Miehille avauspelistä avausvoitto
Julkaistu: 30.09.2019 00.00

SBS Wirmo sai tiukan kamppailun jälkeen avattua pistetilinsä HaNi-Hallissa, kun sarjanousija SC Wolves kaatui lopulta niukasti maalein 6-5 (3-2, 3-0, 0-3).

Nuorella nipulla avausotteluunsa lähtenyt SBS Wirmo ei varsinaisesti vakuuttanut kotiottelunsa avauserässä SC Wolvesia vastaan. Peli meni aika lailla säntäilyksi ja mailakin taisi monella pikkuisen tärrätä. Menohaluja kuitenkin riitti ja se on toki kauden jatkoa ajatellen positiivinen asia.

Ottelun ensimmäisen maalin iski vierasjoukkue SC Wolves. Toni Hurme hyödynsi puolustusvirheen ja ampui pallon kovalla laukauksellaan maaliin. Liigakuvioista kotinurkille palannut Antti Vuorinen kuittasi pelin muutamaan minuuttia myöhemmin tasoihin riistettyään mallikkaasti pallon Wolves-puolustukselta. Olli Laine kilautti wirmolaiset erän puolivälissä johtoon, mutta paraislaiset hyödynsivät vielä kulmalyönnissä nukkuneen Wirmo-viisikon huolimattomuuden ja Patri Filatoff sai melkoisen rauhassa pistää pallon pussiin. Miro Portnoj teki ennen erätaukoa johtomaalin ja Puimurit pääsivät 3-2 tilanteessa tauon viettoon.

Toinen erä oli Wirmolta pelin parasta. Palloa kontrolloitiin fiksusti, iskettiin paikoista maalit ja ennen kaikkea pelattiin oma pää fiksusti turhia keskialueen menetyksiä vältellen. Erä menikin Valtteri Sainion ja Antti Vuorisen maaleilla Wirmolle 3-0, kun kertaalleen vastustaja uitti pallon erikoiseen tapaan omaan nuottaan.

Päätöserässä Wirmolaiset olivatkin jo unohtaneet keskimmäisen kaksikymppisen pelaamisen. Peli meni neppailuksi ja ilmeisesti 6-2 tilanteessa kuviteltiin viimeisen erän olevan helppoa liukua kohti selkeää voittoa. Toisin meni. Keskialueen ylimieliset jätöt tuottivat runsaasti paikkoja fyysiselle vastustajalle ja niinpä Wolves pääsikin iskemään maali maalilta peliä tiukemmaksi. Vielä viimeisellä minuutilla SC Wolves painoi pallon ilman maalivahtia väkisin maaliin, mutta tasoituspaikkoja vieraat eivät enää saaneet aikaiseksi.

• Saatiin pisteet, eikä millään muulla ole oikeastaan mitään väliä. Tultiin peliin ihan hyvin, vähän jännitettiin ja tuli lapsellisia merkkausvirheitä. Toisessa erässä tarkennettiin pelaamista ja pystyttiin pelaamaan tyhjiin tiloihin ja oman pään pelaaminenkin parani kummasti, eikä omiin uponnut yhtään. Kolmannessa erässä päätettiin ruveta puskemaan ja kaveri pääsi aika lähelle, kommentoi voittoon tyytyväinen päävalmentaja Petri Seppinen.

Auto-Palin palkitsi ottelun parhaina Wirmon Miro Portnojn ja Wolvesin Krister Mähösen. Bar Nurkka palkitsi ottelun janoisimpina Wirmon Antti Vuorisen ja Wolvesin Oskari Laaksosen.

Kun ensimmäinen ottelu on Wirmon osalta saatu pois alta, tekee joukkue seurahistoriaa. Miten? Se selviää loppuviikosta.