Puimureille jatkoaikavoitto
Julkaistu: 09.11.2020 00.00

SBS Wirmon vierailu Vihdissä kivikovan ja kokeneen VSS:n vieraana tuotti mynämäkeläisten pistepussiin kaksi lisäpistettä, kun kauden kuudes voitto irtosi jatkoajan viimeisellä minuutilla luvuin 5-6 (0-1, 3-3, 2-1, 0-1).

Wirmo lähti vierasotteluun pientä tasoitusta antaen. Puimureiden kokoonpanosta puuttui neljästä tehokkaimmasta pistemiehestä kolme, kun Valtteri Sainio, Jere Hareja ja Lauri Helminen olivat sivussa tästä ottelusta. Toki puuttujia oli muitakin. Poissaolijoita paikkaamaan oli nostettu B-junioreista mukaan Eemil Isolauri, Matias Koski, Lauri Eloluoto sekä Erno Haapanala, jotka esiintyivätkin kaikki varsin edukseen täyttäen paikkansa vähintäänkin hyvin.

Ensimmäinen erä oli varsin vähämaalinen. Ainoastaan Henri Alho onnistui maalinteossa, vaikka kotijoukkue avausjaksolla sähäkämmältä vaikuttikin. Wirmon maalissa pelannut Aleksi Vainio oli kuitenkin jälleen mies paikallaan. VSS pyrki pitämään wirmolaiset irti pallosta ja onnistuikin taktiikassaan varsin hyvin. Palloa hallitsemaan tottuneet mynämäkeläiset eivät olleet aivan terävimmillään, kun vastustaja kokeneiden pelaajiensa johdolla halusikin sanella ottelun kulun.

Toisessa erässä osuttiinkin sitten jo paremmin, kun kumpikin joukkue iski kuusi täysosumaa. Kotijoukkueen Miro Herlin oli pelipäällä kuitaten keskimmäiseen kaksikymppiseen tehot 2+1. Wirmosta vastuuta otti yleensä puolustussuuntaan ansioituva Antton Koski, joka heilutti verkkoa kahdesti. Yhden vierasosuman nappasi tililleen 16-vuotias Lauri Eloluoto.

Päätöserässä Herlin viimeisteli hattutemppunsa tuoden VSS:n tasoihin, mutta Valtteri Suvalan ylivoimaosumalla Wirmo siirtyi erän puolivälin jälkeen jälleen johtoon. Toiseksi viimeisellä minuutilla kotijoukkue sai iskettyä pallon ohi Vainion ilman maalivahtia pelaten ja niinpä päädyttiin jatkoajalle. Jatkoajan loppuhetkillä Antton Koski laukoi kaukaa kohti vastustajan maalia ja 17-vuotias Erno Haapanala oli hereillä maalivahdilta pudonneessa irtopallossa lakaisten reboundin pussiin ajassa 64.20. Jatkoaikavoitto tarkoitti wirmolaisille ensimmäistä pistemenetystä, mutta toisaalta voittoputken venyttämistä jo kuuteen otteluun.

• Hyvinhän VSS pelasi. Kokeneita kettuja sekä kentällä että penkin takana. Toisaalta, he eivät johtaneet ottelua kertaakaan eli kai me sen valossa voiton ansaitsimme. Menetetty piste harmittaa tietysti aina, mutta kyllä jatkoajalla voittaminen maistuu, kommentoi Wirmon päävalmentaja Petri Seppinen.

Seppinen oli jälleen tyytyväinen joukkueensa pelaamiseen. Kaikki pelaajat täyttivät paikkansa ja kontrolloitu joukkuepelaaminen menee koko ajan pala palalta eteenpäin. Kiitosta pelitavasta tuli myös vastajoukkueelta.

• Suunta on oikea. Ei silti pidä tuudittautua siihen, että kaikki pelit voitetaan, kun on tähänkin asti voitettu. Voittaminen tulee kerta kerralta vaikeammaksi. Vastustajat tietävät tasan tarkkaan, missä päin sarjataulukkoa me tällä hetkellä majailemme ja kaikki haluavat kaataa meidät konstilla millä hyvänsä. Meidän pitää itse haluta pisteitä heitä enemmän, Seppinen tuumii.