T16 SM-sarjaa HaNilla
Julkaistu: 24.02.2023 10.16

Wirmon T16-joukkue jatkoi hyviä edesottamuksiaan SM-sarjassa HaNilla pelatussa kotiturnauksessa lauantaina 18.2. Päivän aikana saatiin nauttia laadukkaasta ja vauhdikkaasta salibandyviihteestä kahdeksan ottelun ajan, kun kyseisen ikäluokan SM-sarjan joukkueet ottivat toisistaan mittaa.

Päivän avausottelussa Wirmon tyttöjä vastaan asettui aina niin ihana paikallisvastustaja FBC Turku. Vierailijat hallitsivat ottelun alkua ja ensimmäinen turkulaismaali nähtiinkin jo alle kahden minuutin kohdalla, kun Leea Kaisti siirsi vierailijat johtoon. Wirmo lopetti maaliin turhan jännittämisen ja vastasi haasteeseen hyvin tasoittaen pelin runsaan seitsemän minuutin kohdalla, kun Jasmin “Jaska” Häggström onnistui suoran hyökkäyksen päätteeksi laukomaan pallon turkulaismaalin ylänurkkaan.

Toinen erä alkoi kuten ensimmäinen. Turhan nopeasti pallo löysi tiensä Annin selän taakse Wirmon maaliin. Tällä kertaa tasoitusta ei tarvinnut odottaa minuuttiakaan, kun joukkueen kapteeni Sara Laaksonen veivasi pienestä kulmasta pallon maaliin. Joukkue sai maalista lisää virtaa ja otti pelin hallintaansa. Erän loppupuolella nähtiinkin jälleen kotijoukkueen maali, kun Jaska osui toistamiseen.

Kolmannessa erässä FBC painoi rajusti päälle ja pari minuuttia ennen peliajan päättymistä onnistuivatkin tasoittamaan pelin pelatessaan ilman maalivahtia. FBC jatkoi painostusta, ja mynämäkeläisittäin kävikin varsin ikävästi, kun Linnea Leppäsen “siniviivalta” maalia kohti lähettämä pallo maskin takaa löysi tiensä maaliin asti vain 14 sekuntia ennen loppuvihellystä. Lopputuloksena näin ollen karvas maalin tappio lukemin 3-4.

Ottelun onnistujana palkittiin ansaitusti kaksi maalia iskenyt Jaska. Joukkueen tonttulakin seuraavan pelin alkulämpöihin sai Carolina “Caro” Karvonen, joka kovalla karvaustyöllä hankaloitti vastustajan pelaamista.

Turnauspäivän päättäneessä ottelussa Wirmon tyttöjä vastaan asettui Northern Stars Espoosta, joka oli päivän ensimmäisessä ottelussaan osoittanut vaarallisuutensa sarjajohtaja Nibacos/SB Vaasaa vastaan. Ottelun alku olikin puolin ja toisin vähän hermostunutta peliä. Wirmolaisten suurimman jännityksen poisti Kaisla Eskelisen avauserän viimeisellä minuutilla tekemä taidokas maali.

Toinen erä alkoi ja päättyi samalla tavalla, kun Caro teki kotijoukkueelle erän ainoat mynämäkeläismaalit hienojen syöttökuvioiden päätteeksi. Näiden maalien välissä vierailijat olivat onnistuneet kaventamaan peliä rankkarilla, joten viimeiseen erään lähdettiin Wirmon 3-1 johdossa.

Viimeisessä erässä Wirmon tytöt eivät sitten antaneetkaan espoolaisille mitään mahdollisuuksia ja tyylittelivät lopulta hienoon 7-3 voittoon. Kolmannessa erässä Wirmon maalintekijöinä kunnostautuivat Aino Pukero, Hertta Kivinen, Sara ja Jaska. Maalissa upean pelin pelannut Anni Suopajärvi esti espoolaisten maaliaikeet ottelun tärkeillä hetkillä, ja hänet palkittiin sekä pelin onnistujana että joukkueen valitsemana MVP:nä.

Ottelussa huomiota saivat myös tuomarin katsomosta poistamat katsojat. On sallittua ja suotavaa kannustaa omia mutta turha vastustajan soimaaminen on syytä jättää kokonaan pois. Tervetuloa hallille seuraaviinkin peleihin kannustamaan oman seuran tyttöjä ja olemaan heille se kuuluisa kuudes kenttäpelaaja.

Wirmon T16-joukkue on SM-sarjassa hienosti jaetulla toisella sijalla yhdessä Tampereen Classicin kanssa, kun kaikilla joukkueilla on kuusi ottelua runkosarjaa jäljellä. Sarjajohtaja Nibacos/SB Vaasa on puhtaalla pelillä muilta karussa mutta sijoilla 2-7 olevat joukkueet ovat vain kolmen pisteen sisällä toisistaan. Todellisia jännitysnäytelmiä on siis luvassa seuraavissakin peleissä. Seuraava turnaus pelataan 4.3. Tampereen Kauppi Sport Centerissä, jossa Wirmon tyttöjä mitataan toden teolla, kun vastaan asettuu sarjakärjen lisäksi kotihallissaan pelaava kakkospaikan tällä hetkellä kanssamme jakava Classic.

T16 SM-sarja jatkuu kaikkien joukkueiden osalta runkosarjan jälkeenkin. 1.-6. sijoittuneet sekä pudotuspelikarsinnasta tulevat kaksi joukkuetta jatkavat pudotuspeleihin. Tällä kaudella pudotuspelit pelataan taas paras kolmesta - järjestelmällä. Sarja tarjoaa siis salibandyviihdettä huhtikuun ajan yksittäisinä otteluina, ja mestari sekä muut mitalistit ovat selvillä viimeistään 25.4.