Puimureille uusi päävalmentaja
Julkaistu: 15.05.2023 12.10

Puimureille uusi päävalmentaja

SBS Wirmon miesten joukkueen päävalmentajana neljä kautta putkeen toiminut Petri Seppinen väistyy tehtävästään kuluneen kauden päätteeksi ja ottaa ainakin loppukesään asti haltuunsa valmennuspäällikön pestin.

  • Tässä neljän kauden aikana oli monenlaisia haasteita. Korona aiheutti usemmanlaisiakin murheita, mutta kyllä talouden kiristyminen ja pelaajakato olivat selkeästi eniten meitä koskettaneet miinuspuolet. Saatiinhan tässä pari kautta pelattua loppuun astikin, mutta aivan emme tavoitteisiin yltäneet eli siinä mielessä pitää olla pettynyt omaankin tekemiseen, kriittinen Seppinen analysoi.

Toki Seppinen näkee tässä neljän vuoden periodissa paljon hyvääkin, vaikka kevään nousukarsintapeleissä ei tulos tavoitteita vastannutkaan. Pettymys ei siis ole syynä sivuunvetäytymisen.

  • Tämä ei ole mikään äkillinen päähänpisto, vaan viime kesän jälkeen on ollut sellainen olo, että nyt olisi hyvä vetää hetki henkeä ja opiskella ja miettiä sählyyn uusia juttuja, jos meinaa vielä tulevaisuudessa jossain valmentaa. Siitä lähti sitten ajatus välivuodesta tai jonkun muun tekemisestä ja päätöksen kerroin ihan julkisesti tammikuun lopussa. Wirmo on ollut ja tulee olemaan mulle äärimmäisen tärkeä seura, jossa on hieno ollut toimia nämä vuodet. Nyt kesän vielä auttelen seuraa ja teen hommia seuran kehittämisen eteen ja sitten keksitään jotain muuta, Seppinen kertoo.

Tyylinsä mukaisesti Seppinen kääntää kiitokset pois itsestään, muille toimijoille.

  • Siitä on reilu 30 vuotta kun tämä sählyharrastus laitettiin poikien kanssa käyntiin Laurin koulun pikkusalissa ja aika paljon on sen jälkeen saanut nähdä ja kokea lajin parissa. Joten kiitos kaikille, jotka ovat jollain tavalla olleet vuosien aikana mukana. Isoin kiitos kuitenkin kotiin, josta tämä harrastus on mahdollistettu. Nyt hiukan happea ja uusia kuvioita, Seppinen sanailee.

Uusi päävalmentaja löytyi Sveitsistä

Wirmon miesten uusi päävalmentaja on jo vuonna 2008 Sveitsiin pelaamaan siirtynyt 41-vuotias Jarmo Eskelinen, joka asettuu ulkomaan vuosiensa jälkeen perheineen asumaan Varsinais-Suomeen.

Pelaajana juonikas Eskelinen edusti Suomessa ennen lähtöään SBS Poria, FBC Turkua, OLSia ja Woodcuttersia. Sveitsissä ensimmäiset viisi kautta kulkivat liigaa pelanneen UHC Grünenmatin paidassa. Tämän jälkeen Eskelinen palasi vuodeksi Suomeen Nokian KRP:hen lähteäkseen taas seuraavaksi kaudeksi ulkomaille. Tällä kertaa suuntana oli Saksa ja UHC Weißenfels, jossa joukkue kolmen seuraavan kauden aikana voitti käytännössä kaiken mitä Saksassa voitettavissa oli. Saksassa Eskelinen myös valmensi seuran naisten joukkuetta voittaen näiden kanssa kerran Saksan mestaruuden ja kahdesti cupin. Vuonna 2016 oli aika palata takaisin Sveitsiin. Tällä kertaa divariin, jossa Verbano Gordolan riveissä vierähtikin sitten loput ulkomaan pestistä, kevääseen 2023 asti.

Kaksi edellistä kautta Eskelinen toimi Sveitsissä pelaajavalmentajana ja lisäksi viime vuonna hän liittyi mukaan Sveitsin tyttöjen maajoukkueen valmennukseen ja jatkaa tässä toimessa 2024 kisoihin asti.

  • Siirryn Wirmon valmennukseen innokkaana ja motivoituneena. Wirmo on pienen paikkakunnan seura, jossa on tehty hyvää työtä ja joukkueen taitotaso on korkea. Pelaajien ja erityisesti junioripelaajien taso yllätti positiivisesti. Joukkue on nuorekas ja lahjakas. Suomisarja on korkeatasoinen sarja ja hyvä paikka tuoda pelaamiseen uusia asioita, Eskelinen pohtii.

Eskelinen haluaa ensi kaudella nähdä kentällä entistä aktiivisemman Wirmon.

  • Aloitteellinen, aggressiivinen ja viihdyttävä. Siitä lähdetään. Toivottavasti saan tuotua sveitsiläisestä salibandysta positiivisia uusia kulmia mynämäkeläiseen salibandyyn, Eskelinen toivoo.

Eskelisen apuvalmentajana toimii pitkän linjan wirmolainen, Joel Varjonen. Joukkueen rakentaminen on hyvässä vauhdissa ja kokoonpanosta näyttäisi muodostuvan kovin vuosikausiin.