T18-joukkue jatkaa pelejä ylemmässä SM-jatkosarjassa
Julkaistu: 13.11.2023 22.10

T18-joukkue jatkaa pelejä ylemmässä SM-jatkosarjassa

SBS Wirmo T18-joukkue selvitti tiensä SM-alkusarjasta ylempään jatkosarjaan. Ennen kauden alkua wirmottarien lohko A povattiin kovaksi, koska viime kauden T16-sarjan Top 4-joukkueet oli pistetty samaan lohkoon. Paikka Suomen kahdeksan parhaan joukossa ratkesi jo alkusuunnitelmaa aikaisemmin eli jo kolme peliä ennen sarjan päätöstä. Joukkue keräsi pisteitä tasaisesti kaikista alkusarjan turnauksista (12 peliä) voittaen puolet peleistä ja pelaten yhden tasurin. Joukkueen sijoitus lohkossa A oli neljäs. Lohkosta A muut ylempään jatkosarjaan päässeet joukkueet ovat Classic, FBC Turku ja SSRA ja lohkosta B Eräviikingit, Northern Stars, Häme Stars ja Tiikerit/Blackbirds.

Alkusarja turnaus turnaukselta

Alkusarja alkoi jo 26.8. yön yli-reissulla Seinäjoelle. Ensimmäisessä pelissä kotijoukkue SPV toivotti tervetulleeksi karulla tavalla T18-sarjaan voittamalla pelin. Toisessa pelissä wirmottarien taisteluilme olikin parempi ja viime kauden T16 Suomen mestari Nibacos/SB Vaasa (tuttavallisemmin KoVa) taipui. Toinen turnaus pelattiin 10.9. Pirkkalan vapaa-aikakeskuksessa. Sieltä tuliaisena tappio paikallisvastustaja FBC Turulle ja tiukka voitto Pirkkalan Pirkoista. 17.9. oli kunnia toivottavaa joukkueet HaNi-hallille. Kotiyleisön edessä joukkue nappasi kaksi tärkeää voittoa KoVasta ja SPV:stä. 30.9. joukkue suuntasi Ylöjärven liikuntakeskukseen. Kotijoukkue Classic ei antanut armoa ja vei voiton melko suurinumeroisesti. Toisessa ottelussa joukkue onneksi onnistui kääntämään pelin ja voittamaan pohjoisen ylpeyden SSRA:n. Toiseksi viimeinen alkusarjan turnaus pelattiin 7.10. Bolt Gardenilla. Ensimmäisestä pelistä FBC Turkua vastaan tulleen tasurin ja lohkossa viimeisestä jatkopaikasta kamppailleen joukkueen hävitessä oman ottelunsa oli sarjapaikka ylempään jatkosarjaan selvä. Päivän toisesta ottelusta Pirkkoja vastaan joukkue nappasi vapautuneesti voiton. Sarjan viimeiseen turnaukseen Kokkolaan joukkue lähti vähän vajaalukuisena useamman pelaajan jäädessä auttamaan T21-joukkuetta tämän sarjan viimeisissä alkusarjan peleissä. Kokkolan peleissä Classic ja SSRA oli parempi joukkue kentällä.

Joukkueen päävalmentaja Miro Portnoj`n mietteitä T18-joukkueen edesottamuksista alkusarjassa. “T18 alkusarjaan tehtiin jo elokuussa yksi iso tavoite: viiden turnauksen jälkeen paikka ylempään jatkosarjaan piti olla varmistettu. Kuuden turnauksen sarjassa tässä tavoitteessa onnistuttiin ja siihen olen todella tyytyväinen. Pelillisesti jäi paljon parannettavaa koko joukkueelta, mutta ei pelin kuulukaan olla vielä valmista tässä kohtaa kautta.”

Joukkueen pelaajamäärätilanne on hyvä, sillä tähän mennessä pelatuissa peleissä on seuran logoa edustanut 21 kenttäpelaajaa ja yksi maalivahti. “Meillä on olemassa laaja pelaajarosteri ja kaikille saatiin kivasti peliaikaa alkusarjassa. Joukkue reagoi hienosti muuttuviin kokoonpanoihin ja hoidettiin meidän iso tavoite mallikkaasti. Sarjassa saatiin pelata todella laadukkaita pelejä hyviä joukkueita vastaan, ja sarjassa alkoi oikeastaan heti erottumaan neljän kärki. Hieno, että olimme siinä porukassa ja pidimme paikkamme loppuun saakka. Nyt tehdään isosti hommia ja ollaan valmiita kun ylempi jatkosarja osaltamme alkaa 11.11.” Miro Portnoj jatkaa.

