Voittoputki venyi kolmeen
Julkaistu: 17.10.2020 00.00

Mynämäen perjantai-iltaan saatiin aikaiseksi kotijoukkue Wirmon osalta varsin mielekäs ja mallikas näytös, kun sarjakolmosena otteluun lähtenyt Blackbirds kaatui tylyn tyylikkäin 10-2 (2-0, 5-0, 3-2) lukemin.

Yksi Suomisarjan hienoimmista puolista on tähän asti ollut uusien, ennalta melkoisen tuntemattomien joukkueiden kohtaaminen. Blackbirds on toki tuttu joukkue Divarivuosilta, mutta niiden pelien jälkeen on molempien joukkueiden pelaajalista kokenut melkoisen myllerryksen, eikä yhtymäkohtia juurikaan enää ole. Blackbirds oli ennen Wirmo-peliä kokenut niukan maalin tappion Forssassa Fosua vastaan ja vastaavasti kotonaan napannut selkeän 7-3 voiton yhdestä lohkon ennakkosuosikeista, VSS:sta. Näin ollen ottelusta oli syytä odottaa tiukkaa ja tasaista.

Tasainen peli alkuun olikin. Tyylilleen uskollisena Wirmo tunnusteli varovaisesti meininkiä, eikä peli oikein lähtenyt rullaamaan. Varovaisuus ja vastustajan tarkkailu olivat ehkä avainsanat avauserää kuvailtaessa. Eemil Isolauri ja Henrik Rossi painoivat erässä maalin mieheen ja Wirmo pääsi erätauolle kahden maalin johtoasemassa.

Toisessa erässä peli käytännössä ratkesi Lauri Helmisen estämisjäähyyn. Ei kuitenkaan vieraiden ylivoimamaalien muodossa, vaan wirmolaisten kahden alivoimaosuman vuoksi. Ensin riistosta karkasi maalintekoon Joonas Sukari ja pian tämän jälkeen Eemil Isolaurin kova työnteko palkittiin karkumatkalla, jonka päätteeksi nuori peluri hassutti vielä puolustajat ja iski pallon vastustamattomasti reppuun. Lauri Helminen, Valtteri Sainio ja Eemeli Mustamäki lisäsivät vielä erän mittaan johdon jo 7-0:aan ja päätöserälle näytti jäävän lähinnä kosmeettinen rooli.

Vastustaja viritteli vielä päätöserässä pienimuotoista kiriä, mutta kaksi vierasosumaa saatiin kuitattua kolmella kotimaalilla, kun Eemeli Mustamäki iski illan toisensa ja Lauri Helminen taputteli hattutemppunsa valmiiksi. Päätöserän pelillisesti heikompi hetki ei siis kostautunut ja pisteet saatiin tyylikkäällä esityksellä pidettyä Mynämäessä.

- Kokonaisuutena pitää olla taas työmoraaliin tyytyväinen. Peli menee koko ajan eteenpäin ja tänäänkin pääsimme pyörittämään kokoonpanoa niin, että kaikille saatiin peliaikaa. Kehua voisi aika montaa peluria, mutta mainittakoon, että Isolauri on ottanut hienosti roolia ja painaa kyllä melkoisesti hommia molempiin suuntiin. Myös Aleksi Vainio maalilla on ollut hyvässä iskussa. Varjosen Jokke tulee olemaan meille vielä iso vahvistus, kommentoi päävalmentaja Petri Seppinen pelipuuhiin palanneeseen Joel Varjoseen viitaten.

Esitys oli Wirmon osalta jälleen kolmannen erän pienimuotoista herpaantumista lukuunottamatta tasainen ja ehjä. Kaikissa kolmessa pelaamassaan ottelussa joukkue on hallinnut palloa ja maaleja olisi luoduista paikoista voinut tehdä useampiakin. Onnistumisten jakautuminen on myös ollut joukkueen kannalta varsin positiivinen asia. Voittonsa myötä joukkue pysyi sarjan kärkipaikalla. Seuraavaksi kohdataan ensi viikonloppuna vieraissa GrIFK.