P18 SM-hopealle!
Salibandyseura Wirmo RyJulkaistu: 20.04.2022 00.00

P18 SM-hopealle!

SBS Wirmon ja SBS Maskun P18-junioreiden yhteisjoukkue ei onnistunut SM-finaalisarjassa käyttämään kahdella voitolla ottamaansa tilaisuutta, kun OLS voitti kaksi seuraavaa ottelua ja vei mestaruuden ratkaisemisen viidenteen peliin. Ratkaisupelissä Oulussa OLS oli 850 hengen kotiyleisön edessä lopulta jatkoaikamaalin verran parempi ja nappasi kultamitalit hienosti taistelleiden WirmoMasku-pelureiden kovasta yrityksestä huolimatta.

Sarjan kolmannen kamppailun Oulussa WirmoMasku pääsi pelaamaan vielä parhaalla kokoonpanollaan, mutta joukkue ei ollut alussa valmis kamppailemaan voitosta ja niinpä OLS karkasi lopulta liian pitkälle karkumatkalle. WirmoMasku tuli vielä pelissä maalin päähän, mutta lopun 6-4 ylivoimakaan ei onnistunut tuottamaan tasoitusosumaa ja niinpä voitto ja ottelusarjan kaventaminen meni OLSille maalein 7-6 (5-2, 1-2, 1-2).

Ottelusarjan päästyä neljänteen peliin näytti onnetar WirmoMaskulle sitä nurjempaa puoltaan. Vieraspelimatkan jälkeen joukkueen pelaajista kymmenkunta sairastui kuumeeseen ja kokoonpano kotiotteluun näyttikin varsin erilaiselta ja kapealta edellisiin peleihin verrattuna. Ottelu oli periaatteessa ihan tasaista pelaamista, mutta siinä missä kotijoukkue oli viimeistelyssäänkin varsin nuhainen, iski OLS palloa terävästi pussiin. Maalipaikat tulivat, niin kuin usein näissä tiukoissa ratkaisupeleissä, kotijoukkueen huolimattomista ratkaisuista. Joka tapauksessa ottelu meni lopulta ansaitusti selkein 3-10 (0-2, 1-4, 2-4) lukemin vieraille ja ottelusarja venyi ratkaisevaan viidenteen peliin Ouluun.

Neljännestä pelistä putosi kokoonpanosta vielä pari pelaajaa viidenteen pois ja lista pohjoiseen lähtijöistä selvisi vasta linja-autossa. Muutama potilas testasi vielä ottelun alkulämmöissä mahdollista pelikuntoaan, mutta peliin lähdettiin jälleen tavallista kapeammalla nipulla.

Taktiikka otteluun valittiinkin täysin kokoonpanon mukaan. WirmoMaskun joukkue pelasikin koko ottelun sovitun suunnitelman mukaan ja pakotti lopulta ylivoimaisen ennakkosuosikin jatkoajalle ratkaisua hakemaan. Jatkoaikamaali olikin lopulta ainoa asia, joka WirmoMaskun taistelusta jäi puuttumaan. Muutama paikka mestaruuden nappaamiseksi saatiin luotua, mutta lopulta kotijoukkue huudatti jatkoajan kymmenennellä minuutilla 850 päistä kotiyleisöä lyömällä reboundin maalin edestä WirmoMaskun maaliin. Voitto ja Suomen mestaruus OLSille maalein 6-5 (0-2, 2-2, 3-1, 1-0).

  • Kyllä näistä pojista ja koko tästä joukkueesta täytyy olla älyttömän ylpeä. Tässä ikäluokassa napattu SM-hopea on todella huikea suoritus. Meiltä ei tuntunut asiantuntijapiireissä kukaan odottavan ennen kautta mitään. Sen jälkeen finaalisarjan venyttäminen vitospelin jatkoajalle on törkeän kova juttu. Nyt sen ratkaisevan maalin iski vastustaja, mutta ihan yhtä hyvin se olisimme voineet olla me, WirmoMaskun joukkueen päävalmentaja Petri Seppinen kehui ratkaisupelin jälkeen.