Ylempi jatkosarja käyntiin

Ensimmäinen ylemmän jatkosarjan ottelu osaltamme pelattiin lauantaina 11.11. Vantaalla Tiger Sport Areenalla. Tiikereiden ja Blackbirds Unitedin yhteisjoukkueesta ei ollut kovinkaan paljon etukäteen tietoa, koska joukkue pelasi alkusarjassa toisessa lohkossa, ja elokuussa heidät kohdattiin Loisto Cupin pikapelissä. Toki osa heidänkin pelaajista pelasi keskinäisessä T21-pelissä lokakuun puolivälissä. Avoimin mielin siis peliin.

Kaksi ensimmäistä maalia oli Almiina “Ami” Almion käsialaa ajassa 2.28 ja 7.32. Vastustaja pääsi kaventamaan mutta ajassa 11.08 Jasmin “Jaska” Häggström” siirsi joukkueen 1-3 johtoon. Näissä numeroissa mentiin erätauolle. Osalle pelaajista herätti hämmästystä lähteä erien välissä koppiin asti ja kopissa kyseltiinkin erätauon kestoa.

Toinen erä ei alkanut ihan toivotunlaisesti, kun ensin vastustaja kavensi ajassa 22.08 ja tuli tasoihin pelikellon näyttäessä 26.43. Tästä kuitenkin vain kymmenen sekuntia ja joukkueen kapteeni Siiri “Sipe” Kotiranta siirsi illan ensimmäisellään joukkueen taas johtoon. Pelin puolivälissä wirmottaret saivat ylivoiman ja kaksi sekuntia ennen jäähyn päättymistä Sipe viimeisteli joukkueelle kahden maalin johdon. Kavennus nähtiin vielä ennen toista erätaukoa ja sinne siirryttiin tilanteessa 4-5.

Kolmannen erän alussa ajassa 43.18 Kaisla “Kasu” Eskelinen teki ensimmäisen maalinsa T18-sarjassa ja vei joukkueen taas kahden maalin johtoon. Tiikerit/BBU ei kuitenkaan lannistunut ja reilussa neljässä minuutissa selättivät Wirmon ylivoiman ja kirivät taas tasoihin. 20 sekuntia annettiin vastustajan nauttia tasurista, kun Sara “Lasa” Laaksonen teki maalin ja tästä 24 sekuntia kun Sipe iski hatullisen täyteen. Wirmo siirtyi näin kolmannen kerran tässä pelissä kahden maalin johtoon. Ajassa 56.58 Emmi “Päkä” Päärni iski pallon tyhjään maaliin hyvän nousun päätteeksi. Seuraavaksi maaleja tehtiin vuorotellen, kun ensin vastustaja kavensi tilanteeksi 7-9 ja vajaa minuutti myöhemmin Kasu pisti pallon varmasti tyhjään verkkoon ja 32 sekuntia ennen pelin loppua vastustaja onnistui kuudella pelatessaan maalinteossa. Vielä ajassa 59.42 Kasu täydensi oman hattutemppunsa. Peli päättyi 8-11 Wirmolle ja kolme pistettä matkasi Mynämäkeen.

Wirmon maalivahdille Anni “Poca” Suopajärvelle torjuntoja kertyi 18 ja vastustajan veskalle 23. Pelin MVP oli Wirmon puolelta Lasa ja joukkueen keskuudestaan valitsema onnistuja oli Sipe.

“Sarjan avausmatsista voitto. Tottakai siihen ollaan tyytyväisiä. Itse peliesitys ei aiheuttanut hirveästi hurraa-huutoja. Jos ja kun pelin alku ja valmistautuminen oli heikkoa, se menee aina valmennuksen piikkiin. Pelissä oltiin kuitenkin muutama maali kaveria edellä, joten ei muuta kuin kohti seuraavaa matsia, mikä onkin sitten paikallisvastustaja FBC Turkua vastaan. Varmasti saadaan tähän peliin ihan erilainen lataus ja fiilis päälle” kommentoi Miro Portnoj pelin jälkeen.


Wirmon T18-joukkueen kotiottelut pelataan HaNi-hallilla seuraavasti:

su 19.11. klo 18.00 (FBC Turku)

la 2.12. klo 17.30 (SSRA)

su 3.12. klo 15.00 (Häme Stars)

su 14.1. klo 18.30 (Northern Stars)

su 21.1. klo 15.00 (Tiikerit/Blackbirds)

pe 2.2. klo 19.30 (Classic)

su 25.2. klo 18.30 (Eräviikingit)


Tervetuloa viihtymään ja kannustamaan tytöt voittoihin!