SBS Wirmo N2 menestyksekäs kausi paketissa
Naiset 2Julkaistu: 07.04.2024 14.01

SBS Wirmo N2 menestyksekäs kausi paketissa


Kerrotaanpa hieman naisten kakkosjoukkueen kauden sujumisesta Länsirannikon 2 divarissa näin valmentajan vinkkelistä. Joukkuehan on Mynämäessä varsin näkymätön, koska suuri osa pelaajista asuu Turussa. Toki usealla pelaajalla juuret ovat syvällä maaseudulla. Treenipaikkana meillä toimiikin Leaf-Areena, jossa treenataan Maanantaisin Suomi sarjaa pelaavan AFC Campuksen kanssa ja Torstaisin TPS: n kolmosdivari joukkueen kanssa.

Kauden 2022-2023 päätteeksi Wirmon N2 piti 2. divari paikkansa niukkaakin niukemmin voittamalla putoamiskarsintapelin jatkoajalla.

Viime kauden päättymisen jälkeen naiset olivat kovasti sitä mieltä, että valmentaja ehdottomasti tarvitaan ja ryhmäpaineen kannustamana tartuin toimeen pelon sekaisin tuntein :)

Pelko osoittautui täysin turhaksi, hauska ja hyvähenkinen porukkahan N2 joukkue on.

Viime kauden päätteeksi oli tietysti "voittamisen kulttuuri" hieman hakusessa, joten siihen lähdettiin ensimmäisenä keskittymään.

Uusia pelaajia joukkueeseen tuli tehopakkaus Nuttusen Jenna Ryhdistä, Wirmon leideistä maalivahti Laineen Jenna ja kesken kauden uudelleen säbäkipinän löytänyt Melina Aaltonen. Eli vanha runko pysyi aika lailla hyvin kasassa!

Maalinteko treeniä ja uskoa omiin kykyihin ja tekoihin, ne olivat teemat oikeastaan koko syyskauden treeneissä ja peleissä.

Samalla toki painotettiin oman pään varjelemista, ettei tarvitse välttämättä kuutta maalia tehdä pelejä voittaakseen.

Joukkue itsessään on mielenkiintoinen kombo kokeneita pelinaisia höystettynä muutamalla juniori- ikäisellä pelaajalla.

Ennen kauden alkua asetettiin maltilliset tavoitteet :

Enemmän voittoja kuin kaudella 2022-2023, pelataan tosissaan, mutta rennolla hyvällä fiiliksellä.

Kausi saikin lentävän lähdön Porissa Syyskuun lopussa, kun kotimatkalle lähdettiin täydellä pistepotilla kahdella niukalla voitolla.

Jotenkin tämä vapautti joukkueen tekemistä ja antoi suuntaviivat koko loppukaudelle.

Menestys ruokkii menestystä ja peli toisensa jälkeen päättyi Wirmon naisten voittoon.

Useasti korostin ennen peliä yhdessä tekemisen voimaa ja mahtava, toisiaan kannustava ilmapiiri vaihtopenkillä kiinnitti huomiota niin katsojissa kuin oman ja vastustaja joukkueen pelaajissa.

Toisinaan oli hankaluuksia saada riittävästi pelaajia kokoonpanoon, mutta onneksemme T18 ja T21 tytöistä saatiin täydennystä tarvittaessa. Siitä iso kiitos Pepelle ja Mikalle. Sydäntä lämmitti, kun poikkeuksetta "lainapelaajat" lähtivät peleistä hymyssä suin ja lupasivat tulla uudestaankin, jos tarvetta ilmenee.

Kausi olikin loppujen lopuksi ihan huikea menestystarina.

21 peliä, joista 15 voittoa, 3 tasuria ja vain 3 tappiota.

Tämä aiheuttikin loppukauteen hieman hämmennystä, koska minkään näköisiä suunnitelmia mahdollisesta noususta Suomi- sarjaan ei oltu joukkueen kanssa tehty.

Kauden päätteeksi pelattiin vielä 2- osainen finaali runkosarjan ykköstä SB Naantalia vastaan, josta sarjan voittaja lähtisi pelaamaan nousukarsinnat Iittalaan.

Ensimmäinen näistä päättyi Nouste Areenalla meidän 4-3 voittoon, joten toisesta pelistä riittäisi tasuri päästäksemme karsimaan noususta.

Naantali tuli kuitenkin vahvalla asenteella Hanille ja vei sekä varsinaisen peliajan että jatkoerän ansaitusti nimiinsä.

Suomi-sarja karsinnoissa kuluvana viikonloppuna SB Naantali pelasikin itselleen ensi kaudeksi paikan pykälää korkeammalle tasolle, joten onnittelut Naantalin suuntaan!

Nyt vedetään hetki happea ja mietitään, mitä tuli tehtyä :)

Toukokuussa käännetään katseet kohti tulevaa ja asetetaan uudet askelmerkit kaudelle 2024-2025.

Kevät terveisin Janne Lintupuro,N2 valmennus

Joukkueen uusimmat uutiset