T16 pronssipeliin
Julkaistu: 18.04.2023 22.04

SBS Wirmon T16-joukkue sai välierissä vastaansa runkosarjan ykkösen eli Nibacos/SB Vaasan (tuttavallisemmin KoVan). Lauantaina 15.4. pelattiin Kokkolassa välieräsarjan ensimmäinen kohtaaminen. Siitä pelistä tuli varsinainen maali-iloittelu, kun ottelu päättyi KoVan 12-6 voittoon. Vähän taisi Wirmon tyttöjen jalat olleet jääneen reissubussiin, vaikka fiilis ennen peliä ja pelin aikana olikin hyvä. Taas tuli todistettua, että fokus peliin pitää pystyä pitämään koko pelin ajan (nyt pysyi sen 50 min), ja voittamaan kaksinkamppailuja paremmalla prosentilla.

Wirmon maalintekijöinä tässä maalirikkaassa pelissä kunnostautui Jasmin “Jaska” Häggström tehden taas hatullisen, Amalia “Amppu” Koski tämän kauden ensimmäisellä osumalla sekä Jasmin Mattila ja Fiona Stenij. Ottelun parhaana palkittiin, 10 maalia kolmessa pudotuspelissä iskenyt, Jaska. Joukkueen sisäisen onnistujapalkinnon sai puolestaan Amppu.

Lauantain “löylytyksestä” sisuuntunut joukkue keräsi itsensä hyvin sunnuntain tulos tai ulos-peliin. Glitterit hiuksissa ja vauhtiviivat poskissa joukkue oli valmis näyttämään osaamisensa 143 katsojan silmien edessä.

KoVa aloitti maalinteon ajassa 2.54. Wirmon tasoitusta saatiin odottaa pelin puoleen väliin, kun ajassa 29.53 joukkueen kapteeni Sara Laaksonen iski pelin tasoihin. Toisessa erässä nähtiin vielä yksi osuma ja sen teki KoVa. Kolmannessa erässä KoVa siirtyi jo 1-3 johtoon ylivoimalla, kun jäähyä oli enää sekunti jäljellä. Wirmolle tarjottiin kavennusmahdollisuus rankkarilla, ja joukkueen kapteeni Sara ei jättänyt tilaisuutta käyttämättä. Ottelun viimeisen 10 minuuttia joukkue haki tasoitusta ilman maalivahtiakin, mutta siinä onnistumatta. KoVa voitti ottelun niukasti 2-3 ja hoitivat itsensä finaaliin suoraan kahdessa ottelussa. On se KoVa vaan kova! Onnittelut heille finaalipaikasta ja tsemppiä kultajahtiin!

Toisen välieräottelun parhaana pelaajana palkittiin ansaitusti joukkueen maalivahti Anni Suopajärvi, joka pysäytti KoVan maalintekoyritykset 29 kertaa. Pronssipelin alkulämpöihin pupuksi pukeutuu kapteeni Laaksonen. Pronssipelissä Wirmon tytöt saavat vastaansa Tampereen suuruuden, Classicin, ja peli pelataan Tampereella tulevana viikonloppuna.