T16 SM-runkosarja päätökseen
Julkaistu: 26.03.2023 21.56

Linja-auto suuntasi eilen Espooseen Stars Arenalle T16 SM-runkosarjan päättävään turnaukseen. Täytyy aluksi kiittää otteluohjelman laatijaa siitä, että oli onnistunut otteluohjelmaa laatiessa erittäin hyvin otteluparien valinnassa, kun ennen viimeistä turnausta sarjataulukossa sijoilla 3-6 olleet joukkueet pelasivat viimeisessä turnauksessa pelkästään keskinäisiä otteluita.

Wirmon tyttöjen päivän ensimmäisessä ottelussa vastassa oli FBC Turku. Ottelun alku oli vauhdikasta ja pallo liikkui päästä päähän. FBC aloitti maalinteon vajaan kuuden minuutin pelin jälkeen. Wirmottaret tarvitsivat tasoitukseen 27 sekuntia, kun joukkueen kapteeni Sara Laaksonen pääsi vetopaikalle, eikä jättänyt tätä hyödyntämättä. Tämä toimi herätyksenä ja joukkue iski ekan erän lopussa alle kolmessa minuutissa kolme osumaa Jasmin “Jaska” Häggströmin, Carolina “Caro” Karvosen ja Kaisla Eskelisen toimesta. Ensimmäiselle erätauolle mentiin Wirmon tukevassa 1-4 johdossa.

Toisen erän puolivälissä Jasmin Mattila onnistui viimeistelemään joukkueen viidennen maalin. Tässä vaiheessa näytti, että Wirmo vie ja FBC vikisee, mutta FBC Turun kuuluisa selkäranka ei katkennutkaan tässä vaiheessa. FBC onnistui erän lopussa vielä kavennuksessa, ja toiselle erätauolle lähdettiin 2-5 tilanteessa.

Toisen erätauon “toripalaverit” koskivat FBC:n toisen erän loppupuolella tekemää maalivahtivaihtoa. Pöytäkirjan mukaan maalitolppien väliin tuli ulkomailla parhaillaan lomaileva veska. Jotenkin tuomarit vakuuttuivat myös, että pelaamaan otettu veska oli merkattu pöytäkirjaan kenttäpelaajaksi, vaikkei näin ollut ja 2+2 min ylivoima jäi saamatta. Peli jatkui, ja toimitsija ryhtyi soittamaan tulospalvelun asiakaspalveluun.

Kolmannesta erästä tuli jälkikäteen katsoen eriskummallinen. Ensin FBC kavensi peliä ajassa 34.58 ja 35.04. Kuudessa sekunnissa vastustaja oli tullut jo maalin päähän. Aikalisän ottaminen kannatti ja vain 5 sekuntia myöhemmin Sara teki päivän toisen maalinsa. Muutama minuutti myöhemmin tuli joukkueen toinen musta hetki, kun puolessa minuutissa FBC ensin kavensi ja sitten tasoitti pelin. Ajassa 39.44 peli oli tasan 6-6, ja FBC tällä tuloksella kiinni runkosarjan 3.sijassa.

Toimitsijat puuttuivat peliin pelikellon näyttäessä 43.46, ja tapahtui se, mikä olisi pitänyt tapahtua jo kolmannen erän alussa, nimittäin pelioikeudettoman pelaajan peluuttamisen huomaaminen. Neljän minuutin ylivoima lyheni 74 sekunnin mittaiseksi tarjoten muutaman maalintekopaikan mutta ei toivottua lopputulosta. Peli päättyi tasatulokseen 6-6.

Joukkueen parhaana pelaajana palkittiin 2+2 tehot tehnyt Sara. Joukkueen sisäinen MVP-palkinto koki kevään ja muuttui tonttulakista pupunkorviksi ja töpöhännäksi. FBC-pelistä palkinnon ansaitsi Iisa Mattila hyvällä puolustusasenteella.

Toiseen peliin ErViä vastaan jäi kamppailu 4.sijasta ja kotiedusta puolivälierässä. Tilastojen valossa 1.erä oli kannaltamme mollivoittoinen ErVin johtaessa peliä 2-0. Tytöt eivät kuitenkaan tästä lannistuneet, vaan ajassa 16.58 Sara aloitti joukkueen maalinteon. ErVille tarjottiin rankkarilla mahdollisuutta siirtyä kahden maalin johtoon, mutta Wirmon maalilla, kauden kaikki ottelut torjunut, Anni Suopajärvi veti pidemmän korren hienolla torjunnalla. Pari minuuttia myöhemmin ErVi teki kolmannen maalin ennen kuin Tilda Harju teki SM-sarjan ensimmäisen maalinsa ja Jaska tasoitti pelin ylivoimalla. Toisen erän jälkeen tilanne oli kutkuttava 3-3. Tämä tulos olisi riittänyt varmistamaan sarjan neljännen sijan. Kolmannessa erässä tehtiin vain yksi maali ja sen teki ErVi. Heille siis voitto ja kotietu tuleviin pudotuspeleihin.

Joukkueen parhaana pelaajana palkittiin jälleen Sara. Pupunkorvat päähänsä seuraavan pelin alkulämpöihin pukee Kaisla, joka oikeana laitana onnistui erityisesti ErVi-pelissä karvaamisessa ja sen ansiosta tehtiin yksi maalikin.

Sarja jatkuu Wirmottarien osalta pääsiäisenä puolivälieräpeleillä. Perjantaina 7.4. sarja alkaa vieraspelillä ja sunnuntaina 9.4. pelataan toinen osaottelu kotipelinä. Nämä yksittäiset ottelut tullaan pelaamaan 3 x 20 min tehokkaalla peliajalla. Tätä kirjoitettaessa ei ole vielä selvyyttä, onko HaNi pelipaikkana tuolloin vapaana ja mihin aikaan peli pelataan. Tästä tiedotetaan myöhemmin. Merkatkaa päivä kuitenkin jo kalenteriin ja tulkaa kannustamaan tytöt kohti mitalipelejä :)