C2-poikien SM-sarja käynnistynyt neljällä ottelulla
Julkaistu: 08.10.2018 00.00

SBS Masku/SBS Wirmo C2-poikien yhteisjoukkue pelasi SM-karsintojen jälkeen ikäluokkansa Mestareiden cupissa yltäen finaaliin asti. Siellä Oilers NG oli tehokkaampi voittaen lopulta turnauksen finaalin jatkoaikamaalin turvin. Hyvien treenipelien jälkeen SBS Masku/SBS Wirmo yhteisjoukkue on päässyt jo tositoimiin myös SM-sarjassa sekä C2-eliittikarsinnassa ja C1-eliittikarsinnassa.

SM-sarjan avausturnauksessa Sport Gardenilla joukkue sai kaivettua sarjan avausvoittonsa Kooveen kustannuksella, vaikka ensimmäisessä pelissä Classic parempi olikin. Varsinkin ensimmäisessä pelissä jännitys uudesta sarjatasosta näkyi selkeästi puristamisena, eikä omista paikoista päästy riittävällä tehokkuudella rankaisemaan. Toisaalta Classic pelasi pirteän pelin ja ansaitsi voittonsa. Loppulukemat tamperelaisille 4-6.

Toisessa pelissä vastassa ollut Koovee saikin jo Kasitien varren yhteisjoukkueesta pykälää kovemman vastuksen. Koovee teki ottelun avausmaalin jo neljännellä minuutilla, mutta alle kahdeksan minuuttia myöhemmin SBS Masku/SBS Wirmo oli takonut viisi maalia ja oli Kooveen aikalisän paikka. Loppupelissä nähtiin vielä Masku/Wirmon kuudes maali, eikä pelistä mitään suurempaa klassikkoa enää muodostunut. Avausvoitto SM-sarjassa maistui maalaisille lukemin 6-1.

Toinen SM-turnaus pelattiin Hemmingin koululla Maskussa. Siellä ensimmäisenä vastassa oli tuttuakin tutumpi Karhut. Helpolla ei Karhut tälläkään kertaa päästänyt ja ajoittain puskemiseksi ja laidoilla pyörimiseksi mennyt hyökkäyspelaaminen teki tuloksen tekemisestä varsin hankalaa. Lopulta voittoon tarvittavat maalit saatiin puserrettua ja oma päätykin tiivistettyä kolmannessa erässä niin, että olennainen eli pisteet noukittiin laariin. Loppulukemat 7-3.

Jälkimmäisessä ottelussa vastassa oli vieraampi Indians Espoosta. Avausturnauksessaan komeasti kahdella voitolla pelit avannut Indians oli Hemmingissä oudon vaisu ja hävityn FBC-pelin jälkeen koki tappion myös isäntäjoukkuetta vastaan. Peli oli ailahtelevaa, puolustaminen huolimatonta ja hyökkääminen mallikasta. Näillä eväillä Masku/Wirmo teki 14 maalia Indiansin jäätyä kuuteen. Selkeä voitto erikoisesta ottelusta.

Kun turnausvaiheen pelit ovat puolessa välissä eli neljä pelattu, neljä jäljellä, on SBS Masku/SBS Wirmo hyvin mukana sarjassa. Avaustappiota on seurannut kolme voittoa. Seuraavaksi pelataan kolmen viikon kuluttua Porvoossa. Siellä vastassa ovat kotijoukkue PSS sekä Kokkolan Nibacos. Sitä ennen on hyvää aikaa hinkata pelaamista sarjan vaatimalle tasolle. Oikealla polulla ollaan.

SM-sarjan tilastot

Oman ikäluokan eliittikarsinta alkoi kotiturnauksella HaNi-hallilla. Vastassa olivat vieraampi FoSu ja tuttu naapuriseura KaPa-65. FoSu-peli heilahti hyvin liikkeelle ja rehdin kahden minuutin pelin jälkeen Masku/Wirmo oli jo tykitellyt pallon kahdesti vastustajan verkkoon. Tästä FoSu ei enää toipunut ja kolmen vartin pelin jälkeen loppusummerin päristessä taululla olivat 6-2 lukemat.

Toinen peli KaPaa vastaan oli maalirikkaampi. Avauserä mentiin 2-2 tasatahdissa, mutta toisessa erässä Masku/Wirmo karkasi 7-3 johtoon. Päätöserässä KaPa tuli vielä kertaalleen kolmen maalin päähän, mutta sen lähemmäs ei kalantilaisia päästetty. Loppunumerot Masku/Wirmolle 5-9.

Kahdella voitolla ollaan yksinkertaisessa sarjassa vahvoilla eliittisarjaan pääsyn suhteen. Seuraavaksi pelataan kuun lopussa Forssassa.

Eliittikarsinnan tilastot

Lisäksi myös C1-poikien eliittikarsinta saatiin avattua Valkeakoskella kahden pelin voimin. Molemmat ottelut päättyivät lopulta Masku/Wirmon maalin voittoihin, kun ensin kaatui OU maalein 4-3 ja sitten SC Weikot Haukat maalein 7-6. Seuraavat pelit kuun lopulla Maskussa Hemmingin koululla.