0. Kaksi voittoa riittivät kuitenkin paikkaan jatkokarsintoihin, joihin Masku/Wirmo matkusti Mosahallille, Helsinkiin. Ensimmäisessä ottelussa kaatui Merikoski SBT Warriors maalein 6-4 ja toisessa EräViikingit Itä maalein 6-1. Näillä tuloksilla ote SM-sarjapaikkaan oli jo melko vahva, eikä sunnuntainen 6-1 tappio niin ikään SM-sarjaan paikkansa lunastaneelle kajaanilaiselle Papasille vienyt enää MaskuWirmon paikkaa. Näin molemmat SBS Masku ja SBS Wirmon C-ikäluokkien poikajoukkueet pelaavat alkavalla kaudella valtakunnallisessa SM-sarjassa.

SBS Wirmon ja SBS Maskun puheenjohtajat Matti Vira ja Ossi Elonen ovat seurojen valtakunnallisiin sarjapaikkoihin ja yhteistyöhön varsin tyytyväisiä.

- Perinteinen “yhteistyössä on voimaa” pitää kyllä paikkansa. 5 SM-sarjapaikkaa ja 1 ykkösdivaripaikka ova erinomainen suoritus ja tulevalla kaudella päästään nauttimaan todella kovista peleistä laajalla rintamalla. Hieno kausi tulossa, puheenjohtajat tuumivat.   
Lisää uutisia
Salibandyseura Wirmo Ry
«  Kesäkuu   »
Kategoriat