Poissaoloihin ja niiden vaikutukseen lopputulokseen Seppinen ei sen suuremmin halunnut ottaa kantaa.

  • Klassisesti pitää mennä niillä mitä on. Tuollaisen sairaslistan jälkeen jätkät kasasivat itsensä vielä tuohon viimeiseen peliin ja näyttivät isoa sydäntä kultaa tavoitellessaan. Joku kirjoitti salibandyn keskustelupalstalle, että joukkueemme on väärin rakennettu. Kaikessa naiviudessaan se oli kyllä lähinnä huvittava kommentti, Seppinen kommentoi.

Ratkaisuottelun erotuomaritoiminta herätti pelin jälkeen runsaasti keskustelua. Seppinen ei halunnut mennä tämänkään taakse.

  • Olihan ottelussa hieman erikoisiakin vihellyksiä, mutta kyllä me jo etukäteen tiesimme mikä Oulussa odottaa. Pyrimme keskittymään siihen mihin voimme itse vaikuttaa ja hienosti pojat kyllä vetivät, Seppinen kehui.

Wirmon ja Maskun lisäksi joukkueen pelaajilta löytyy taustalta UHV Bullsia, Turun Palloseuraa ja Rauman Salbaa. Hyvällä syyllä voikin puhua alueellisesta yhteistyöstä.

  • Mikäli täällä maaseudulla halutaan jatkossakin pelata eri ikäluokkien SM-sarjoja ja jopa taistella mitalisijoista, vaatii se vähintään tämän tasoista yhteistyötä seurojen kesken. Toivottavasti siihen ollaan seuroissa valmiita. Mikäli on epäilyksiä tällaisen yhteistyön mahdollisuuksista, kannattaa varmaan kysyä kokemuksia vaikkapa näiltä meidän joukkueemme pelaajilta, Seppinen toteaa.

WirmoMaskun pelaajista Lauri Eloluoto voitti pudotuspelien pistepörssin ja alaikäisenä sarjassa pelannut 2006-syntynyt Jace Hellèn jakoi Eloluodon kanssa 16 täysosumalla pudotuspelien maalipörssin kärkisijan. Myös Eemil Isolauri, Mico Laaksonen ja Matias Koski mahtuivat pistepörssin kärkikymmenikköön. Pudotuspeleissä päätorjuntavastuun maalissa hoiti hienosti läpi sarjan pelannut Aleksi Haikio.

SBS Wirmo/SBS Maskun P18-juniorit haluavat kiittää tukijoitaan, vanhempiaan, kannustajiaan, toimihenkilöitään ja kaikkia mukana joukkueen matkassa eläneitä. Oli mahtava kausi! Ja erityisesti pudotuspelien tunnelma oli kaikilla pelipaikoilla unohtumaton. Kiitoksia faneille! Olette mahtavia!

Onnittelut SM-kullasta OLSille! Olitte sarjan paras joukkue. Ja onnittelut myös EräViikingeille pronssimitaleista.

Ensi kaudella jatketaan.

Hopeajoukkueessa pelasivat:

Aleksi Haikio

Oskari Malmelin

Eero Suominen

Antero Survonen


Tomi Alho

Saku Antola

Lauri Eloluoto

Niilo Elonen

Matias Fagerström

Juho Harjunpää

Daniel Helle

Jace Hellen

Mico Hellen

Artturi Hyvärinen

Eemil Isolauri

Viljami Kaskinen

Matias Koski

Mico Laaksonen

Nooa Laurila

Santeri Linden

Axel Lindström

Miro Marttila

Santeri Matilainen

Perttu Moisio

Hugo Pinta

Linus Rautio

Santtu Ruohonen

Ville Sonkkila

Olli Utrila

Veeti Virtanen

Kalle Äijö